F.M. Peeters

Beste voetballiefhebbers,

Zondag 13 maart 2022 is een zonovergoten sportpark Kerkeböske het decor voor het prachtige affiche, Helden II vs Caesar II.
Caesar met ae en dus niet te verwarren met Ceasar, de simpele salade die vaak met kip gegeten wordt. De club uit Beek is in 1906 opgericht en verwijst naar voormalig dictator Julius Caesar. Echte strijders, dus Helden kan zich de borst natmaken.
Moebel gaf zichzelf prestatieverlof, na zijn 2 doelpunten vorige week tegen koploper Susteren. Ola (rib) en Dubbel (enkel) waren eveneens afwezig vandaag. Daar tegenover stond de rentree van Rowan en in het bijzonder van Nick Verstegen, matchwinner met twee doelpunten bij Helden I afgelopen donderdag.

De thuisploeg begint sterk aan de wedstrijd en geeft de tegenstander nauwelijks ruimte. In minuut 5 verovert Tegel de bal op 20 meter van het doel en met een knap schot in de rechterbenedenhoek zet de aanvoerder zijn team op voorsprong, 1-0. Na een klein kwartier spelen de eerste mogelijkheid voor Caesar. Vanuit de omschakeling geeft de rechtsbuiten prima voor, maar de spits weet de bal net niet binnen te lopen. De gasten uit Beek spelen veelal de lange bal en zien deze tactiek in minuut 20 beloond worden. Een lange trap van de keeper wordt door de aanvaller goed meegenomen en met een knappe volley weet hij de stand weer in evenwicht te brengen, 1-1. Helden heeft moeite het spel te maken, doordat er te weinig beweging is en men voorin met name op één lijn loopt. Toch krijgen de gastheren in minuut 35 een goede mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Na een counter speelt Joepie zich goed vrij en geeft de bal aan Mo mee. Die hoeft zijn tegenstander maar uit te spelen om vrij voor de keeper te staan. Echter speelt hij de bal jammerlijk te ver vooruit, waardoor deze kans vroegtijdig strandt.

Bij aanvang van de tweede helft wordt dan eindelijk Verstegen gebracht. Na een kleine 10 minuten spelen is het diezelfde Verstegen die Joepie net binnen de 16 een goede kans geeft. Via het been van de tegenstander valt de bal over de keeper binnen, 2-1. Net daarvoor een ogenschijnlijke zware enkelblessure voor Jacobs. Hij wordt vervangen door Memphis Mike. In minuut 62 krijgt Helden een vrije trap aan de zijkant van het veld. Tegel brengt deze strak de 16 in. De bal wordt door een verdediger verlengd en belandt in de verre hoek, 3-1. De thuisploeg zit, met nog een klein half uur te spelen, gebakken. Sterker nog,  vrij snel daarna weet men hem zelfs bijna uit te breiden. Uit een korte corner legt Verstegen de bal bij de 2e paal neer, maar Jesper zijn kopbal verdwijnt helaas over het doel. Toch komt die 4-1 er wel. Met nog een dik kwartier op de klok, krijgt Helden een vrije trap op 25 meter van het doel. Specialist Tegel gaat wederom achter de bal staan en ziet zijn, door de muur van richting veranderd schot, gelost worden door de keeper. Ekkel is er als de kippen bij om de bal binnen te prikken, 4-1.  Caesar gaat op zoek naar de aansluitingstreffer en is twee keer dichtbij. Allereerst stuurt de linksback zijn aanvaller diep, maar doelman Knip weet deze een-op-een kans onschadelijk te maken. Uit een corner die volgt wordt de bal door Ekkel ogenschijnlijk met de arm uit het doel gewerkt. De scheids heeft er geen zicht op en Helden wordt een penalty bespaard. Het slotakkoord is voor Memphis Mike. Hij wordt de diepte ingestuurd, poort zijn tegenstander in de 16 en schiet richting de lange hoek, paal. Die kans had meer verdient.

Een matige wedstrijd waar Helden toch het maximale resultaat uithaalt. De vroege voorsprong in de 2e helft, zorgden ervoor dat het nooit een spannende wedstrijd werd. Met deze overwinning blijft nummer 2 Bekkerveld in het vizier. Hopelijk knappe de blessuregevallen snel op, want komende donderdag staat wederom de inhaalwedstrijd tegen Heer op het programma.