"Deze is voor jou, Ed..."

"Deze is voor jou, Ed..."

vv Helden MO19-1

1 - 4

SVO DVC"16 MO19-1

Competitie

2e klasse 1

Datum

16 oktober 2021 13:30

Scheidsrechter

J.J.M. Bongers

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

 Beste Lezers, Lezerinnen en Supporters van de MO19-1. 

Voetbal is een leuk spelletje, maar dat is het dan ook, niet meer en niet minder. Er zijn natuurlijk veel dingen in ons leven die vele male belangrijker zijn dan dit spelletje. Maar voor één iemand was dit spelletje vandaag heel belangrijk, en die iemand was Edwin Zelen, ook wel kortweg Edje genoemd en peetoom van Anne. Jarenlang had Anne in Egchel bij de jeugd gevoetbald en altijd in het Egchels 'oranje'. Toen hij ervan hoorde dat Anne (eindelijk) de overstap naar Dörp gemaakt had en dus in het blauw ging voetballen, wist hij zeker dat hij nog één ding wilde in zijn leven: Zijn petekind in dat mooie Dörps blauw zien voetballen. Hij had als echter Dörper natuurlijk ook jarenlang in deze clubkleuren gespeeld. 

Vandaag was het die dag. Alles was in het werk gesteld dat Ed er ook bij kon zijn. Met dank aan de vrijwilligers van de Wens Ambulance. 
Speciaal voor deze gelegenheid werd de wedstrijd ook op het hoofdveld van vv Helden gespeeld. Er werd hem en de naaste familie een waar spektakel voorgeschoteld waar alles in zat. 

De meidencompetitie wil nog niet echt los komen, met pas 6 gespeelde wedstrijden na 4 (!) speelrondes.  Maar vandaag speelden onze meiden van de MO19 al wel hun 3e partij.  Vandaag kwam DVC '16 (Eijsden) op bezoek en ook zij hadden nog niet verloren. Een kraker dus van jewelste. En een kraker dat werd  het. 

In de eerste helft waren de gasten uit het Zuje duidelijk de bovenliggende partij. Het voetbal kwam er net wat beter uit dan bij ons. En hoewel Lisa een aantal keren goed doorkwam over rechts, na meerdere geweldige voorzetten van Kris, leidde dit tot kleine kansjes. Aan de andere kant waren de meiden van DVC iets gevaarlijker, maar wij hebben Imke. Toch lukte het haar niet om na een eerste goede redding op een schot de rebound te pakken. Even dacht ik dat ie nog over ging, maar het dak van de goal was toch net hoog genoeg dat ie erin kon.  De 0-1 was daar en niet onverdiend. Na de wissels bij Helden bleef het op en af gaan. Toch is het Eijsden dat de 0-2 maakt na een schitterend schot van afstand waar Imke gewoonweg niet bij kon.  Met een 0-2 stand zoeken we de kleedkamer op. Toch is er nog niets verloren, zo voelt het. 

DSC_0503.JPG
Ed kijkt toe naar de verrichtingen van Petekind Anne in het blauw.

In de 2e helft zijn we versterkt met Meike, dit tot 14:00 had moeten werken. We gaan er meteen furieus tegenaan, met alle risico's van dien. De gasten hebben wat pech met een paal en een lat. Dat is dan ons geluk. En dat geluk komt ons toe, want voor ons harde werken worden we beloond met de aansluitingstreffer. Het is Janne die de 1-2 maakt vanuit haar rechtsbuiten positie. De meiden geloven er nu weer in en stropen de mauwen nog eens verder op. Het wordt een ware stormloop op de goal van de gasten. Omdat zij maar 1 wissel hebben vallen ze ook nog eens bij bosjes neer. Kramp hier en kramp daar. De scheids houdt gelukkig keurig de tijd bij. Maar de meiden van Eijsden houden de blauwe storm niet meer tegen en daar is ie dan. De 2-2 van Tess. En nog verdiend ook. Maar Meike (die als stormram mee naar voren is gestuurd) is daar toch niet zeker van en geeft de bal het laatste zetje..................  ik kijk naar de grens.... de vlag gaat (terecht) omhoog. Nu is het buitenspel.... daar was helaas geen VAR voor nodig.  En zo blijft het dus 1-2.  Maar er is nog tijd. De meiden blijven ervoor gaan. Maar dat betekent dat er achterin risico's genomen moeten worden. Uit een corner zijn we dan net niet scherp en wordt de bal in de korte hoek bij Imke erin geschoten. Het verschil is weer 2.....  Potverdikkie..  Jammer jammer jammer.  We proberen het nog een keer, maar de krachten zijn op. En achterin gaat het nog 1x mis en dus wordt de einduitslag nog groter. De wedstrijd eindigt in 1-4.  Over het geheel genomen wellicht toch een verdiende overwinning voor DVC, maar wat als.....  wat als telt helaas niet. 

Aan de overkant van het veld zie ik ondanks het verlies toch een glimlacht op een gezicht. Het gezicht van Ed. 

Ed, deze was voor jou. 
Veel sterkte gewenst de komende tijd voor jou en al je naasten. 

Uw Razende   


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!