Merelweg 5
5915BT
VENLO
tel. 077-3511724

Uit bij VOS winnen in de reserve klasse, is dat iemand die dit leest ooit gelukt? Dat was wel onze taak vandaag om mee te blijven doen voor het kampioenschap. Met 5 afwezige begon de dag al goed, gelukkig had Sjers de gehele zaterdag lopen lobbyen en had hij Nick (of is het toch Niek?), Sam en Ties gevonden om ons uit te helpen en ook Good Old Hermpie kwam ons nog versterken na de aflassing van Helje 6. Aangekomen in Venlo mochten we het oude kunstgrasveld van De Koel gaan bespelen echter was er 1 klein probleempje.... De scheids had zich verslapen, dus de aanvoerder/laatste man van van vvVOS 3 zou de eerste helft de fluit hanteren. Jaaaa, natuurlijk hoor: De scheids verslapen als om 12uur ‘s middags de aftrap is. Dat kregen Johnny Aarts en Dave Korsten nog niet voor elkaar in hun laatste jaar bij Helden 4. Laat het duidelijk zijn, dit zaakje stinkt.

Maar zoals Robin al was vertelt op de heenweg. Bij Vos kan alles. Toch werd er afgetrapt, wel enkele minuten te laat want Lukaku look-a-like was wat aan de late kant en stond in de basis. VOS 3 had het betere van het spel in de eerst helft, deze ploeg heeft namelijk aardig wat kwaliteit. Vooral op het middenveld. Spijtig is wel dat dit bij deze spelers altijd gepaard gaat met hoge maten van misplaatste ‘’air’’ & arrogantie in hun gedrag op het veld, alleen maar omdat ze net een niveautje beter zijn dan de meeste spelers op het 1na laagste niveau van Nederland. En als Helden dan toevallig eens 4 felle duels achter elkaar wint, worden ze boos en mag Nico het ontgelden met een doodschop aan de zijlijn voor eigen dug-out. Nico heeft gelukkig de nodige ervaring en zag deze charge mijlenver aankomen en kon zijn knieën redden, natuurlijk zijn kaarten hier overbodig...... Zonder ook maar 1 kans in het eerste half uur was het een conditioneel zware wedstrijd. Tempo lag hoog, mede door het snelle kunstgras en aan de vele corners tegen kon je merken dat we toch aardig onder druk stonden. Een van deze corners leverde door een misser bij de eerste paal een enorme kans op, maar de rechtsbuiten kreeg de bal van 5 meter over het doel. De scheids (lees: Aanvoerder/Laatste man Vos3) baalde hier nog het meest van gezien zijn reactie. Dus nu vond hij het wel welletjes. Toen een aafgeslagen bal opnieuw werd ingebracht en doelman Sam deze kon gaan vangen. Werd hij zeer opzichtig aangevallen door een potige mee opgekomen verdediger. Na een halve salto knalde Sam op het plastic gras waarna de bal vrij kwam, 1-0. Na eerst 10 seconden na te denken hoe dit recht te lullen en het doelpunt te laten tellen, kwam het lulverhaal dat Sam uit de 5 meter was, echter was deze overtreding overal op het veld voldoende voor een vrije trap geweest. Maar de scheidsrechter (lees: Aanvoerder/Laatste man Vos3) zag dit natuurlijk anders. Niemand van VOS zei nog wat want iedereen wist dat ze dit toch niet goed konden praten, behalve dan die rechtsback die was komen aansprinten. 3 minuten later werd er opnieuw afgetrapt. Nog 1 kans voor Helden in de eerste helft. Een mooie voorzet van Tijl viel gevaarlijk, echter lukte het Boks niet om voor het Poppeye figuur van een rechtsback te kruipen met meer tattoo’s als hersencellen. Oja, ook een penalty werd bijna gegeven, maar zelfs de scheidsrechter (lees: Aanvoerder/Laatste man Vos3), ging het te ver om deze bal binnen de 16 neer te leggen.

In de rust werd onze werklust geprezen. Bij vvVOS uit winnen lukt niemand, dus dan gaan we maar voor een gelijk spel. Vol goede moed begonnen we de tweede helft, een helft die we 45 minuten lang domineerde. Overigens was de eigenlijke scheidsrechter er natuurlijk nog steeds niet en floot de aanvoerder de wedstrijd natuurlijk gewoon uit. De heer J. van Boekhold hebben wij niet gezien. Desalniettemin werd het sterke VOS teruggedrongen, door goed voetbal en werklust om de bal snel weer terug de verdienen. Hier alvast het bedankje aan onze hulpkrachten van deze zondag, want menigeen had “nee” gezegd als  je gevraagd wordt om uit te helpen met Helje 5 bij VOS uit op kunstgras. Maar zowel Ties, Sam, Nick & Herm bleven met ons knokken om hier een puntje mee naar huis te nemen. Ties kreeg zelfs een mogelijkheid om het gelijke spel op het scorebord te zetten, nadat de keeper een schot van Tijl losliet. Zijn bal werd helaas wederom gepareerd. Even later weer een goede aanval en Boks kon afdrukken, maar zijn schot werd ook door de goalie gekeerd want deze miste voldoende richting. Grootste kans was voor Ties. Die na een voorzet van Boks zijn hoofd tegen de bal kon krijgen. Ook hier geen geluk, de lat werd geraakt! Toen vond de scheidsrechter (lees: Aanvoerder/Laatste man Vos3)dat het lang genoeg spannend was geweest. Een sporadische uitbraak van Vos resulteerde in een mistrap van de aanvaller die hierna op het gras neerzakte. Ook Eggy miste hierdoor de bal en toucheerde de vallende speler die over de bal maaide. Alle spelers (ook van VOS) liepen terug naar positie voor de doeltrap van Sam. Alleen de scheids (lees: Aanvoerder/Laatste man Vos3) floot, zoals gewoonlijk als er een speler geblesseerd ligt. Maar niet voor een blessurebehandeling, maar voor een penalty. De bank van VOS knikte instemmend. Niemand verder had hier een penalty in gezien, op Poppeye met een agressieprobleem die op eigen helft stond na: ‘De zuus toch det zien bein ram dronderoet gejupt were’, maar ja die zag ook een eerlijk doelpunt in de 1-0. Helden was furieus, maar ook slim genoeg om taferelen van Helden 4 enkele jaren geleden te voorkomen. Penalty werd genomen. Toch knap als scheidsrechter(lees: Aanvoerder/Laatste man Vos3) om indirect 2 doelpunten te maken. Laatste minuten speelde Helden alles op alles. Nogsteeds het betere van het spel, hielden de kop er bij, gingen niet in op acties van VOS en hielden de mond als rechtsback weer iets riep of wanneer de scheids(lees: Aanvoerder/Laatste man Vos3) weer eens voor VOS floot, Eggy wist zich zelfs in te houden toen hij een enorme panna tegen kreeg langs de vijandelijke dug-out (misschien maar beter ook....). Konden we onszelf dan niets aanrekenen? Jawel, dat doelpunt had moeten vallen. En daarna misschien dat derde doelpunt voorkomen in de laatste minuten.  Hierna floot de scheids(lees: Aanvoerder/Laatste man Vos3) voor de laatste keer.

Normaal noem ik je een slechte verliezer als je de scheidsrechter de schuld geeft van een verloren partij. Maar zo tegen 12 man voetballen heb ik persoonlijk nog nooit meegemaakt. Nog erger is dat door deze winstpartij VOS nu koploper is en wij onnodig achterstand op hebben gelopen in de strijd om de bovenste plaatsen. Zijn we dan nu een slechte verliezer? Misschien een beetje. Maar wat wel zeker is, is dat VOS een hele slechte winnaar is. Kansloos met een hoofdletter K. Ik hoop dat jullie trots zijn als in juni de ‘scheidsrechter/aanvoerder’ op de kampioen-receptie de schaal omhoog houd en de felicitaties in ontvangst neemt. Nee, eigenlijk hoop ik dat de flessen Krombacher in de kantine dan net zo zuur smaken als de nederlaag van ons vandaag.

Volgende week komt in Helden het tweede SVC 2000 thuis, althans hopelijk komt dit keer het tweede. En spelen we niet weer tegen SVC anderhalf. De aftrap al om 10:00u zijn.