Luttelseweg 26
5975VW
SEVENUM
tel. 077-4671861

Afgelopen zondag stond de eerste van twee toppers op het programma tegen de Zaerum 4. Na 6 wedstrijden had Zaerum 13 punten verzameld en slechts 6 doelpunten tegen en leek daarmee op voorhand een zware tegenstander te worden. Een andere zware tegenstander op deze zondag ochtend was de klok aangezien in Zaerum was besloten om 10 uur af te trappen. Wonder boven wonder verscheen de meerderheid van Helden 6 om 9 uur bij de Pool, met uitzondering van Boone die door Tinus ergens bij van Leeuwen in de caravan was achtergelaten, of zoals Tinus zelf zei: ‘Dea likt nog ergens in de dieke soep te reure”

Andere afwezigen die graag even wil benoemen vandaag waren Loekie en Frenske, die na een weekendje Gran Canaria (waar toevallig vorige week de Gay Pride plaatsvond) beide met een longontsteking thuis zaten. Ik ga me verder ook niet uitlaten wat ze daar hebben gedaan, dat kunnen jullie vast zelf bedenken…

Om de afwezigheid van dit drietal en topschutter Moijer op te vangen werd onze troef Tim Pilon weer van stal gehaald.

Op de weg naar Zaerum hoopte Herman nog even hongerig een McKroketje te scoren bij de grote M, alleen tot iedereens grote teleurstelling bleek deze pas om 11 open te gaan. Met grote honger kwamen we om half 10 aan om aan de spetterende warming up te beginnen.

In tegenstelling tot de warming up begon Helden meteen heel sterk aan de wedstrijd. Door de afwezigheid van beide spitsen was er door Robbie gekozen voor een 4-5-1 systeem met Sunt als enige spits, dus een 4-5-0 systeem. Vanaf de eerste minuut liet Helden zien dat het naar Zaerum was afgereisd voor de 3 punten vandaag. Het was dan ook na ongeveer 10 minuten spelen dat Sjers Pipi bediende en deze 1-op-1 op de keeper afstuurde, die met al zijn ervaring niet faalde en geheel verdient de 0-1 op het scorebord (die niet aan stond) zette. Waar Helden in andere wedstrijden na een doelpunt vaak inzakt bleef het vandaag door drukken en goed voetballen. Het was dan ook niet veel later dat de score werd uitgebreid naar 0-2. Zoals al zo vaak dit seizoen zette Max een goede rush op via de rechter kant waarna hij een perfecte voorzet afleverde op Creem die hard via de lat binnen kon schieten. Op de bank begon men zich ook steeds meer af te vragen hoe Zaerum pas zo weinig doelpunten tegen kon hebben. Ondertussen was Boone ook ontwaakt en bij van Leeuwen uit de caravan gekropen om zich in Zaerum op de bank te melden. Daarmee was hij net op tijd om de volgende kans voor Helden te zien, het was weer Pipi die 1-op-1 op de keeper afging en deze keer besloot om de keeper op fraaie wijze te passeren alleen raakte hij vervolgens vanuit een lastige hoek de paal. Iets meer dan 10 minuten later was het uiteindelijk toch Pipi die de 0-3 maakte. De weer mee opgekomen Max besloot tegen het advies van trainer Robbie de bal vanuit de cornervlag uit een soort draai beweging toch in een keer voor te geven. Deze voorzet kwam perfect bij de eerste paal waar Pipi tussen de slapende verdediging in binnen kon tikken. Zo zie je maar dat je door een coachjas te dragen nog geen verstand van voetbal krijgt. Met een comfortabele 0-3 voorsprong en goed spel ging Helden op weg naar de kleedkamer voor de thee.

Dit was natuurlijk ook het startschot voor het testpannel om plaats te nemen in de Zaerumse kantine voor het wekelijkse glas bier. Voor de speciale gelegenheid sloot Boone zich deze week ook aan om lekker te genieten van glas Franziskaner om kwart voor 11 op zondagochtend. Aangezien het hier om halve liters ging, en er nog alcohol van de zaterdagavond rond werd gepompt in mijn systeem was het onmogelijk om binnen 15 minuten weer in de dug-out te verschijnen. Daarom werd besloten om het eerste deel van de tweede helft plaats te nemen in de lounge van Zaerum. Hier troffen we in Wiel Suntjens een oude bekende die ons graag even benadrukte hoe geweldig het kunstgras veld van Zaerum wel niet is. Nou Wiel in Helden zijn we nog steeds gelukkig met onze wekelijks afgekeurde modderpoelen.

In de tweede helft bleef Helden doen wat het al de hele eerste helft deed. Er werd achterin niks weggegeven en voorin bleven er kansen gecreëerd worden. Na ongeveer 15 minuten in de tweede helft kreeg de ingevallen Reijne een goede kans op de 0-4 en om zijn doelpuntenaantal van dit seizoen te verdubbelen, maar hij raakte helaas de paal. Ondertussen werd er vanuit de lounge hardop afgevraagd waarom Flappie maar niet binnen de lijnen werd gebracht.

Zaerum had ondertussen al de handdoek in de ring gegooid en leek niet echt meer inspanning te willen doen om een resultaat te halen. Creem nam echter geen genoegen met zijn ene doelpunt en ging op zoek naar meer doelpunten, met succes. Tweemaal werd na een uitgespeelde aanval vanuit Helden kant Creem gevonden door Pipi die hiermee zijn hattrick compleet zag worden.

Na de Franziskaner in een recordtijd van 48 minuten achterover te hebben gewerkt werd toch maar weer de reservebank opgezocht, dit keer vooral om verhaal te halen over de afwezigheid van Flappie. Al snel werd duidelijk dat de fout hierbij niet bij Robbie lag maar bij Flappie zelf die na het inzetten van een warming up vakkundig zijn maaginhoud heeft geleegd op het Zaerumse gras.

Uiteindelijk werd de wedstrijd door Helden rustig uitgespeeld en een knappe 0-5 zege over de streep getrokken tegen een van te voren zwaar geachte tegenstander.

Na de wedstrijd werd de kantine weer opgezocht waar Boone de DJ-booth ontdekte. Om heel Zaerum en Helden een plezier te doen vroeg hij beleefd toestemming om een paar plaatjes te draaien voor de 7 aanwezigen. Helaas was kwam Quasimodo uit haar grot gekropen en ging het feest niet door…

Volgende week staat de volgende topper tegen Sportclub Irene 4 op het programma, dit keer op zaterdagavond, met een dichte kantine. Hopelijk kunnen we Loekie en Frenske weer verwelkomen want ik ben toch wel benieuwd naar hun avonturen in Gran Canaria.