Helden begint bekerseizoen met klein verlies in Tegelen.

Helden begint bekerseizoen met klein verlies in Tegelen.

Sportclub Irene JO19-1

3 - 2

vv Helden JO19-1

... (penalty)
1'
...
1'
... (solo)
10'
... (solo)
22'
75'
Mees Philipsen (intikker)
Assist: Rens Janssen
82'
Rick Vervoort (vrije trap)

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 1 05

Datum

4 september 2021 14:30

Scheidsrechter

M. El Adel

Accommodatie

Sportpark De Bakenbos
Bakenbosweg 4
5932AH
TEGELEN
tel. 077-3260055

Beste Lezers, lezerinnen, supporters van de JO19-1.  

Wat is het lang geleden dat ik dit zinnetje weer kon typen.  Maar nu kan het dus weer. De jongens mogen weer los het seizoen is begonnen. Een nieuw team, maar nog altijd dezelfde, jullie vertrouwde Razende Reporter. 

Dit seizoen dus af en toe ook aanwezig bij de escapades van dit team U19-1 van Helden. En als ik erbij kan zijn, dan zal er ook een verslagje volgen met zo mogelijk een leuk plaatje erbij, zodat diegenene die er niet bij waren de wedstrijd op papier kunnen herbeleven. En jullie weten het dat gebeurt:  Ik bekijk het voetbal, maar ook alles daarom heen. Meestal ontgaat mij helemaal niets. En juist die dingen om het voetbal heen zijn soms ook erg leuk om over te schrijven. Ik wens iedereen een mooi seizoen dat hopelijk dit jaar wel gewoon doorgespeeld kan worden. We zullen moeten leren leven met fenomeen dat Covid-19 heet, dus ik hoop geen gedoe meer en spelen !!   

De eerste aftrap voor de jongens van Helden U19-1 dit seizoen vond plaats bij de Tricolores van SC Irene in Tegelen. Een tegenstander die we ieder jaar we tegenkomen en de jongens kennen elkaar dan ook goed. In het verleden altijd spannende potjes die vaak met het mes tussen de tanden gespeeld wordt. Ook langs de lijn kon het in het verleden wel eens knetteren, zo liet ik mij vertellen door een trouwe supporter. 

Dat beloofde dus veel goeds. Wat ook veel goeds beloofde waren de weersvoorspellingen. En die kwamen uit. Zittend in het zonnetje kon ik verslag doen vanuit mijn lekkere stoel op het terras van de SC Irene. En vanaf minuut 1 was het al meteen raak. Nog lang niet iedereen zat op zijn stoel of de bal belandde al op de stip. Helaas de verkeerde stip voor ons. Wat was er nou helemaal gebeurd? We hebben het over de eerste aanval van de thuisploeg waarbij Helden de bal achterin niet lekker weg werkt. De bal wordt door de Tricolores wild en hard in het 16m gebied geschoten. De bal gaat ver voorlangs, maar komt zo hard op een van de gebroeders Janssen af (Niels in dit geval), dat hij van schrik zijn gezicht beschermt, met zijn......  juist hand.  Voor de scheidsrechter is het geen twijfel. Hij wijst dus naar de stip en trekt tot mijn verazing zelfs de gele kaart.  Goed........... even tot 10 tellen denk ik bij me zelf. Waar zitten we hier naar te kijken?  Een finale EK ?  Finale Beker? een eredivisiewedtrijd? eerste divisie dan?   Nee, allemaal niet.   Het is een voorronde bekerwedtrijden van 2 teams die uitkomen in een regionale jeugdcompetitie...   Kortom, mijn broek zakt een beetje af.  Kijk, die penalty,  a, la  je kan m geven. Maar die gele kaart?  Kom op nou zeg wat een flauwekul.  En geloof me mensen, dit had ik ook geschreven als ie aan de andere kant was gevallen. 

Maar goed, Helden begint dus met een valse start want na 1 minuut spelen staat het wel 1-0. En die start werd enkel valser en valser. De kansen die wij creëerden (Breuk--> geblokt schot, Ties L --> gekeerd door de keeper) gingen er dus niet in, terwijl de Tricolores tot 2x toe over de linkerflank doorkomen. Met mooie individuele acties weet de linkerspits Rayven tot 2x toe te verschalken. En dan staat het dus 3-0.  
Met die stand gaan we rusten. 

Terwijl de supporters even naar binnen gaan om de kwalificatie van Max op Zandvoort te aanschouwen zal het wellicht een beetje gedonderd hebben in een van de kleedkamers. Een strijdlustig helden komt het veld weer op en de tweede helft laten de jongens zien dat ze nog niet op de rug liggen. Doelpunten vallen echter nog altijd niet. Wissels komen het team versterken. Nillis voor Lars en in de spits komt Sammie v Berlo erin voor Knaap. Ook de Breuk moet het veld ruimen, de K van Kramp lijkt hem ieder moment parten te spelen en met het oog op een mooie invalbeurt in het 2e op de zondag wordt ook hij aan de kant gehaald. Voor hem komt Me(es)si in het veld. Hè? Die was toch geblesseerd?  Dat klopt, maar nood breekt wetten, zo weet hij mij na de wedstrijd te melden. 

En wat een wissel is dat.... koud in het veld krijgt Me(es)si de bal panklaar van Rens, maar wel voor zijn chocoladebeen...  toch weet hij er raad mee. De verdiende 1-3 is een feit. De jongens gaan door. Ze geloven er nog in. Nog zo'n 12 minuten te gaan. Weer 5 minuten gaan voorbij en de tijd begint nu echt te dringen. Een vrije trap. Rick gaat er achter staan .... JAAAAH   de aansluiting wordt gevonden de 2-3 is daar. De scheids ziet goed dat de bal al over de lijn is als de keeper deze weer eruit werkt. Sef knalt de bal alsnog tegen de touwen, maar hij telde dus daarvoor al. Een spannende fase treedt nu aan. De Tricolores zijn leeg en Helden wordt sterker en sterker. Kansen komen er achter mekaar... maar de lat zit Me(es) in de weg en een schuiver van Sef op aangeven van Sammie gaat rakelings voorlangs. Het slotoffensief komt dus net te laat. De teller voor onze blauwe blijft daarmee op 2 staan ... en dan wordt het toch nog een 'dure' pingel, die in de 1e minuut.... 

Op 27 november is er kans op sportief revanche want dan komen de Tricolores naar Sportpark Kerkböske voor de competitie. 

Het was heerlijk om weer een voetbalwedstrijd live te kunnen aanschouwen. Dit proeft alleen maar naar nog veel meer !!! 
Volgende week de eerste thuispot. Tot dan !! 

Uw Razende Reporter   
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!