6417TZ
HEERLEN
tel. 045-8516726

Beste voetbalvrienden,

Vandaag mocht Helden II afreizen naar Heerlen, om de strijd aan te gaan met Bekkerveld in een rechtstreeks duel om plek nummer 2. Bekkerveld is een tegenstander die memorabele herinneringen met zich meebrengt. Eerder dit seizoen werden ze thuis met 2-1 verslagen en de vorige uitwedstrijd werd een achterstand in de slotminuten naar een overwinning omgebogen. Daarnaast schakelde Bekkerveld het afgelopen decennia Helden tweemaal uit in de halve finale van het bekertoernooi. Dat belooft weer spektakel dus. Helden is vandaag verre van compleet. Jacobs (gebroken knook), Verstegen (H1), Moebel (disciplinaire schorsing na vakantie) en Witte (overgewicht), zijn vandaag allen afwezig. Met Ola op rechtsbuiten, begint Helden vandaag toch met 11 man aan de wedstrijd.

Op het goed bespeelbare kunstgrasveld is de eerste helft een gelijkwaardige wedstrijd te zien. Bekkerveld zet Helden vast in de opbouw, waardoor vandaag veelal de lange bal gehanteerd wordt. Helden heeft in de 1e fase van de wedstrijd een licht overwicht en komt er een paar keer goed uit. De voorzetten zijn echter niet op maat, dus echt gevaarlijk worden ze niet. Het 1e kansje is voor Dubbel in minuut 5, wanneer hij uit een corner net naast kopt. Ook Bekkerveld komt er een keer gevaarlijk uit, zonder echte kansen te krijgen. Net binnen het kwartier lijken de gasten dan hun eerste grote kans te gaan krijgen. Rowan kaatst goed op Mo die de 16 in lijkt te kunnen dribbelen. Helaas wordt hij randje 16, onreglementair tegen het (kunst)gras gewerkt. De vrije trap die volgt levert niets op. Na een klein half uur spelen de 1e kans voor de thuisploeg. Na een goede individuele actie van de linksbuiten, wordt niet goed ingegrepen. Het schot in de korte hoek is onhoudbaar voor Knip, 1-0. Nadat Taxi Hicham het veld heeft verlaten voor de Breuk en Joep net niet bij een voorzet vanuit de linkerkant kan, is het tijd om de ranja op te zoeken.

Bij aanvang van de 2e helft vervangt Niels Absil, Ola, die te veel last van een ribblessure heeft. Helden weet dat het geduld moet hebben en dat de jeugdige tegenstander wel eens kan breken als men de gelijkmaker weet te noteren. En die gelijkmaker komt er in minuut 62. De Breuk heeft een goede actie aan de rechterkant van het veld, hij weet via wat gefrommel Rowan te bereiken, die op zijn beurt Joepie Lenders bedient. Die weet wel raad met dit buitenkansje en schiet via de doelman raak, 1-1. Wederom volgt een fase met weinig kansen. In minuut 70 citeren we de notulist 'de Lillikke van Knapen gaat er af en de knappe van Knapen komt er in'. Laatstgenoemde krijgt in minuut 74 een dotje. Na een goede combinatie met Rowan, is zijn schot echter niet machtig genoeg om de doelman te passeren. 5 Minuten later is Helden nogmaals dicht bij de voorsprong, maar een schot van de Breuk uit een corner, wordt van de lijn gehaald. De corner die volgt wordt echter goed door Joepie Lenders ingekopt, die zich daarmee tot topscoorder kroont, 1-2. Een fase waarin de thuisploeg Helden onder druk zet volgt. In minuut 88 krijgen de Heerlenaren een vrije trap op rondje 16. Die wordt knap onschadelijk gemaakt door doelman Knip. Toch moet Helden een minuut later buigen, wanneer de spits in de 16 een paar man passeert en hem goed teruglegt op de meegelopen middenvelder, 2-2. De uitploeg laat de hoofden echter niet hangen en krijgt in de blessuretijd de zoveeelste corner van deze wedstrijd. Ditmaal is het Bram Ekkel die boven iedereen uit torent en de bal tegen de touwen kopt, 2-3. Ontlading volgt, maar Helden moet nog een paar minuutjes volhouden. Er volgen nog enkele hachelijke situaties voor het doel van Knip, en Lenders krijgt nog een kansje na een goede actie van mini Knapen, Uiteindelijk fluit de scheids bij een 2-3 stand af en pakt Helden 3 belangrijke punten.

Een zwaarbevochten en knappe overwinning van Helden II, dat hiermee de 2e plek verovert. Hulde aan jeugdspelers Absil, de Breuk en Mini Knapen, die allen een goede prestatie leverde. Op verzoek van DVO speelt men niet komende zondag, maar de dinsdag die daarop volgt pas de volgende wedstrijd. Of dat inclusief Hattrick Hero Moebel is, valt te betwijfelen.