2e klasse 2

19 maart 2022 13:30

J.J.M. Bongers

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de MO 19-1

De Razende heeft een 'razend' drukke week achter de rug. Zo druk dat hij niet eens even tijd had om een verslag over de wedstrijd van afgelopen zaterdag te maken. Nu, vrijdag (een dag voor de volgende pot) dan snel nog maar even terug naar vorige week.

"Sweet Memories" als ik aan afgelopen zaterdag terug denk. Maar een goed verloop van die wedstrijd moest ook haast wel, want er was geweldig getraind die donderdag ervoor met een opkomst van maarliefst 20 speelsters. En dat moet gezegd worden meiden:  Jullie opkomst op de trainingen is super !! Houd dat zo vol. En zeker nu het weer weer beter wordt..... gaat dat zeker goed komen.

Nu terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Na weer een paar weken stil te hebben gestaan hadden we er weer zin in. En de druk stond op de ketel, want pas 1 punt uit 2 wedstrijden...... een kampioen onwaardig natuurlijk.  Iedereen wilde graag haar bijdrage leveren, maar ook nu moesten we enkele meide telleurstellen. Mila (Breukie) en Rinske moesten het vandaag vanaf de bank doen met het supporteren van het team. En dat deden ze dan ook met verwe.

In de eerste helft kozen we om te starten met de wind tegen. En dat was pittig gezien de kracht van de wind deze dag. Toch leken we er ons niet zoveel van aan te trekken. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er goed gevoetbald, op het toch wel lastig te bespelen veld (want droog en hard en een klein beetje hobbelig...... een klein beetje maar). De eerste kansjes die we kregen werden nog gestopt door de goede keeper. Maar we bleven aandringen en uiteindelijk is het Noelle (op mid-mid gestart vandaag) die de ban breekt en na een prachtige solo ook zelf afdrukt: 1-0.  We blijven beter voetballen, toch blijft het lang 'maar' 1-0.... en dan.... dan gaat het lopen in de laatste paar minuten voor de thee. Het is Janne met de 2-0 en Jennate met de 3-0 . Beiden door goed doorzetten weten ze van dichtbij de bal achter de keeper te krijgen.
Het is bijna niet te zien, maar de bal van Janne verdwijnt echt in de goal...

Wie denkt dat we met een 3-0 gaan pauzeren heeft het mis, want in de blessure tijd slaat ook Tess nog eens genadeloos toe met de 4-0.
En dan te bedenken dat we nog een helft met de wind mee te gaan hebben....

We spreken in de kleedkamer af dat we goed blijven voetballen. Nu kunnen we wanneer mogelijk, ook van afstand proberen te schieten, want met de wind mee wordt de bal natuurlijk ver gedragen.

Ook de tweede helft verloopt in het voordeel van de thuisploeg. We krijgen voldoende kansen en scoren ook nog doelpunten, toch is het er eentje minder dan in de eerste helft. Maar de spelers die zich ook in de eerste helft al lieten zien, staan ook in de tweede helft op. Suus was al goed in de 1e helft, beloont haar goede spel met een doelpunt. Oke, het is een intikker, maar je moet er wel staan.  Reden voor Tieme om een dansje te maken. Voor de bewegende beelden kunt u ons Insta account raadplegen. In dit verslag moet u het doen met de foto...

Enfin, Naast een eigen doelpunt zijn het Suus en Kris (met een mooi schot van afstand) die de 7-0 complementeren.
In de laatste 10 minuten sturen we onze gelegenheids spits nog mee naar voren. Meike moet en zal vandaag ook een doelpuntje maken. Er zijn mooie acties te zien en van de zijlijn klinken de oeeees  en de aaaaaaas    Maar  helaas kan er niet meer gejuigd worden. Meike weet haar kansen net niet te benutten vandaag. Maar er zijn nog wedstrijden voldoende om het nogmaals te proberen.

Na de douche, snel weer de kantine in voor de 3e helft.

Dames, jullie hebben super gespeeld en het publiek weer een mooie wedstrijd voorgeschoteld.
Ook publiek bedankt voor jullie komst. We zien jullie graag zaterdag 26 maart weer, als we (weer) thuis spelen.

Tot dan, zaterdag 26 maart 13:30 uur Sporpark Kerkeböske.