Verloren maar niet kansloos!

Verloren maar niet kansloos!

ST GFC '33/SV Lottum JO15-1JM

3 - 1

vv Helden JO15-3JM

Competitie

3e klasse 20

Datum

9 oktober 2021 13:00

Scheidsrechter

T. Breukers

Accommodatie

Sportpark Den Haspel
Ericaplein 50
5971GC
GRUBBENVORST
tel. 077-3661888

Tja, hoe begin je nu dit verslag…vanuit de slachtofferrol misschien omdat Kyllian, Saar, Ries en Mees er niet waren? En we daardoor geen reserve hadden? Of toch vanuit positieve kant bekeken, want we hadden goede versterking van Sem (Pauwels)! En ook positief was het weer natuurlijk. Edoch (nostalgisch Nederlands…) bleek in het tafelgesprek bij de nabeschouwing dat ondanks dat we ver gevorderd waren in het jaar, de zonkracht dusdanig hoog was dat zelfs de jas uitgedaan moest worden! Wat een ontbering langs de kant…!

Tot zover deze weinig zeggende informatie…hoe was dan de wedstrijd? Wederom een Tja! We hadden vandaag 2 gezichten. De eerste helft was opzich niet slecht maar we konden niet echt potten breken. Ondanks een technisch hakje van Jorn, diverse reddingen van Gino, lichaamgebruik van Dirk en een verdwaald schot van Nick zat de schwung er nog niet in. Halverwege de eerste helft werden er wat wisselingen gedaan waardoor het wel beter liep. Helaas was het toen al 3-0 voor Grubbenvorst/Lottum waardoor de wijziging een beetje mosterd na de maaltijd was. Extra pijnlijk was dat Jente Janssen (voormalig speler van Helden) de derde maakte.

Sem bleek een welkome aanwinst te zijn op het middenveld, voorin, achterin, links, rechts, enz.. enz.. En toch, we bleven voetballen en probeerde opbouwend te spelen. Wat uiteindelijk een mooie combinatie opleverde tussen Nick, Sem en Mika! Met als kers op de taart een goal! De eerste van dit seizoen, 3-1! Blijven uitkijken natuurlijk dus zo af en toe een sliding van Dirk was broodnodig! Na de omzetting speelde Sil rechtsback, Melle rechtshalf en Freek rechtsbuiten en dat ging helemaal niet verkeerd. Sil voerde de opdracht, om bij zijn man te blijven, tot in de finesse uit! Wat zal die van Grubbenvorst/Lottum gebaald hebben. Melle had vaak Jente tegen zich en dat was natuurlijk bekend terrein. Freek zijn tegenstander was in lengte misschien klein maar in prestaties zeker niet te onderschatten. Niettemin zag Freek kans zich ook op ander plekken in het veld te laten gelden. Mika had een paar treffer(s) min of meer op zijn schoen…echter als rechtspoot de bal voor je linker krijgen blijft toch een dingetje…

Wout speelde een wat lastige partij vandaag en werd wat minder vaak bereikt waardoor het kaatsen niet altijd lukte.  Een mooie steekpass van Sem mocht ook niet helpen maar toen Sem uiteindelijk onderuit gehaald werd in de 2de helft kregen we een penalty! Dat kon de aansluiting worden die op dat moment zeker verdiend was want we waren goed bezig (we zijn eigenlijk altijd goed bezig…). Maar wat jammer was dat! Misschien de druk te hoog, net iets te weinig, of juist te veel concentratie maar de penalty werd gemist. Gelukkig gingen de kopjes niet hangen! Nick kreeg nog een schotkansje maar theorie (een mooie streep richting de goal) en praktijk (een afzwaaier) liepen niet helemaal synchroon... Jorn was weer top als linksback en Fedde speelde uiterst beheerst achterin zijn mannetjes voorbij. Beide lieten zien dat ze uit het goede hout waren gesneden, niet lullen maar doorgaan! We bleven het grootste deel dan ook de bovenliggende partij maar tot scoren kwam het niet meer! Maar ook de tegenstander kwam niet meer tot scoren! En dat is ook een verdienste natuurlijk. Op het laatste kantelde het spel wel weer richting Grubbenvorst/Lottum maar met gevaar voor eigen leven gooide Gino zich herhaaldelijk voor de bal en werd erger voorkomen.

Ja klopt! We hebben er 3 op een rij verloren maar slecht is het zeker niet! We blijven voetballen, hebben gescoord en progressie is zichtbaar! Dus: Kump good!!!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!