Zwaluwen Jeugd Beker Onder 19 1e ronde Groep 3 35

14 september 2021 20:00

R. Raijmakers

Dinsdagavond stond de derby op het programma: dörp tegen kèpel.

Het eerste kwartier ging het spel op en neer, maar grote kansen bleven nog uit. Het hoogtepunt van de openingsfase was toch wel dat een speler van panningen erg graag aanvoerder wilde zijn en daarom een poging waagde om de band van yannic af te pakken. Na 20 minuten begonnen de grote kansen te komen. Zo kwam helden goed weg nadat een corner in een keer op de paal belandde. Aan de andere kant werd een grote kans gekeerd nadat yannic een uitstekende bal gaf aan Munzir. Goals bleven echter uit en dus gingen beide ploegen met een 0-0 stand aan de thee. Althans bij Helden kon er weinig thee gedronken worden na een klein incident.

In de tweede helft bleef het op en neer gaan, maar de grootste kans was toch voor panningen nadat een afstandsschot op de lat terecht kwam. Zo'n 10 minuten voor het einde werd nog even snel een drinkpauze ingelast, mede mogelijk gemaakt door de sproeiers. De stand bleef 0-0 en dus moesten er strafschoppen genomen worden.

Yannic mocht de eerste nemen: Raak!
Panningen schoot ook hun eerste tegen de touwen.
Storm schoot de tweede penalty keurig binnen en dat betekende 2-1.
Panningen mocht na een misser de penalty opnieuw nemen, aangezien Niels iets te vroeg van de lijn ging. Deze keer zat hij er wel in.
Tristan mocht aanleggen voor de derde penalty en schoot deze hard binnen.
Ook Panningen schoot de derde penalty raak.
Als vierde was Jim aan de beurt, die hem binnenkant paal binnen roste.
De vierde penalty van Panningen werd gekeerd door Niels en dus had Helden de kans om de overwinning te pakken.
De vijfde penalty werd genomen door Luuk. Hij had zijn been gelukkig goed afgesteld en dat betekende dus de overwinning voor Helden!

De volgende wedstrijd mag onze Maradona (Yannic) het verslag op papier zetten.