"Verloare mar dat makt vur die niks oet..."

"Verloare mar dat makt vur die niks oet..."

vv Helden MO19-1

1 - 7

VV Baarlo MO19-1

20'
... (schot)
28'
... (schot)
35'
... (penalty)
40'
49'
...
55'
...
62'
...
75'
... (scrimmage)

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker MO19 1e ronde Groep 1 03

Datum

11 september 2021 13:30

Scheidsrechter

J.J.M. Bongers

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de MO19-1, 

Na een zeer roerige Coronaperiode in het damesvoetbal in de regio Peel en Maas was het vandaag toch echt zo ver. Het eerste meidenteam van vv Helden stond klaar voor haar eerste wedstrijd. In het kobalt blauw.  

Vrijdagavond 20:00 uur 
De trainer stapt op zijn fiets in de richting van de voetbalclub. Onderweg pikt hij Tieme Janssen op. Tieme ondersteunt dit jaar het eerste meiden team tot vreugde van de trainer... en de dames ook trouwens. Morgen de eerste wedstrijd en de strategie moet worden uitgedacht. Omdat Lieke niet kan, zullen de heren het samen moeten doen. En waar kan dat beter dan in de eigen kantine..........  die gesloten blijkt te zijn. Corona?  Nee, het eerste traint nog op de donderdag deze week....    Schouderophalend stappen de heren weer op de fiets en parkeren ze die voor de Knipperik op het Mariaplein, waarna ze op het terras bij Danny neerploffen. Hier is ook wat te drinken. Dan gaan de gezichten op strak en worden alle namen een voor een miniscuul op papier gezet. Een aanvalsplan wordt gesmeed, er wordt gediscussieerd, geschoven en nog eens geschoven. Uiteindelijk, een paar drankjes later staat de basis 11 als een huis. En niet veel later is ie verzonden op de groepsapp. 
Wat er volgt?  Zeggen en schrijven 1 reactie.  Dus ze zijn het eens, is de conclusie van de trainer en zijn assistent. Op naar zaterdag. 

Zaterdagmorgen 09:00 uur 
De trainer rekt zich uit. Dit is de dag waar hij al even naar uit heeft gekeken. Voetballen met zijn meiden. Meiden die na een lastig keuzeproces voor het team hebben gekozen !!  En misschien ook een beetje voor de trainer, wie zal het zeggen. 
Trots is de trainer, trots dat die eerste stap is gezet. Nu is het zaak om er een seizoen van te maken om niet snel meer te vergeten. Hierbij moet het plezier met hoofdletters voorop staan. Als daar ook nog een beetje resultaat bij komt, zou dat natuurlijk leuk zijn. 

Hij pakt zijn (gloednieuwe) blauwe t-shirt uit de kast. Een L-tje....  hij gaat voor de spiegel staan. Had hij toch niet beter een XL-letje ..........? nee, een beetje buikje kan best. We zijn per slot van rekening geen 25 meer. Misschien een paar kg. afvallen nog..  archhh  we zien wel. 

Zaterdagmiddag 12:45 uur 
De eerste meiden druppelen binnen. Een beetje zenuwachtig is ie wel, de trainer. Dat zie je aan hem. Dan kan ie nooit even 5 minuten stil staan, loopt ie maar heen en weer als een kip zonder ......... je weet wel.  Dan begint het serieuze werk. De warming up. De laatste meiden die gewerkt hebben sluiten nu ook aan. Het ouderwetse geklets klinkt ook weer tijdens de warming up. Zoveel is er dus niet veranderd. Om even voor half 2 loopt het hele gezelschap richting veld 3. De wedstrijd kan beginnen. 

Zaterdagmiddag 15:15 uur 
Bezwete koppies lopen het veld af, nog wat napratend over de wedstrijd. Het verschil was toch wel wat groot, maar er is over het algemeen wel tevredenheid te zien op de gezichten van de meiden. De 4e keer sinds Corona op het veld met het team waar toch ook een groep jonge meiden aan toe is gevoegd. Nu lekker naar de douche en op naar de derde helft, daar hadden ze het om 12:45 uur al over..  

Zaterdagmiddag 16:30 uur 
De kantine maakt zich klaar voor de 3e helft van de meiden van de MO19-1. Men begint zich wat zorgen te maken. Maar 1 uur en een kwartier na afloop van de wedstijd zijn ze dan klaar voor de 3e helft. De binnenkomst van de meiden doet me even denken aan dat liedje van Rowwen Hèze, en ik vertaal m in mijn hoofd naar deze situatie:  
't wuurd drukker in de kantien en de MO19 keumt nar binne
Verloare mar dat makt vur die niks oet
De meide zeiden dat ze vet haje kunne winne
Mar d'n teagestand waas schienbaar toch wat groet..... 

Zaterdagavond  21:30 uur 
Na goed te hebben gegeten gaat de derde helft nog even door ...........Inmiddels hebben de dames ook de tafel gevonden van de JO19-1 en vieren gezellig verder. Luidkeels wordt er meegezongen met liedjes van weleer, met een hoog top 2000 gehalte. 
De razende besluit ook nog maar even te blijven, om verder verslag te kunnen doen van dit spektakel, maar dan besluit ie dat maar niet te doen; 'what happend in the kantine from vv Helden, stays in the kantine from vv Helden'....

Zaterdagavond 23:30 uur 
De trainer stapt tevreden op zijn fietsje. Dit was een mooi feestje en een mooi begin wat hopelijk een mooi seizoen gaat worden. 
Ik als Razende fiets met hem mee en kijk m aan en zie dat het goed is. Op naar volgende week. 

Slot
Meiden het was een feest om jullie eerst op het veld in het blauw te mogen zien schitteren. Verloare, maar dat maakt inderdaad niets uit. Vervolgens heb ik als razende genoten van jullie support bij de JO19 en de gezelligheid in de kantine. Bedankt voor deze mooie dag, die pakken ze ons niet meer af. 

Jullie Razende Reporter 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!