Gelijkspel die voelt als overwinning.

Gelijkspel die voelt als overwinning.

ST Voerendaal/RKSVB/ESB '19 MO19-1

2 - 2

vv Helden MO19-1

...
13'
...
44'
67'
Tess Heussen (schot)
73'
Tess Heussen (schot)

Competitie

2e klasse 2

Datum

12 februari 2022 15:00

Scheidsrechter

R.M.P.C. Vluggen

Accommodatie

Sportpark de Joffer
Goswijnstraat 1
6367EB
VOERENDAAL
tel. 045-5752081

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporteres van onzen Heldinnen van de MO19-1 

Eindelijk mochten we weer de wei in en weer een wedstrijd in het zuiden des lands.  Blijft een beetje jammer dat er van die grote afstanden afgelegd moeten worden om een leuk potje te kunnen voetballen. 

Gelukkig is het regelen van het vervoer een stukje makkelijker, nu steeds meer meiden beschikken over dat roze papiertje (en sommingen ook al over een eigen vervoersmiddel). 

Vandaag zonder de zo bewierrookte coach (na het behalen van het kampioenschap), die een dagje vrijaf had. Maar wel met de ambitieuze en jonge begeleidingsstaf in personen van Lieke Maessen, Tieme Janssen en Sam Beckers. 

Grote vraag was natuurlijk ook hoe het zat met de vorm van de meiden. Sommigen hadden om diverse redenen nog geen bal gezien sinds de laatste (kampioens)wedstrijd. Een aantal kwam van een blessure af en ook dat was afwachten hoe dit zou gaan. Voor Ivy betekende  het helaas al vrij snel dat het nog niet zo ging als ze zou willen. In de training ging het nog goed, maar vrij snel in de wedstrijd moest zij opgeven. Ook Suus bleek niet helemaal fit en dus kwam het aan op de resterende 14 meiden. Noelle was ook de hele week zo'n beetje ziek geweest, maar zij wist zich toch kranig te weren tijdens de wedstrijd, die toch geen goede start kende voor onze meiden, want na 45 minuten spelen was de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Een ongekende weelde, na de 11-0 nederlaag die zij een week daarvoor leden tegen Sparta. 

Met de nog zeer jonge keeper die zij nu in de goal hadden staan hadden ze echter een prima sluitpost, waar de aanvalslinie van Helden tot op dat moment nog geen gaatje gevonden kreeg, ondanks een aantal kansen.  

Maar in de tweede helft rechtte de dames in het blauw de rug en onder leiding van aanvoerder Tess  (met 2 doelpunten) en verder heel hard werken van alle andere meiden wisten we er toch nog een gelijkspel uit te slepen (en toch nog 3 pt mee naar huis te nemen voor de Zoefie Cup).  Zo werd de terugreis niet minder lang, maar wel een stuk minder vervelend. 

Zaterdag staat er direct weer een kraker op de kalender: thuis tegen de ploeg uit Maasricht, die het ons zo lastig maakte in de kampioenswedstrijd voor de winterstop. Jullie zijn allen welkom op sportpark Kerkeböske om 13:30 uur, zaterdag 19 februari. 

De Razende Reporter. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!