Helden geeft ruime voorsprong uit handen in Bree.

5 - 5

vv Helden 6

6e klasse 20

4 oktober 2020 11:00

Na de afgelasting van afgelopen week stond deze week de uitwedstrijd tegen MVC'19 - 6 op het programma. Vanwege de blessures van zowel eerste keeper Biggy als gelegenheidskeeper Flappie werd ervarot rot tussen de Heldense doelpalen Sjeng er van Helden 7 bijgehaald.

Om 11:00uur werd er in een regenachtig Maasbree gefloten voor het begin van de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut zochten de mannen van VV Helden de aanval wat resulteerde in het nodige gevaar in de 16-meter van Maasbree. Na 5 minuten spelen werd een schot dan ook door de doelman van Maasbree verwerkt tot hoekschop. Vaste cornerspecialist Sunt moest vanuit de reservebank met lede ogen aanzien hoe zijn vervanger Jorn de corner uitstekend voor het doel wist te krijgen en door Thijs erin geknikt zag worden, een droomstart voor Helden.

Na de 0-1 verdween de felheid en energie totaal uit de Heldense benen (behalve bij felle Loek). Als gevolg hiervan werd Sjeng twee maal van afstand gepasseerd waardoor Helden na 10 minuten spelen tegen een 2-1 achterstand aan keek. Al zowat vanuit de aftrap zocht Helden meteen weer de aanval. Na 12 minuten kon Moijer na een rommelige situatie in de 16-meter de stand dan ook weer terugbrengen tot 2-2.

Na het flitsende begin van beide kanten zakte het tempo voor beide teams aardig weg naar het niveau wat van een regenachtige zondagochtend verwacht mag worden. Voor de mensen op de reservebank en de meegereisde staf gaf dit de gelegenheid om alle avonturen van de avond ervoor nog eens grondig te bespreken. Na 30 minuten spelen kwam er dan toch weer een moent waarop Helden de voorsprong kon nemen. Uit een corner van felle Loek kon Hillen vanaf de penaltystip vrij inkoppen, maar helaas verdween zijn inzet tegen de paal. Helden bleef in deze fase van de wedstrijd aanzetten en ging op zoek naar de voorsprong. Na 35 minuten spelen mocht Moijer aanleggen voor een vrije trap van 20 meter. Zorgvuldig plaatste hij de bal onder de muur door in de hoek waarmee hij zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op het scoreformulier zette en Helden op een 2-3 voorsprong bracht. Helden bleef hierna drukken om de voorsprong verder uit te breiden en zag MVC slechts uit een aantal counters gevaar stichten.

In de rust werd elkaar nog maar eens duidelijk gemaakt dat Helden met niets minder dan 3 punten uit Maasbree wilden vertrekken. Dat dit bij iedereen goed ontvangen werd was meteen vanaf het begin van de tweede helft duidelijk. Helden begon sterk aan de tweede helft en creëerde meteen kans na kans. In de 58e minuut kwam Moijer er met een sterke rush over recht door en ging op de keeper af waar hij zijn hattrick op zijn schoen had liggen, was hij niet zelfzuchtig en legde de bal af op Boone die de 2-4 kon binnen schuiven. Het was alsof Moijer dit deed met een vooruitziende blik, want nog geen twee minuten later kon hij zelf uit een voorzet van Max de 2-5, en zijn 14e doelpunt van het seizoen binnen schuiven. Na 60 minuten spelen leek het alsof de 3 punten voor Helden binnen waren. Dit viel daarna dan ook te zien aan het spel waarin Helden slordiger werd. Als gevolg kon MVC terugkomen tot 4-5. In de fase van de wedstrijd waarin Helden zich leek te herpakken en op zoek ging om de wedstrijd (alweer) te beslissen kwam Moijer na een duel op het middenveld ongelukkig en met zijn volle gewicht terecht op zijn arm. Wegens privacy redenen kunnen er helaas geen uitspraken worden gedaan over de ernst van de blessure. Het gemis van Moijer leek in de laatste minuten ook over te slaan op de rest van de ploeg waarin MVC voortdurend de aanval zocht op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook in de 86e minuut toen een voorzet vanuit rechts, over de doelman Sjeng zo de lange hoek in viel. Zo gaf Helden dus een 2-5 voorsprong en 2 punten op weg naar naar het gedroomde kampioenschap in 15 minuten tijd uit handen..

Volgende week is het taak voor de mannen om zich te herpakken in een lastige thuiswedstrijd tegen Baarlo 5, die na 2 wedstrijden met een doelsaldo van 15-1 op de 3e plek staan. Als iedereen komende zondag de felheid van Loek met zich mee brengt lijken de 3 punten in Helden te blijven!