Retourtje Voerendaal

Retourtje Voerendaal

ST Voerendaal/RKSVB/ESB '19 MO19-1

2 - 6

vv Helden MO19-1

21'
Kris de Bruijn (afstandschot)
22'
Tess Heussen (schot)
... (schot)
37'
... (schot)
44'
52'
Tess Heussen (schot)
58'
Tess Heussen (schot)
78'

Competitie

2e klasse 1

Datum

2 oktober 2021 15:00

Scheidsrechter

H. Hermans

Accommodatie

Sportpark de Joffer
Goswijnstraat 1
6367EB
VOERENDAAL
tel. 045-5752081

Beste lezers, lezerinnen, supporters van de MO19-1,

Na een pauze van een week mochten de meiden afgelopen zaterdag het veld weer in. Maar er was nogal wat consternatie in de week vooraf. De wedstrijd werd pas om 15:00 uur gespeeld en het was wel een uur rijden. Dat zou betekenen dat ze noooooit op tijd terug konden zijn voor Dotjes Carnavals party, of beter gezegd: De Limburgse Vrienden van Dotje Live.  Kortom paniek al om. En dus werd de trainer gevraagd of de wedstrijd niet vervroegd kon worden...  Na alles in het werk te hebben gesteld om de wedstrijd te vervroegen (na contact met de wedstrijdscretarissen over en weer), is het gelukt om de wedstrijd............... nog een kwartier later te laten beginnen. 

Dat de planning in Voerendaal een beetje la, la is, dat bleek als snel. Als je maar 2 velden hebt en dan twee wedstrijden (van een U19 en een U17 team) om 13:30 uur plant, dan kan je van tevoren uitrekenen dat 15:00 uur nooit haalbaar is. En dus waren er een paar meiden bij die om 15:00 uur geneigd waren om het veld, waar op dat moment nog een U17 team aan het voetballen was, te bestormen. Met man en macht hebben we ze tegen kunnen houden. Uiteindelijk kon de wedstrijd dan om 15:15 uur beginnen. 

De meiden waren nu allemaal zo in de stress dat ze als een raket van start gingen en kans op kans creëerden. Ik zal geen namen noemen, maar een bal van 2 meter voor een lege goal overschieten......  is toch wel knap. De eerste 15 minuten werd er dus gesmeten met de krachten en hadden we ons zelf minimaal al 3x kunnen belonen. Maar Janne wachtte daar dus mee tot minuut 17, en dat was niet eens de makkelijkste kans. De manier waarop ze scoort (inclusief de duik op de kunstvezels na het schot) verdient zeker een 8! De gelegenheidskeeper van de thuisploeg is kansloos in de korte hoek. Daarna gaat het even heel snel. Kris ziet haar kans schoon en met een prachtig afstandsschot pikt ze haar wekelijkse doelpunt mee. Voerendaal is nog niet bekomen van de schrik als direct van de aftrap Tess de bal op haar slof neemt, en deze prachtig in de kruising laat belanden. En zo staat het ineens binnen 25 minuten 0-3. De storm gaat even liggen. Tijd om te wisselen. Normaal geen probleem, maar nu is Helden even uit balans en daar maakt dan weer Voerendaal handig gebruik van. De eerste kans wordt nog prachtig gered door keeper Imke. De meiden uit het Zuje, hadden deze al geteld. Maar Imke dus niet. Maar niet veel later moet Imke toch tot 2x toe de bal uit het net halen. Doelpunten die mooi waren en onhoudbaar. En zo gaan we met een spannende ruststand naar de thee. 

Voerendaal_uit_2.jpg
Eerste helft laat 2 kanten zien. De eerste 30 minuten zijn voor Helden. In de laatste 15 minuten weet Voerendaal de wedstrijd weer spannend te maken. 

In de kleedkamer worden de puntjes nog eens op de i gezet.  Hier verliezen is geen optie. We zijn echt beter en dat moet er in de 2e helft uit gaan komen. De trainer en ook Tieme zijn hier gerust op. Het team wordt weer in de vertrouwde samenstelling achterin hersteld en vandaaruit kan weer worden gebouwd aan de uitbreiding van de voorsprong. 

Zo gezegd, zo gedaan.  De tweede helft is Helden heer en meester. En de 3 doelpunten de we maken zijn dik verdiend. Het is 2x Tess die het net laat trillen. De mooiste is van Anouk, die over rechts doorkomt. Dat deed ze al meerdere keren, maar nu raakt ze de bal perfect. Het effect is precies goed en de bal krult prachtig in de korte hoek. De echo van haar schreeuw schijnt nog altijd te horen te zijn in het Zuid-Limburgs middengebergte. 

De wedstrijd is gespeeld, maar nog niet uitgespeeld. Deze duurt immers 2x 45 minuten. Een aantal meiden vraagt zenuwachtig hoe lang nog en hoe laat het is. Ze zijn met de gedachte al in de Heuf...  Dan fluit de scheidsrechter af en ik heb nog nooit de meiden zo snel het veld zien afrennen. Nog voordat ik bij de kleedkamer kwam, scheurde de eerste auto al het voetbalterrein af. Tja, dat krijg je als je meiden zo allemaal dat roze papiertje hebben. 

Dit keer snapte de Razende het wel, maar de volgend keer hoopt ie dat iedereen na de wedstrijd even samen in de Kantine een drankje doet om de overwinning gezamenlijk te vieren. Nu deden de meesten dat op de geluiden van de Ben Verdellen, Beppie Craft, Marleen Rutten enz enz.

Volgende week weer een weekend vrij (Welkom in de meiden competitie)  en dan op 16 oktober weer een thuiswedstrijd, welk wel eens een heel belangrijke kan worden, tegen SVO DVC '16 uit Eijsden. 

Veel Succes. 

Uw Razende


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!