1 - 6

vv Helden 6 (zon)

6e klasse 20

20 september 2020 10:00

We mogen weer. Na het voortijdig afbreken van het seizoen 2019/2020 waarin de tickets naar Mallorca al veilig gesteld waren werd er vandaag afgetrapt voor het nieuwe seizoen. Om de titelaspiraties voor het komende seizoen kracht bij te zetten werden er in de zomerse transferperiode twee versterkingen aangetrokken. Allereerst een versterking voor binnen de lijnen. Thijs Peters kwam transfervrij over van Helden 3 en zal het komende seizoen het middenveld van Helden 6 versterken. De tweede versterking werd binnengehaald in de technische staf. Na een goed aanbod werd kampioenenmaker Tinus van Helden 4 overgenomen om Helden 6 het laatste zetje te geven richting het kampioenschap. Naast het halen van twee versterkingen werd er ook door twee spelers afscheid genomen van Helden 6. Robert Briene heeft na een aantal jaar trouwe dienst besloten zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Na een slepende (enkel?) blessure waar menig dokter zich over gebogen heeft, heeft hij besloten om zich als steunend lid aan Helden 6 te verbinden. Behalve Robert besloot ook Geert van Soest om met voetbalpensioen te gaan. Geert heeft zich de afgelopen seizoenen gespecialiseerd in het plaatsen van de bal in de handen van de keeper, vandaar dat hij heeft gekozen om zich vanaf het seizoen 2020/2021 aan Helden 6 te verbinden als keeperstrainer. Aan beiden bedankt voor de bewezen diensten!

Helden 6 begon het seizoen met bekerwedstrijden tegen Boekoel 2, Swalmen 4 en Reuver 6. Deze wedstrijden werden overtuigend gewonnen met respectievelijk 8-1, 8-1 en 4-0. Met deze uitslagen en het (bij vlagen) goede spel stond 20 september het eerste competietieduel op het programma. Een uitwedstrijd tegen VCH 5 in de Boekend. Wonder boven wonder werd door iedereen het vertrektijdstip van 09:00uur gehaald. Echter was het voor onze kersverse keeperstrainer Geert nog te vroeg om zijn reis vanuit Egchel naar Café de Pool te maken.

Om 10:00uur ging de bal rollen. Al vanaf het eerste moment was duidelijk dat Helden naar de Boekend was gekomen voor niets minder dan de drie punten. Er werd fel gevoetald en bij vlagen goed gecombineerd. Dit resulteerde erin dat, wie anders dan, Moijer na slechts 5 minuten spelen de score opende. De keeper verkeek zich op een houdbaar ogend schot van een meter of 20, waarna Helden voor de eerste keer kon juichen. Twee minuten later was het alweer raak. Na een uittrap van de keeper van VCH werd door Thijs het kopduel op het middenveld gewonnen. Met deze kopbal zette hij Moijer 1-op-1 voor de keeper. Moijer bleef koeltjes en schoot de 0-2 tegen de touwen. In de daarop volgende minuten bleef Helden de bovenliggende partij wat resulteerde in een aantal kleine kansjes. Na 20 minuten zakt Helden echter iets in waardoor VCH meer aan voetbal toekwam, maar echt gevaar bleef uit. Na een half uur spelen leek echter de beslissing in de wedstrijd al te vallen nadat Boone voor de 0-3 zorgde. Het hoogtepunt van de wedstrijd was echter nog in aantocht. In de 35e minuut mocht Sunt aanleggen voor een vrije trap van 25meter. Vol overtuiging werden de passen uit gemeten, er werd nog een keer diep uitgeademd en de gouden lokken werden nog een keer zorgvuldig achterover gestreken. Helaas is een goede voorbereiding niet altijd het halve werk, want de vrije trap verdween kansloos over het vangnet richting de parkeerplaats. Vlak voor rust kwam alsnog de 0-4 op het scorebord. Onze rechtsback Max kwam op via de rechterkant en wist na een assist van Hille met een droge schuiver de verre hoek te vinden.

In de tweede helft leek Helden het met een comfortabele 0-4 voorsprong wel prima te vinden en werd er ook op een beduidend lager tempo gevoetbald. Als gevolg hiervan kon VCH 5 minuten na rust ook terugkomen tot 1-4. Mede door het lagere tempo in de tweede helft en de gezelligheid op de bank is mij totaal ontgaan wat er de tweede helft is gebeurd. Er is mij verteld dat de 1-5 een eigen goal was en Moijer voor de 1-6 tekende waarmee hij zijn totaal voor dit seizoen op 10 doelpunten bracht. Een prima competitiebegin van Helden 6.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd van de competitie op het programma tegen de mannen van HBSV 6, de volgende horde op weg naar het kampioenschap!