5932AH
TEGELEN
tel. 077-3260055

Op zondag 12 september stond de eerste uitwedstrijd van het seizoen om het programma tegen de heren van Sportclub Irene 11. Vooraf vooral verbazing over hoe ze in Tegelen 11 seniorenteams op de been brengen, maar dit werd later snel duidelijk.

Zoals ieder seizoen werd er ’s ochtends verzameld bij Café de Pool. Waarschijnlijk mede door de vertrektijd van 10.45 waren er dit keer geen laatkomers. Na de reis naar Tegelen te hebben gemaakt duurde het maar liefst 5 hele seconden voordat de eerste aanvaring van de dag plaatsvond. De schrijver van dit artikel en tevens zelfbenoemd clown van het team vond het nodig om een grap te maken tegenover de barman. Helaas kon deze hier niet om lachen en werden de verhoudingen meteen op scherp gezet.

Graag zou ik hier nu iets vertellen over de warming up en hoe onze jonge honden zich vol strijd en passie voorbereiden op de eerste uitwedstrijd van het seizoen. Echter was het in de kantine zo gezellig, en mede door het late aanvangstijdstip al tijd voor de eerste pils van de dag, dat deze warming up mij compleet ontgaan is.

Na het eerste fluitsignaal werd meteen duidelijk hoe Irene het voor elkaar heeft gekregen om een 11e elftal op de been te brengen. Laten we het er op houden dat het niet de meeste technisch begaafde talenten van Tegelen zijn waar we het vandaag tegen opnamen. Meteen vanaf de eerste minuut kwam Helden fel uit de startblokken wat meteen resulteerde in een paar kleine kansjes. De eerste tegenslag voor Helden volgde echter al in de 6e minuut toen potentieel topscoorder Max Reijnen uitviel met een blessure aan zijn bovenbeen. Deze ongelofelijke mokerslag het echter geen invloed op het spel van Helden en dit resulteerde in de 10e minuut dan ook op een dik verdiende voorsprong. Zoals dit seizoen wel vaker gaat gebeuren was de reporter weer met totaal andere dingen bezig waardoor het doelpunt hem ontgaan is. Mij is in ieder geval verteld dat de 0-1 op naam komt van Boone. Na dit vroege doelpunt en was de honger tegen deze uitermate zwakke tegenstander nog niet gestild en bleef Helden de aanval zoeken. Vijf minuten na de openingsgoal resulteerde dit in een kans voor Sunt die de bal op miraculeuze wijze van 30 centimeter er niet in wist te krijgen.

Ondertussen was de zon in Tegelen ook flink gaan schijnen tot grote vreugde van de reservebank. Fervent bezoeker van de reservebank en amateur filosoof Loekie attendeerde vertelde ons dan ook dat “We moeten genieten van iedere zonnestraal in Nederland.” Nog steeds geen idee wat hij hiermee bedoelde.

Helden bleef in de eerste helft veel creëren maar doordat Boone zijn vizier voor dit seizoen nog niet op scherp had bleef het 0-1.

Een vaak terugkomend verschijnsel in de verslagen van Helden 6 is stervende zwaan Sunt. Zo ook in de 35e min toen onze lange gelokte Vater Rudi naar het gras ging. Uit de hierop volgende vrije trap werd Boone wederom gevaarlijk, echter had hij hier misschien de bal af moeten leggen op Flappie die er beter voor stond. Een paar minuten later maakte Boone deze fout echter weer goed door de 0-2 op het scorebord te zetten. Onze nieuwe aanwinst Jilles zette Boone met een prachtige steekpass vrij voor de keeper en dit keer faalde hij niet. In tegenstelling tot Creem, die 2 minuten later wederom door Jilles vrij voor de keeper werd gezet maar mistte.

Om het 15 minuten durende gat in de rust op te vullen word iedere week in de kantien van de tegenstander een drankje naar keuze getest en beoordeeld. Op aanvraag van keeperstrainer en bierliefhebber alcoholist Geert werd dit keer gekozen voor een pils van de tap. Vandaag werden we op sportpark Bakenbos te Tegelen verwent met een heerlijk glas Hertog Jan. Geserveerd in een mooi stevig glas compleet met gouden rand. Helaas was de schuimkraag iets aan de kleine kant, maar mede door de perfecte temperatuur smaakte hij ouderwets lekker. We beoordelen deze dan ook met 3,5 ster.

Helaas werd er door de scheidsrechter besloten om ook nog een tweede helft te voetballen en moesten we de kantien weer verlaten. Gelukkig werden we hiervoor wel beloond door Sunt die na 5 minuten in de 2e helft voor de 0-3 tekende. Dat Vater Rudi er vandaag zin in had bleek na 60 minuten nog maar een keer. Na een fraaie actie aan de rechterkant van het veld dribbelde hij de 16-meter in waar met zijn behendigheid de verdediging van Irene helemaal zoek speelde. De enige manier om deze langharige Ronaldo af te stoppen was met een overtreding, de scheids twijfelde niet en legde de bal op de stip.

Bij afwezigheid van spitsen Boone en Moijer nam Flappie aanstalten om de strafschop te nemen. Echter hield hij geen rekening met de ego van Loekie die de bal opeiste en Helden 6 trakteerde op een masterclass strafschoppen missen.

Uit de tegenaanval die uit de strafschop kwam kon Irene voor het eerst in de Heldense 16-meter komen, maar gevaarlijk werd het niet. Helden liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en zorgde er een minuut later voor dat de voorsprong uitliep naar 0-4 via Sunt.

Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam deze week misschien wel van de man waarvan je het niet snel verwacht. In de 80e minuut draafde onze linksback Frenske met de bal op aan de zijlijn. Een combinatie van zelfvertrouwen, zelfoverschatting en waarschijnlijk alcohol van de zaterdagavond deed hem er toe beslissen dat hij het van een meter of 30 maar eens ging proberen. Tot grote verbazing van iedereen (waaronder waarschijnlijk Frenske zelf) verdween de bal in de kruising en kwam de 0-5 op het scorebord te staan.

Met de buit al binnen speelde Helden de laatste 10 minuten van de wedstrijd uit en bleef het de aanval zoeken en kon het via Creem (2x) en Sjers nog uitlopen naar 0-8. Al met al een hele eenvoudige overwinning tegen een uitermate zwakke tegenstander.

Volgende week staat de 3e en laatste poulewedstijd in de beker op het programma tegen Baarlo 5. Een gelijkspel is voldoende om door te bekeren, al is het maar de vraag of Helden 6 daar op zit te wachten…