3e klasse C

20 maart 2022 14:30

M. Inci

Beste supporters van Helden 1.

Eindelijk weer een zondagmiddag op Sportpark kerkeböske. De laatste dateerde alweer van zondag 28 november, de legendarische thuiswedstrijd tegen FCV, toen er een 0-2 achterstand omgebogen werd in een 3-2 overwinning. Hoe zou het vandaag verlopen? Feit is en blijft dat de ziekenboeg van Helden goed gevuld blijft deze competitie. Wat dat betreft zit het niet mee. Naast Bas van den Beuken (die langdurig uitgeschakeld is) misten we vandaag diverse vaste waardes als onder andere aanvoerder Freek Kessels, Mike van Lier en Steef van Berlo. En dus trad Helden ook vandaag aan met de nodige invallers, die vandaag hun waarde maar weer eens bewezen.

De zon had zich al zo'n beetje de gehele dag verscholen om rond 14:30 voorzichtig tevoorschijn te komen. Om me heen kijkend valt het aantal supporters toch wat tegen. Of dat te maken heeft met die andere wedstrijd in Amsterdam, of de start van het F1 seizoen.... we zullen het niet weten. Wat we wel weten is dat de supporters die er wel waren een wedstrijd zagen die aanvankelijk gelijk op ging, die vervolgens in 240 seconden verloren leek, maar waar 'onze Blauwe' in de tweede helft veerkracht toonden en een punt over de streep wisten te trekken. Een punt dat voor 3 gevierd kon worden.

Zoals gezegd kwam de wedstrijd rustig op gang. Het is Helden dat wel iets nadrukkelijker aanwezig is en op zoek gaat naar een eerste kans. Een vroege corner levert nog niets op. In minuut 15 krijgt Koen Maessen zijn eerste kansje, maar ook die treft nog geen doel. Dan komen de 240 seconden dat Helden heeft geweten dat ze ook een tegenstander had vandaag. In die 240 seconden is het 3x raak voor de rood-wit gestreepten. De eerste goal is een zondagsschot van grote afstand, maar daarom niet minder mooi. Nick Bouten staat op de rand van de 16 en ziet met lede ogen aan hoe de bal met een curve over hem heen in het doel verdwijnt.
Nog maar nauwelijks bekomen van de 0-1 is het vanaf de aftrap vrijwel meteen weer raak. Een bal die in de diepte wordt geschoten wordt niet goed verwerkt en belandt voor de verkeerde schoen. De 0-2 is een feit. En of dat nog niet genoeg is, valt de 0-3 weer 60 seconden later. Met ongeloof in de ogen staat het publiek erbij te kijken. Maar het publiek gaat niet weg, het blijft kijken.

Na de rust gaat Helden het weer proberen. Sparta lijkt de wedstrijd al gespeeld te hebben en beperkt zich nog enkel tot 'aanwezig zijn' de komende 45 minuten. Helden dringt aan een verdient een hoekschop. De keeper zit er naast, maar Koen Maessen niet. Hij kopt bij de 2e paal de 1-3 binnen. Er zijn dan nog geen 10 minuten gespeeld in die tweede helft, dus het kan nog altijd. Toch lijkt het harde werken van Helden niet beloond te worden, de 1-3 blijft lang op het scorebord staan. Maar dan komt ie er toch, de aanlsuitingstreffer. Het is geen corner, maar een verre inworp die wordt verlengd met het hoofd en weer is het Koen Maessen, die de bal met het hoofd erin weet te krijgen via de binnenkant van de paal en ook de keeper helpt een handje mee. Met nog een paar minuten op de klok staat het 2-3.

De mensen die al F1 aan het kijken waren, komen nu toch weer naar buiten om die laatste spannende minuten te gaan kijken en hun club aan te moedigen. En het harde werken wordt dan wel beloond. Helden blijft aandringen en verdient zo een penalty. Het is wederom Koen Maessen die vandaag zijn 3e maakt; ook nog in één helft, oftewel een loepzuivere hattrick voor de invaller van Helden 2. En zo belangrijk kunnen invallers dus zijn.
Koen Maessen stuurt de keeper van Sparta de verkeerde hoek in. Het staat 3-3

De wedstrijd zal hierna wel snel afgelopen zijn. Maar niets is minder waar. De scheidsrechter heeft er zin in vandaag en het is al na 16:30 uur als hij voor het laatst op zijn fluit blaast. Helden heeft een punt gewonnen, Sparta had goede zaken kunnen doen, maar dacht de wedstrijd al gewonnen te hebben. Zij kwamen van een koude Heldense Kermis thuis.

Wil je alle doelpunten en spannende momenten nog eens terug zien? Klik dan op ondestaande link voor een korte samenvatting.

Volgende week, de midweekse wedstrijd uit bij Merefeldia, dat de laatste weken prima in vorm is. Het zal een lastig klus worden daar in Nederweert, maar met dezelfde strijdlust en passie liggen ook daar kansen.