Waarum met 11 als t auk met 9 kan

Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN

Vandaag de wedstrijd tegen Reuver. Schijnbaar geen belangrijke wedstrijd gezien het summiere aantal spelers dat we zelf hadden en de opgetrommelde spelers. Toch raar gezien dat er DRIE teams van VV Helden vrij hadden.  Redelijk schandalig dat 33 mogelijke basisspelers het niet konden opbrengen om Helden 5 vandaag uit de brand te helpen, maar wel in grote getale de kantine konden bezoeken. Redelijk schandalig is mijn persoonlijke mening.

Dan de wedstrijd. Reuver was niet echt gemotiveerd gezien zij het kampioenschap vorige week verspeeld hadden. Toch kwamen ze op voorsprong, een vrije trap werd door Eggy zeer ongelukkig achter Gé gewerkt. Zonder zelf een kans te hebben gehad kwamen we op gelijke hoogte. Via een hoekschop kon Boks eenvoudig binnen koppen. Deze comeback was van korte duur, want enkele stommiteiten in de defensie leverde in snel tempo een 1-5 voorsprong voor Reuver op. Tot overmaat van ramp vielen ook Sam en Glenn geblesseerd uit en stonden we met 10 man op het veld. Toch wist Tijl nog een doelpuntje binnen te prikken waardoor we de rust met 2-5 ingingen. Niet dat iemand dat doelpunt gezien had, want iedereen stond al bij Helden 3 te kijken.

De tweede helft vingen we met 10 man aan, Reuver had niemand bij die graag een carrièreswitch naar een blauw shirt wilde maken en ook 10-10 zagen ze niet zitten. Zelfs de good old ‘Flamengo’, die menig Heldenaar nog om heeft gelachen hield het bij een Oranje shirt dit keer. De bal hobbelde nog eventjes heen en weer en al snel spraken we af het na een half uurtje wel goed te vinden. Nick viel ook nog uit met een hamstringblessure waardoor we zelfs met 9 op het veld stonden. Reuver wist nog 1 maal te scoren, maar Wilbert stond goed op te letten waardoor buitenspel dit feestje verziekte. Aan de andere kant kregen we warempel ook nog meerdere grote scoringskansen. Mede door goed werk van Munzir. Tijl raakte nog de lat, Boks de doelman en Teun probeerde volgens mij 2 keer het Derde op het hoofdveld op voorsprong te zetten in plaats van een doelpunt op ons veld te maken. Gelukkig lukte dat Helden 3 zelf ook waardoor het kampioenschap gevierd kan worden, Proficiat namens Helden 5! Gelukkig was het hierna snel gedaan. VOS - SVC is gestaakt, dus misschien mag Reuver nog hopen. Wij zijn uitgevoetbald. Al mogen Egchel en Kessel de komende weken nog als sparring-partner fungeren.