JO19-3 laat punten in de laatste minuten vallen...

3e klasse 12

2 april 2022 15:00

M.J.G. Rutten

Zaterdag de 2e stond Helden Jo19-3 – Kessel Jo19-1 op de planning.
Helden had zoals gewoonlijk weer te weinig man, dus kwam de Jo19-2 weer eens uithelpen. Noud Verlinden, Daan van Hensberg, Guus Bongaerts & Jort stammen kwamen ons versterken. De wedstrijd begint natuurlijk zoals altijd op de training van donderdag, waar nieuwe trainer Mathieu de zware taak op zich nam. Hierdoor was de training van donderdag natuurlijk van erg hoog niveau.

Het was zoals altijd weer een standaard kelderklasse wedstrijd, want de meerderheid van de schoenen werden in de kleedkamer alweer volgetapet. Helden begon sterk aan de wedstrijd, er waren wat kansjes hier en daar die niet benut werden en Kessel had het moeilijk. Na enkele corners was het Jens die de corner netjes de hoek in kopte, 1-0 Helden. Na de goal blijft Helden goed aanvallen, buitenspeler Jort komt vaak zijn mannetje voorbij maar het eindresultaat na de voorzet komt er maar niet aan, zelfs een van de andere Jo19-2 spelers Daan kreeg het niet voor elkaar om de bal in het net te schieten, hij schoot de bal vanaf rond 8 meter met een pegel het vangnet over, en de eerste boete van de wedstrijd was binnen. Ook al heeft Helden het moeilijk om te scoren, wordt net voor de rust wel nog de 2-0 binnengeschoten, de bal valt net voor de voeten van Jort, die de bal van buiten de 16 meter de keeper over lobt met een klein beetje hulp van de Kesselse verdediging. Terwijl dit gebeurd staat houthakker Tim aan de zijlijn zich klaar te maken om de wedstrijd in te komen, door een lichte blessure smeert hij zich nog even in met wat olie, waarop Sanne (vriendin van Tim) op reageert dat ‘’hij mag mij ook wel vaker met olie masseren’’, een interessante opmerking, om het maar zo te zeggen. 😏

We gaan rusten bij 2-0.

Na de rust gaat de wedstrijd redelijk gelijk op, beide teams krijgen wat kansen inclusief een vrije trap van Kessel die de lat op geschoten wordt en Munzir die in het 16 meter-gebied duidelijk neer wordt getackled, maar de scheids geeft geen penalty. Rond de 65e minuut debuteert er een nieuwe captain, Yannic eruit, Lars erin (zie foto). Echter is het rond de 70e minuut wel raak voor Kessel, uit een corner die een beetje ongelukkig doorschiet krijgt de captain van Kessel het voor elkaar om de bal het net in te werken, dit geeft Kessel weer wat nieuwe hoop om met nog wat punten terug naar huis te gaan, en ze beginnen te zoeken voor de 2-2. Beide kanten krijgen na de 2-1 enkele kansen, Kessel benut in de laatste minuten toch nog een steekbal waar de verdediging van Helden niet meer aan kan komen en de 2-2 wordt nog binnengeschoten.
Op het eind van de wedstrijd wordt echter wel nog een record gezet, Loek wordt er nog in gewisseld in de laatste minuut en speelt nog een hele 45 seconden voordat het eindsignaal gefloten wordt, eindstand 2-2.

Bedankt Noud, Daan, Guus & Jort voor het meedoen!

Volgende week mag Yannic pen en papier meenemen.