vv Helden JO17-1

Hoofdklasse G

3 oktober 2020 13:15

Beste lezers, lezerinnen en supporters van de JO17-1,

Afgelopen zaterdag stond alweer de 3e wedstrijd van het seizoen op het programma. Wederom eentje in Zuid-Limburg, wederom eentje waar we 2 jaar geleden geen goede herinnering aan hebben over gehouden. Maar 2 weken geleden hadden de jongens al bewezen het verlies van 2 jaar geleden bij Schaesberg goed verwerkt te hebben. Zouden ze dat ook deze zaterdag weer bij Groene Ster weer doen? Dat was de grote vraag.

Het antwoord is kort maar krachtig.  Nee…..het mocht niet zo zijn…

Nog even voor het wedstrijdverslag het volgende. Dit weekend was het eerste weekend dat ook de amateurwedstrijden bij de jeugd zonder publiek gespeeld moesten worden.. Ongelofelijk wie heeft dit nu kunnen bedenken….daar vanuit de Haagse Pluche…  Kantines dicht; oké. Niet douchen… zou ook nog kunnen. Maar geen publiek bij de jeugd.. sorry hoor maar waar hebben we het over. We slaan helemaal door, maar dat is mijn persoonlijke mening…

Goed dan maar naar de wedstrijd. Het begin van de wedstijd verliep eigenlijk geheel volgens strijdplan. Helden dat meer in balbezit is, maar nog niet tot grote kansen komt. Toch is het na 8 minuten al 0-1 als bij een corner de bal van Wes voor de voeten van Nillis komt, die de bal onberispelijk in de touwen jaagt.

2 minuten van onoplettendheid zijn fataal.                                                                                                                                                                  Niets aan het handje zou je zeggen, maar in plaats van uit te lopen naar een 0-2 staan we in 2 minuten tijd met 2-1 achter. In onze aanvalsdrift verliezen we de bal en in de counter slaat de thuisploeg 2x toe. En met die 2-1 ruststand gaan we naar de kleedkamer.

De tweede helft eenzelfde beeld. Helden is beter en werkt hard om de gelijkmaker te scoren. Maar het zit het team ook niet helemaal mee met een grensrechter, die de vliegtuigen van vliegveld Maastricht Airport aan het binnenhalen is. En de scheidsrechter volgt diens vlagsignalen steeds keurig op.

Hand van God                                                                                                                                                                                                                        In minuut 64 krijgt de thuisploeg een vrije trap van de zijkant. Je kan je al afvragen of dit er eentje was. Maar goed, de man in het zwart had gefloten. Accepteren en verdedigen die bal. De bal komt voor gaat aan iedereen voorbij zo ook aan de laatste aanvaller, zo lijkt het. Maar in een fractie van een seconde steekt die zijn hand even uit waardoor de bal achter Kas in de goal valt. Handen gaan de lucht in, maar de scheidsrechter heeft het niet waar kunnen nemen, zo is zijn lezing. Ongeloof bij alles wat blauw is… maar het staat toch 3-1.

De blauwhemden geven echter niet op. Er is nog tijd. 12 Minuten om precies te zijn. Helden krijgt weer een corner. Me(es)si krult de bal prachtig binnen, het staat 3-2. Het kan nog… maar de tijd is te kort en de scheids fluit netjes na 80 minuten af. “Zijn we er toch weer ingetuind…” (waar heb ik dat eerder gehoord?).

Gianni, Julian, bedankt weer voor jullie invalbeurt. Het mocht helaas niet baten.

Jongens veel succes zaterdag tegen koploper Budel en één advies voor de trainer: vraag de wedstrijdplanner om de jongens lekker op veld 4 te laten spelen. Toeschouwers verzekerd.