GSV'28 2 (zon)

1e klasse A

10 april 2022 11:30

M. Dokter

Vandaag staat er een wedstrijd tegen GSV 2 op de planning. De heen wedstrijd was begin dit seizoen onze allereerste wedstrijd. Teruglezend zie ik dat Mo die dag jarig was, en officieel ‘os’ werd. Aan die vrijgezelle status is helaas nog niets veranderd, vandaar dus nogmaals de oproep aan onze vrouwelijke lezers: laat deze kans niet nog eens lopen!

Vrijdag op de training liet Hicham B zich nog van zijn beste kant zien door heerlijke loempia’s mee te nemen. Helaas liet diezelfde ‘B’ zich zondag van zijn slechtste kant zien door zich te verslapen en dus te laat te komen. Daarnaast was Ola nog in de wolken door zijn halve plaats op het bierpong toernooi, waardoor hij zijn voetbalschoenen vergat. Dit bierpong toernooi bleek in het vervolg van de dag nog meer invloed te hebben. Aanvoerder Tegel, die samen met Knip het toernooi won was namelijk niet vooruit te branden door de vele goudgele rakkers op zaterdag. Die man begint natuurlijk ook oud te worden, dus dan begint zo’n zaterdag avond zuipen zijn tol te eisen.

Verder naar de wedstrijd. De opstelling blijft nagenoeg het zelfde. De enige verandering is dan ook dat Ola voor Breuk wordt gebracht. Dit betekend ook dat diezelfde Ola op linksbuiten gepositioneerd staat. Dit is niet de eerste keer dat Ola op een plek staat die hij niet helemaal gewend is, een soort van sletje van het team zou je kunnen zeggen. Hicham mocht ondanks dat hij te laat kwam ook gewoon aan de aftrap beginnen, dit in verband met de personele problemen bij H2. Mo, Moebel & Knapen mogen hun geluk weer beproeven bij het eerste. De laatste 2 hebben dit geluk vrijdag in het casino overigens al flink mogen beproeven en dat liep lekker. Proficiat hiermee heren (Knapen niet vergeten om ff al je accounts te blokkeren!).

Na de wedstrijd mocht de verslaggever van dienst nog even van Helden 3 aanhoren dat zijn vorige verslag buiten de perken ging. Echter heeft het gelukkig wel effect gehad, want we hadden naast 2 A spelers ook Ruben de 2e helft op de bank zitten. Daarmee is de vraag naar een buitenspeler gelukkig wel gehonoreerd. Dank hiervoor. Die polo voor Breuk heb ik helaas wel nog niet voorbij zien komen, denk dat de heren van het bestuur onze verslagen niet lezen…

Helden 2 begon door het drukke schema op sportpark ‘Sportpark Kerkeböske’ een half uur later dan normaal om 11:30. Het eerste gedeelte van de wedstrijd duidelijk voor Helden. Na 2 minuten onderschepte Verstegen al een slechte bal van onze tegenstander. Die gaf hem rustig af op Lenders, die de bal keurig in de korte hoek schiet. 1-0. In de 5 minuten hierna krijgt Lenders door opnieuw een goede bal van Verstegen, en een goede solo nog 2 kansen. Deze zijn helaas niet aan onze goalgetter besteed. Zo had het binnen 10 minuten zomaar 3-0 kunnen staan. Na een kwartier kantelde het spelbeeld echter volledig en werd GSV de betere ploeg. In de 27e minuut legt de keeper van GSV de bal zomaar op de andere 16 meter. Hier was de verdediging van Helden 2 niet op ingesteld, waardoor de spits kon afronden. 1-1. Kort hierna valt de Witte opnieuw uit met aanhoudend overgewicht. Mini Knapen is zijn vervanger, die links buiten komt te staan. Ola mag 2 linies terug en komt op linksback te spelen (ook niet zijn natuurlijke positie overigens). Net voor rust krijgt (dronken) Tegel nog een kans om daad bij woord te voegen, hij wordt vrijgespeeld door mini Knapen en kan vanaf ongeveer 20 meter uithalen. Werd uiteindelijk een simpel vangballetje voor de keeper. Voor de wedstrijd gaf Tegel nog aan het beste te zijn wanneer hij gezopen had, dit kwam er niet helemaal uit vandaag. Net voor rust krijgt laatkomer Hicham nog een gele kaart voor aanmerkingen op de arbitrage.

De scheids had nog niet gefloten en de bal lag er in de 47e minuut al in. Een dood spelmoment van Helden levert opnieuw een doelpunt op voor de tegenstander. 1-2. GSV blijft hierna lang de betere partij. In de 63e minuut wordt voor de 2e keer deze wedstrijd onze linksback gewisseld. Ola gaat eraf voor Ruben. De komst van Ruben die overigens linksbuiten speelt zorgt direct voor een stuk meer gevaar vanuit de kant van Helden 2. Echter ligt een aantal minuten later de bal alweer achter Knip. Dubbel D probeert een bal terug te koppen op Knip, deze is echter veel te kort. Dit ziet ook de spits van GSV en die prikt zomaar de 1-3 binnen. Tekenend voor het spel van Helden zijn al deze makkelijk weggegeven doelpunten.

In het restant van de wedstrijd is Helden wel nog dreigend, maar echte uitgespeelde kansen worden niet meer bij elkaar gevoetbald. Het ontbreekt aan echte doortastendheid. In de laatste 5 minuten krijgt mini Knapen wel nog een grote kans na een goede voorzet van Verstegen, die wordt echter naast geschoten. In de 80e minuut gaat onze 3e linksback van deze wedstrijd Hicham er nog uit voor Rick Vervoort.

Eind signaal klinkt en Helden 2 verspeelt 6 punten in 2 wedstrijden. Terecht verloren, maar daardoor niet minder zuur. Gelukkig staat dinsdag alweer de volgende wedstrijd op de planning waar Helden 2 zich kan revancheren. Hopelijk gaat de wedstrijd tegen Heer nu eindelijk eens door, want het begint toch echt een soap te worden.

Na de wedstrijd gaat Helden 2 natuurlijk weer aan de goudgele, dit keer met een onverwachte gast in de 3e helft. De scheidsrechter van dienst drinkt ook een heel aantal pilsjes mee en begint zich ook lekker te voelen. Hoe de beste man thuis is gekomen blijft mij een raadsel. Helden 1 stelt lijfsbehoud later op de middag bijna zeker veilig door met 5-0 van Haelen te winnen. Oud speler van Helden 2 Moebel prikt hier ook nog een doelpuntje mee, mooi om te zien. Mo heeft gelukkig wel zijn laatste wedstrijd van dit seizoen voor Helden 1 gespeeld, en kan zich vanaf deze week weer volledig richten op Helden 2. Dat is nog eens positief nieuws.

Doordat er 6 teams thuis speelde op deze zondag, werd het nog erg gezellig in de 3e helft. Ook de spelers van Haelen bleven nog hangen in de 3e helft, wat een gezelligheid. Even was er nog de angst dat we de kantine ‘keps’ hadden gezopen maar gelukkig werd dit snel verholpen door het personeel, chapeau! Mocht u overigens op de van Hövelstraat wonen en niet hebt kunnen slapen door al het gekreun vanuit huize Driessen die nacht, Hotel Jesper zal in het vervolg weer een hotelletje boeken. Zijn excuses hiervoor.