6071NA
SWALMEN
tel. 0475-501971

Geachte fans, lezers en geïnteresseerden,

Het voorjaarsseizoen is vandaag op 30-1-2022 van start gegaan, een nieuw jaar met een nieuwe competitie. Oftewel nieuwe ronde nieuwe kansen voor Helden A3! De eerste tegenstander van Helden A3 in de competitie is VV Boekoel A1.

Voor de mensen die niet zo bekend zijn met kerkdorpjes in de gemeente Roermond even een korte introductie van Boekoel, in de volksmond Boukoul. In 1463 werd voor het eerst schriftelijk gerept omtrent land opter Buyeckulen. Later werd de naam van de buurtschap op diverse wijzen geschreven, zoals Boeckholt in 1780. Kerkelijk behoorde Boukoul tot de parochie van Asselt. In 1935 kreeg het dorpje een eigen parochiekerk.

Tot 2007 hoorde Boukoul bij gemeente Swalmen. In 2007 werd Swalmen opgenomen in de fusiegemeente Roermond waar door Boukoul bij Roermond ging horen. Na de fusie van Swalmen en Roermond was in Boukoul enige groei van de bebouwing waarneembaar. In 2006 had Boukoul 970 inwoners en zo'n 400 huizen. Volgens het CBS is het inwonertal gedaald naar 935 in 2016 en weer gestegen naar 980 in 2020.

Terug naar de wedstrijd, het was vandaag een mooie dag voor een lekker potje ouderwets voetbal. Weinig tot geen regen, een licht windje en af en toe een zonneschijn. Echter lag het veld er minder goed bij, dit soort praktijken waren nog niet bekend bij de mannen van Helden A3. Er mag gezegd worden dat de mensen bij Boekoel de waterpas nog niet hadden ontdekt. In de lengte was het veld zo strak als een biljard laken, en over de breedte waren de alpen er niks bij. Daarnaast had het gestrooide kunstmest zijn werking nog niet helemaal gedaan.

Dit seizoen zal er ook gewerkt worden met een boete-pot die mede dankzij Luuk is opgesteld. Yannic zal hierbij de kas nauwkeurig in de gaten houden, en bijhouden wie de regels allemaal overtreedt. En ja hoor meteen de eerste wedstrijd weten 2 spelers en 2 leiders zich te laat te melden bij het verzamelen.

Nu is het toch maar is tijd om te gaan kijken naar de opstelling van vandaag. Zoals gewoonlijk stond onze vaste keeper Niels weer onder de lat, rechtsback stond niemand minder dan Joop, centraal achterin stonden niemand minder dan Jens en Loek, de linksback positie was vandaag voor Tristan. Door naar het middenveld met op nummer 6 voor de verandering Storm, op nummer 8 Joep, en op nummer 10 Tim. Door naar de voorhoede van Helden A3 met op linksvoor Lars, in de spits Yannic en op rechtsvoor Munzir. De bank was vandaag bezet door niemand minder dan Luuk, Jim en Gianni. Helden A3 was vandaag onder begeleiding van de harde kern: Délano, Nick en Brian. Langs de zijlijn met de vlag in de hand stond Mathieu en als reserve vlagger/leider was Len ook nog een keer voor de verandering aanwezig.

De mannen van Helden A3 waren klaar om de wedstrijd te gaan spelen, en strak om 14:00 klonk het beginsignaal van de scheidsrechter W. Fransen. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van Boekoel, enige andere velden waren echter ook niet te bekennen naast het trainingsveld. De wedstrijd ging rustig van start, iedereen moest nog even de drive vinden naar weer de zoveelste lockdown. De balbeheersing was bij sommige spelers nogal ver te zoeken maar naar een aantal keer balcontact te hebben gehad kon er pas echt gevoetbald worden. Echter gebeurde er nog niet veel in de eerste helft naast het 20 keer over en weer spelen van de bal. Rond de 25ste minuut kreeg Boekoel een vrije trap relatief dicht bij het 16 meter gebied van Helden. De vrije trap werd met een gecontroleerd boogje over de muur van Helden gespeeld, naar de andere kant van de 16 meter. Waar naar veel rommeligheid de bal toch tegen het netje geschoten werd. Hierdoor kwam Helden op een 1-0 achterstand te staan. De mannen van Helden A3 baalden erg van deze achterstand. De voorhoede wou dit goed maken, door een aantal pogingen te wagen om de keeper van Boekoel uit te spelen. Dit had helaas geen effect. In de 43ste minuut brak een speler van Boekoel door de verdediging van Helden en kwam steeds verder richting de goal. Het was 2 tegen 1 in het 16 meter gebied de speler was opzoek naar fysiek contact zodat hij zich neer kon gaan leggen op de grond. Dit was hem uiteindelijk gelukt en wist het been van Tristan aan te tikken (Boete) waardoor Tristan en de speler van Boekoel gras gingen happen. Aan het geschreeuw te horen kon meneer zijn been wel gebroken hebben. Dit was voor de scheids genoeg informatie om de penalty toch te geven. Deze werd in het linkerhoekje geschoten. Helden A3 kwam hierdoor op een achterstand van 2-0. Vlak na de penalty luide het fluit signaal van de scheidsrechter. Tijd voor een korte pauze. Is het nog mogelijk voor Helden om deze achterstand goed te maken???

Stay tuned….

Dan is het nu tijd voor een korte rust van 15 minuten. Het was nogal rumoerig in het kleedlokaal van Helden. Hoe is het mogelijk om na zoveel succes in de najaarscompetitie meteen in de eerste wedstrijd op een achterstand van 2-0 te komen. Nadat de rust was wedergekeerd na +/- 5 minuten was het tijd voor een tactische wissel op het middenveld. (Wegens geheimhouding worden tactische wissels niet bekendgemaakt). Verder mochten de wisselspelers Jim en Luuk de beentjes warmdraaien voor de 2de helft. Nadat de thee opgedronken was gingen de mannen van Helden A3 weer het veld op.

Tijd voor de 2de helft. De thee is naar binnen en Helden A3 is klaar voor het tweede deel van de wedstrijd. Deze verliep in het begin rustig weinig actie en wederom ging de bal op en neer. Boekoel wist een aantal keer tot ver op de helft van Helden te komen maar deze werden onderschept door de sterke verdediging van Helden. Ook helden wist een aantal kansen te creëren, maar de aanvallers van Helden wisten de bal maar niet tegen het net van de goal te krijgen. Het vangnet achter de goal werd wel vaak gebruikt door beide ploegen. Naarmate het eindsignaal verder inzicht kwam, liepen de frustraties bij beide ploegen op. De spelers van Helden A3 begonnen wat feller te spelen. Hieraan begonnen de spelers van Boekoel zich te ergeren, en was het voor hen tijd om over te gaan op schwalbes. De scheids had dit ook door en liet het spel in de meeste gevallen gewoon doorgaan. De rest van de 2de helft wist Helden nog wel een aantal kansen te creëren, maar goals waren ver te zoeken. Geen enkel balletje werd er nog ingeschoten. Na 90 minuten gespeeld te hebben klonk het eindsignaal van W. Fransen. Eindstand 2-0 verlies.

Na het fluitsignaal werden de spelers bij elkaar geroepen door leider Délano. Hij had nog een mededeling, de spelers van Helden A3 wisten niet wat er zou komen maar verbaasd stonden ze in een kringetje. Het bleef nog erg stil en de leiders wisten de spanning wel op te bouwen. Na een korte 5 minuten in spanning gewacht te hebben werd er een mededeling gedaan.

Om u nog even eraan te helpen herinneren wat voor een spannende najaarscompetitie het wel niet was voor de mannen van Helden A3 volgt er een korte samenvatting. Het seizoen begon met de wedstijd tegen H.B.S.V. A2. Deze werd gespeeld op 28 september 2021 om 20:00. Dit was een zeer spannende pot waarbij de goals om de oren vlogen. H.B.S.V. kwam op voorsprong, toen werd de gelijkmaker gemaakt door Munzir, hierna wist H.B.S.V. weer op voorsprong te komen, Munzir wist het balletje weer prachtig in het netje te leggen wederom de gelijkmaker. H.B.S.V. reageert met de 2-3, waarna de reactie van helden alweer snel volgde door een goaltje van Lars. Vlak voor rust wist H.B.S.V. de voorsprong weer te pakken. 2de helft ging van start, naar enige tijd werd er hands gemaakt door een speler van H.B.S.V. in het 16 meter gebied, penalty genomen door Tristan snoeihard in de linkerhoek tussenstand 4-4. Hierna wist Koen het balletje nog in het goaltje te leggen waardoor Helden voor het eerst in het seizoen op voorsprong kwam, echter volgde er een reactie van H.B.S.V. 5-5. Dit is tevens ook de eindstand van deze wedstrijd. Prachtig gespeeld voor een eerste wedstrijd en het eerste punt is binnengehaald. (Verslaggever: Yannic)

De volgende wedstrijd die op het programma stond was VV Kessel A1 op zaterdag 2 oktober 2021. We zullen deze samenvatting kort houden, wederom veel goals maar niet van Helden eindstand was 3-7 en wederom geen winst voor Helden A3. Prachtige pot maar helaas zat het er vandaag niet in. (Verslaggever: Loek)

De 3de wedstrijd die op het programma stond was tegen SC Leeuwen op zaterdag 9 oktober 2021. Voorafgaande aan de wedstrijd waren er een aantal spelers met een zeer opmerkelijke kater. De eerste 2 goals werden gemaakt door Helden. Als snel hierna volgde een reactie van Leeuwen en werd de voorsprong gelijkgetrokken door 2 goals van Leeuwen. De mannen gingen de rust in met 3-3. In de 2de helft werd de eerste goal gemaakt door Leeuwen 4-3 is de tussenstand op dit moment. Leeuwen wist hierna nog een goal te maken, waarna er een reactie van Helden volgde die leidde in een tussenstand van 4-5. Na enkele minuten wist Leeuwen weer een goal te maken. Vlak voor het eindsignaal wist helden nog 1 goaltje te maken en dus was de eindstand 5-6. Wederom geen winst voor Helden A3. (Verslaggever: Tim)

De volgende wedstrijd die gepland stond op zaterdag 23 oktober 2021 was de derby tegen SJO PEC’20. In de eerste helft werden er 3 goals gescoord 2 door Helden A3 (Yannic en Lars P) en 1 goal van Panningen A2. Na de rust werden er nog 3 goaltjes geprikt waarvan wederom 2 door Helden A3 (Storm en Storm) en 1 goaltje van Panningen. De wedstrijd is geëindigd met een uitslag van 2-4. Hiermee weet Helden A3 eindelijk weer wat punten binnen te slepen voor het kampioenschap. (Verslaggever: Jens)

Op zaterdag 30 oktober 2021 stond de wedstrijd tegen FCV Venlo gepland. Deze wedstrijd zou officieel moeten beginnen op klokslag 3 uur, echter was het veld nog bezet. Na deze korte vertraging kon de wedstrijd uiteindelijk toch van start gaan. Wat wel opmerkelijk was is dat de vlagger van Venlo al voor de wedstrijd aan het bier zat. Na 15 minuten gespeeld te hebben wist FCV de eerste goal te maken van de wedstrijd, en in de 39ste minuut wist Wesley de gelijkmaker te maken. Tot aan de rust gebeurde er niet veel op het veld. Tussenstand in de rust is 1-1. De tweede helft ging van start en Sam wist in de 58ste minuut de 1-2 te maken en vlak hierna volgde Storm met de 1-3. Het duurde niet lang en Wesley wist de 1-4 te scoren. Aan het einde van deze wedstijd wist Lars uiteindelijk nog de 1-5 te maken. Wederom 3 punten binnen voor Helden A3. (Verslaggever: Lars)

Onderhand zijn we al op de helft van de competitie, Helden A3 Heeft pas 7 punten weten te scoren.

Een week na de overwinning tegen FCV Venlo stond de wedstrijd tegen IVO A2 op de planning. Deze wedstrijd verliep rustig in het begin van de eerste helft. De bal werd over en weer getikt. Maar niet getreurd na enige tijd wist niemand minder dan Lars de 1-0 te maken. Dit gaf de spelers van Helden A3 hoop en vlak na de 1-0 wist ook Munzir een balletje in de netten van IVO te leggen. Een 2-0 achterstand viel voor IVO niet goed in de smaak en begonnen zich langzaam te ergeren aan de sterspelers van Helden A3. De aanvoerder van IVO vond het een strak plan om met 2 volledig gestrekte benen in te komen op de nog o zo jonge enkeltjes van onze storm in te komen, gelukkig geen blessure maar wel een terechte vrije trap. Richting het einde van de eerste helft wist ook Jort nog even met een prachtige actie de 3-0 te maken. Een mooie stand om de rust mee in te gaan. Enkele minuten na de rust weet IVO de 3-1 te maken. Na vele opstootjes vond Noud het een strak plan om een sollicitatiegesprek te houden met de scheids wat leidde in een gele kaart. Kort hierna weet de aanvoerder opnieuw zijn benen te strekken op de enkeltjes van storm, wat eindigt in een gele kaart. Eindstand is 3-1 en wederom 3 punten voor Helden A3. Een mooie wins-streak als je het aan mij vraagt. (Verslaggever: Storm)

Zaterdag 20 november, de wedstrijd tegen ST GFC ‘33/SV Lottum. Helaas kwam corona weer om de hoek kijken en waren toeschouwers niet meer toegestaan bij wedstrijden. De vader van Jens kent geen corona en kwam toch opdagen als toeschouwer. Dit geeft de mannen van Helden A3 toch een boost. Toen luide het start signaal, De mannen van Helden waren er nog niet helemaal bij. En dit leidde in een achterstand van 0-1. Gelukkig weet Storm hier wel raadt mee en maakt de 1-1. Tot aan de rust gebeurde er niet veel spannends. Maar niet getreurd na de rust in de 55ste minuut wist Lars Peeters de 2-1 te maken. De rest van de wedstrijd was het alleen maar een kwestie van op de enkeltjes ketten, aangezien GFC het een strak plan vond om het veld om te ploegen. Eindstand 2-1 winst voor Helden, en er mogen dus weer 3 punten bijgeschreven worden. Ondertussen staat helden in de top 5 met maar liefst 13 punten. (Verslaggever: Jim)

Dit keer een inhaalwedstrijd op dinsdag 23 november 2021 om 19:30 uur tegen Bieslo. De mannen van Bieslo hadden zin in een lekker potje voetbal en begonnen daarom ook zeer fanatiek aan de eerste helft. Nadat Bieslo de mannen van Helden iets meer adem gaf, kon er pas echt gespeeld worden. Uiteindelijk werd er door Nay Twa Htoo een kans gecreëerd wat eindigde in een tripje naar de grond. De scheids zag dit natuurlijk en gaf een penalty, deze werd er keurig ingeschoten door Ties. Verder gebeurde er niet veel meer in de eerste helft hier en daar wat kansen maar geen goals. Na de rust wist Helden veel kansen te creëren en uiteindelijk kwam hier toch de 2-0 uit door Nay Twa Htoo. Niet veel later wist ook Munzir een goaltje te maken een prachtige 3-0. Ook niet veel minuten na deze goal wist Nay Twa Htoo de 4-0 nog even te maken. Richting het einde van de wedstrijd wist Mark ook nog even een goaltje te maken. De wedstrijd is geëindigd in een sterke 5-0 winst. Nogmaals gaan er 3 punten naar Helden. (Verslaggever: Niels)

Op zaterdag 4 december stond de wedstrijd tegen SVB Blerick op de planning. De wedstrijd was begonnen met nogal veel regen, het veld was er ook slecht aan toe. Maar in de 20ste minuut weet Blerick de 0-1 te maken, gaat Blerick de win-streak van Helden A3 verbreken? Nee natuurlijk niet nog geen 3 minuten na deze goal weet Rens het balletje strak in het netje te leggen. Na een volle 20 minuten te spelen met geen goals weet Rens nogmaals een goaltje te maken vlak voor rust. De tussenstand is 2-1, de wedstrijd is pas halverwege dit betekent dat er nog van alles kan gebeuren. Nadat het theetje naar binnen is gewerkt is het tijd voor de tweede helft. De spelers van Helden weten niet wat rustig beginnen is en Rens weet hierdoor zijn hattrick te maken. Enkele minuten later en een paar ballen die over werden geschoten weet ook Ties een goaltje te maken, tussenstand is 4-1. Uiteindelijk wist Tim zijn missers goed te maken door een goaltje te maken in de 60ste minuut. Blerick kreeg het zwaar en wisten onderhand niet meer wat links en rechts was. Toen wist Blerick toch nog een goaltje te maken het staat nu 6-2. En dan in de laatste 5 minuten weten Ties en Niels nog even 3 goaltjes te maken. 2 van Ties en 1 van Niels. De wedstrijd eindigt in een 9-2, waardoor Helden onderhand op een win-streak van 6 wedstrijden zit. Daarnaast is Helden A3 op dit moment koploper in de competitie met SC Leeuwen op 1 punt achterstand en 2 wedstrijden minder gespeeld. (Verslaggever: Tristan)

Ondertussen zitten de leiders van Helden A3 niet stil en zijn druk aan het vergaderen over de stand van zaken in de competitie. Brian heeft als voorspelling dat er een nieuwe lockdown aankomt waardoor de competitie stilgelegd zal worden. Het is dus nu van belang om actie te ondernemen! De wedstrijd tegen MVC’19 staat gepland in januari, maar in door onzekere tijden geeft dit nog geen zekerheid op een kampioenschap. Op 18 december staat een bekerwedstrijd gepland die mogelijk verplaats kan worden, dus er is een mogelijkheid om hier een competitiewedstrijd te spelen voor een extra 3 punten. Dit gaat om leven of dood… Gelukkig zijn er goede connecties met MVC’19 en willen ze de wedstrijd verplaatsen.

Het is 18 december 2021 de laatste mogelijkheid voor Helden A3 om nog 3 punten naar huis mee te nemen. De spanning is om te snijden... Op 14 december 2021 is bekend gemaakt dat de strengere maatregelen tot 14 december verlengd worden, op dit soort momenten worden kansen gecreëerd.

Verder naar de wedstrijd, het begin is zeer fel en Bree weet door een klein foutje in de verdediging de 1-0 te maken. Deze doet wel pijn bij de spelers van Helden. Gelukkig weet Rens naar enkele minuten de 1-1 te maken. Helden wist de druk op te voeren en na vele pogingen vond Rens het toch wel tijd worden voor een goaltje en ja hoor de 1-2 werd gemaakt. Hiermee gaan de spelers ook de rust in. De 2de helft begon toch wel lastig voor de mannen van Helden. Er werden veel kansen gecreëerd door zowel Bree als Helden, echter werden er maar geen goals gemaakt. Pas in de 70ste minuut weet Rens wederom een hattrick te maken, is dit dan het einde voor Bree? Helaas had Bree nog alle moed en werd het in de verdediging van helden wel heel spannend, mede dankzij Rayven werd er uiteindelijk niet gescoord door Bree. Eindstand een prachtige 1-3.

De mannen van Helden A3 weten hierdoor op de eerste plaats te eindigen met maar liefst 22 hele punten. Ze hebben in totaal 10 wedstrijden gespeeld waarvan 7 achterelkaar gewonnen 1 gelijk gespeeld en helaas 2 verloren. Daarnaast heeft is er in totaal 44 keer gescoord en zijn er 26 goals in het netje bij Helden beland. Echter is er nog geen zekerheid van een kampioenschap…

Uiteindelijk heeft de KNVB toch besloten de competitie stil te leggen, hierdoor heeft SC Leeuwen geen kansen meer om wedstrijden in te halen. Echter mochten er uiteindelijk in de laatste week van januari nog wedstrijden ingehaald worden. Helaas hebben de tegenstanders van Leeuwen niet zoveel zin meer om nog een wedstrijd in te halen en zien ze het kampioenschap langzaam verloren gaan. En toen kwam de bevestiging op 28 januari 20:00 uur dat Leeuwen zich terug heeft getrokken uit de competitie en dus geen wedstrijden meer zal spelen.

De mededeling na de wedstrijd van Boekoel luide daarom ook als volgt:

“Ik kreeg gisteravond bericht van Hans dat SC Leeuwen A2 zich terug hebben getrokken, en dus geen wedstrijden meer gaan inhalen. Dit betekent dus dat wij Helden A3 KAMPIOEN zijn van de najaarscompetitie 2021!!!” ~ Délano Kemp

Dit houdt in dat Helden A3 met maar liefst 1 punt voorsprong en 2 wedstrijden meer gespeeld te hebben dan SC Leeuwen, zich kampioen mag noemen van de najaarscompetitie!!

Zoals de club het ziet als een “raar maar waar” en “Gelukkig” zien wij dit toch echt wel als een terechte overwinning waarbij het tactisch meesterbrein achter Helden A3 de juiste keuzes en voorspellingen heeft weten te maken. Nu nog even een extra bedankje naar de vlaggers/leiders die door de club vergeten waren, Mathieu en Len zonder jullie was dit kampioenschap ook zeker niet gelukt bedankt! Daarnaast mogen de hoofdtrainers/leiders ook zeker niet vergeten worden bedankt Délano, Nick en Brian voor jullie inzet en tactische zetten!!

Dan nog even kort een paar statistieken, hierbij missen de gegevens van de wedstrijd tegen Leeuwen. Deze waren niet ter beschikking.