Ondanks verlies toch tevredenheid bij JO15-3JM!

Ondanks verlies toch tevredenheid bij JO15-3JM!

vv Helden JO15-3JM

0 - 3

Melderslo JO15-1JM

Competitie

3e klasse 20

Datum

20 november 2021 13:00

Scheidsrechter

J.H.G.T. Smeets

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

De toss had Kyllian toch maar mooi gewonnen zodat we geheel volgens traditie, de 2de helft richting de kantine konden voetballen. Het begin was dus al goed. Gelukkig zijn we met z’n allen echter realistisch genoeg om niet de illusie te hebben dat het tegen “de Melderse” wel zou gaan lukken. Hun trackrecord was dusdanig goed dat we min of meer de damage control strategie volgde…dus niet als een dolle de aanval kiezen maar dit gericht doen. Mees als enige spits en dan hopen dat de kansjes, die er altijd komen, verzilverd worden. Gooi daar een stuk powervoetbal boven op van een lekker druk middenveld en dan blijk we een moeilijk te slechten team te zijn. Deze opstelling hadden we al eens beproefd en lijkt ons goed te liggen. Freek en Nick zullen de schoenen wel opnieuw moeten voorzien van zolen want ze zijn in de wedstijd waarschijnlijk naar Kessel en terug gerend. Nick heeft nog getracht de keeper te verschalken maar het schot verzandde in eigenlijk niets. Uit de krachttermen van Nick was af te leiden dat dat niet volgens plan was…Freek was, ook voor zichzelf misschien, soms onnavolgbaar in zijn bewegingen. Jammer dat er geen kansen uit voort kwamen. Op de linkerflank hadden vooral de eerste helft Wout, Ries, Mika en Jorn hun handen vol. De tweede helft kregen ze wat meer grip op de zaak. Per abuis (toch?) vloerde Jorn de tegenstander in de 16 (of is nu de 15 Jorn?) maar het liep met een sisser af. Mika volgde Jorn met verve op als linksback en was maar wat moeilijk van de bal te houden. Ries ontpopte zich als een kilometervreter in spé en was de verbindende link tussen Wout en Mees. Met een prachtig lopje wist Mees in het begin van de 2de helft, toen stond het al 0-2, bijna de keeper te verslaan maar deze bleek vooral aan de bovenkant net te lang te zijn.

Rechts ging het eigenlijk hetzelfde. Melle, Sil, Saar, Freek hadden vooral de 2de helft meer grip op de situatie.  Als we eerlijk zijn kwamen er weinig tot geen kansen meer van de Melderslose zijde terwijl we zelf steeds meer de druk aan het opvoeren waren. Langzaam dat wel, maar het was voelbaar en ook zichtbaar aan de onrust van de trainers van Melderslo. Dat Saar geen zielepietje is is bekend dus zelf vragen om een wissel zal niet zo gauw gebeuren, maar na wat strompelpartijen en een verkeerd geplakte pleister werd besloten om een paar minuten voor tijd Saar toch preventief te wisselen.

Achterin hadden Dirk, Fedde en Kyllian hun handen vol om de aanvallers buiten de 16 te houden. Wat vaak lukte, maar niet altijd. Gelukkig hebben we dan Gino nog als sluitpost die, net als altijd eigenlijk wel, weer een paar keer uitkomst bood. Hij kon uiteindelijk niet voorkomen dat het, een klein beetje tegen de verhouding in, 0-3 werd. Soms werd het achterin voetballende opgelost, maar soms volgens de quick & dirty methode die zowel Fedde, Dirk als Kyllian uitstekend beheersen. Gewoon de bal wegrossen!

In de kantine werd na de wedstrijd nog een gesprek opgevangen waaruit bleek dat Melderslo ons danig onderschat hadden. Dat is eigenlijk best een goed compliment en geeft aan dat we op de goede weg zijn! Als corona niet te veel in de weg zit dan komen er dit seizoen zeker nog successen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!