hoor de wind waait .....

hoor de wind waait .....

ST UOW'02/LHC MO19-1

0 - 8

vv Helden MO19-1

12'
Tess Heussen (schot)
34'
Janne Marcelissen (scrimmage)
45'
Tess Heussen (schot)
55'
58'
Kris de Bruijn (afstandschot)
89'
Noëlle van Schaijk (afstandschot)

Competitie

2e klasse 1

Datum

30 oktober 2021 14:00

Scheidsrechter

J. Schroeder

Accommodatie

Sportpark Terwaerden
Sportlaan 15
6374CM
LANDGRAAF
tel. 045-5316063

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de MO19-1, 

Zaterdag was het weer zo'n dag dat we met de troepen naar het Zuje af konden reizen. Op het program de ST. UOW'02/LHC. Vraag me niet waar het voor staat, maar we zakten zo'n uur rijden af om te stranden in het altijd mooie Landgraaf, waar we vriendelijk ontvangen werden door wie later de grensrechter bleek te zijn. 

Maar wat was er in dat uur rijden gebeurd? Regende in Dörp nog bij vertrek was het hier wel droog, maar die wind.... al zou het regenen, de druppels zouden de grond nooit kunnen bereiken. Met een kracht van minimaal 8 woei de storm over het sportpark te landgraaf. En dan lag het veld ook nog eens minimaal 10m boven NAP.  Meteen kwamen alle strategiën voorbij; welke kant eerst en zo voorts. Maar het was natuurlijk handiger om eerst uberhaupt te kijken op welke van de 3 velden we zouden komen te spelen. En wat bleek: de wind stond er dwars op. En het woei er zo hard dat het kunstgras plat gewaaid was en de zwarte rubberkorrels je bijna in het gezicht waaide. 

Na een 'gedegen'  warming up van pak m beet nog 10 a 15 minuten was het zover. Door de afwezigheid van Jans, die ergens schaars gekleed in een zonnetje aan het vertoeven was, kon Laure vandaag met ons meedoen. Haar eerste officiële wedstrijd voor de MO19. Meteen maar als rechtsbuiten. En na snel nog de buitenspelregels te hebben uitgelegd, hoppa het veld in. 

In die eerste helft was al snel duidelijk wie er vandaag zou gaan winnen. Dat waren wij. Het was alleen de vraag wat de uitslag zou worden. Door de wind was het verrekte lastig om te voetballen, maar toch ging Helden het beste om met de omstandigheden, ondanks het weer en de kunstvezels, die toch nodig aan vervanging toe waren.  In de eerste helft werd er 3x gescoord. De meiden uit t Zuje namen erg veel risico door regelmatig met allen op onze speelhelft te staan. Doordat Tess 2x van eigen helft startte en dus nooit buitenspel kon staan, scoorde ze tot 2x toe in de één tegen één situatie (misschien had de thuisploeg even mee moeten luisteren toen wij Laure de buitenspelregels uitlegde..) 
Tussen die twee doelpunten van Tess in, zat er ook nog een van ons Janne. En dat doelpunt zal ze zich vandaag nog wel herinneren aan de pijnlijke knie die ze eraan over hield. Het was een knappe actie, waarbij ze maar tenauwernood op de been kon blijven. Uiteindelijk na een beuk van de verdediger (de bal zat er toen al in), stortte ze ter aarde.. .uhhhhhh  kunstgras. 

Met een 3-0 ruststand werden we naar de kleedkamers geblazen, om even lekker uit te blazen onder het genot van een zoetig drankje. Tijdens de rust werd het plan gesmeed om de eindstand minimaal te verdubbelen, immers goed voor de Zoefie-Cup. Jennate was wat stil, maar smeedde haar eigen plannetje, want misselijk uitgevallen in de eerste helft, wilde ze maar wat graag terugkeren in de tweede helft. En dat heeft Landgraaf geweten. Met een ware hattrick was alleen Jennate al goed voor de verdubbeling van de tussenstand. Een wereldspits met een neusje voor de goal. Steeds was ze er als de kippen bij om steeds het laatste zetje te geven en de bal er in te schoppen. Ook hier zat nog een goaltje tussendoor. Een gebruikelijk goaltje van onze Kris, die keurig door Meike weggestuurd werd en prachtig van afstand wist te scoren.  Ondertussen stond het dus al 0-7.  Was het mooi geweest?  Ja, best wel, maar daar dacht ons Noëlle toch anders over. Een laatste corner. Kris ziet Noëlle komen en speelt haar kort aan. 

noelle.jpg
De 0-8 van Noëlle, perfect ingestudeerd.

Noëlle neemt de bal perfect aan, speelt m iets voor zich uit en schiet de bal door een wir-war van spelers in de uiterste hoek . Dat was een prachtig slotakkoord van een goede wedstrijd van onze meiden. Niet veel later blies de man in het zwart bijna net zo hard als de wind voor het einde. Snel de warme douche opzoeken. Een voordeel: de wandeling naar de auto zorgde ervoor dat niemand de haren hoefde te föhnen.  
En met de wind in de rug werd de terugreis naar Dörp voltooid, alwaar er voor de meiden, die al wat dorstig waren geworden, een lekker verrassing te wachten tijdens de altijd gezellige derde helft.

rondje.jpgAanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op de planning..... waaaattttt  zult u zich afvragen, dan al weer ..... ja lezers, lezerinnen, ik geloofde het eerst ook bijna niet, maar toch is het waar. 
Zaterdag 6 november spelen onze sterren thuis op sportpark Kerkeböske.  We zien jullie graag om 13:30 uur.. Sharp. 

Tot dan. 

Uw Razende Reporter.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!