Bloote Weg 11
6191EM
BEEK LB
tel. 06–53700392 (wed.zaken voetbal)

Zondagochtend 24-04-2022 staat de uitwedstrijd tegen Caesar 2 op de planning. Vroeg in de ochtend om kwart over 9 moeten de heren van Helden 2 al bij elkaar komen. De kantine nog niet geopend, dus we staan in een cirkeltje op elkaar te wachten. Bram Ekkel heeft een nieuwe gezinswagen op de kop weten te tikken, gaat het dan toch gebeuren??? Bij Tegel is het wel opnieuw gelukt, hij hoopt dat hij misschien wel een jongetje krijgt, Rafael zou die een leuke naam vinden hoorde ik. Afgelopen vrijdag was het ‘Mallorca Party’ in de Heuf: Helden 2 had met nagenoeg alle man kaartjes gehaald voor dit feestje, waardoor er op donderdag werd getraind in plaats van op vrijdag. Echter liet een groot gedeelte van Helden 2 het afweten, dit grote gedeelte werd gedomineerd door de oudere garde van de blauwhemden. Van Hövelstraat Jesper had hier zo zijn mening over… aangezien de verslaggever zelf ook niet aanwezig was, had hij Vinger G de opdracht gegeven om wat leuke gebeurtenissen op die avond aan me door te geven. Echter zoals eigenlijk altijd, werd het nut van Vinger G niet bewezen, hij was zo dronken dat hij alles vergeten was.

Door naar de wedstrijd. Er stond vandaag weer een aangepast Helden 2 op het formulier. Links achterin was onze gladde aal Ola te vinden, omdat De Witte met zijn (over) volle gewicht op zijn enkel was gaan staan in Enschede. Op het middenveld werd Tegel zoals hij zelf zei ‘in zijn kracht gezet’ met Pipe en Spier aan zijn zijde. En de voorhoede werd naast goalgetters Lenders & Verstegen, mini Knapen opgesteld. De Witte, Vinger G & de geschorste Mo (die zich overigens vrijdag heeeeelemaal naar de gallemiezen heeft gezopen) ontbreken. Hicham zit zijn wedstrijd die hij nog tegoed had vanwege het te laat komen 2 weken geleden uit op het bankje naast Koeiekop Junior.

In de eerste 10 minuten komen de blauwhemden 2 keer goed weg. 2 speldenprikjes van Caesar worden niet gepromoveerd tot doelpunt, waardoor Helden langzaam in de wedstrijd komt. In de 12e minuut komt dan ook de eerste kans. Een goede dieptebal van Tegel wordt verlengd door van Hövelstraat Jesper op Verstegen, deze geeft voor op Lenders. Die kan vanuit de elf meter uithalen, echter staat hij er net niet helemaal goed voor, waardoor het schot kracht mist. 2 minuten later is het dan wel raak. Dezelfde Lenders wordt goed vrij gespeeld door Spier, en schiet met links net langs de keeper af. 0-1. Hierna worden er aan beide kanten nog wat kansjes gecreëerd, wat de wedstrijd ten goede komt. Van een 4 tal mensen die staan te kijken naar de wedstrijd, groeit dit zomaar naar bijna 10 mensen. Het Helden 2 effect zullen we maar zeggen. Nummertje 3 van Caesar is iets minder tevreden over het spel, en klaagt er wat op los. Die zou niet misstaan bij VV Helden 1 langs het doel bij de kantine. Dubbel D is verder niet tevreden over de hoekschoppen van Tegel, hij moet steeds op en neer maar krijgt geen fatsoenlijke bal voor de goal, een kleine peptalk volgt. Waarna de verslaggever dit opvangt en wil benoemen in het verslag, krijgt hij de vinger. Dank daarvoor. Van Hövelstraat Jesper pakt ik de eerste helft een gele kaart na lekker gedold te zijn door zijn directe tegenstander. Net voor rust valt de 1-1. Een korte kaats van onze goalegetter Lenders wordt onderschept door de verdediger, die zo door kan lopen en de spits inspeelt. Deze schiet met een toepertje van buiten de 16 zomaar de 1-1 tegen de touwen.

Na de thee komt de eerste grote kans er snel voor Caesar. Knip pareert een grote 1 op 1 kans goed, en houdt Helden op de been. Na 60 minuten wordt Hicham B gebracht voor de op scherp spelende Jesper, ook vrijdag was deze jongen overigens weer scherp. Net na zijn invalbeurt geeft Hicham B een goede voorzet op Lenders. Ook dit schot mist net als in de eerste helft een beetje kracht. 10 minuutjes na zijn invalbeurt moet Hicham B er al weer af. Last van zijn ademhaling. Koeiekop Junior valt voor hem in. in de 78e minuut komt na eigenlijk een half uur heel slecht spel in de 2e helft de verlossende 1-2. Bram Ekkel geeft een lekker balletje over de verdediging op Spier. Die schiet / passt de bal naar de 2e paal waar Lenders de bal binnen kan lopen. Door de 1-2 worden de gaten achterin bij Caesar steeds groter, dit resulteert al snel in de 1-3. Lenders steekt Verstegen goed diep, die oog in oog met de Keeper rustig blijft en de bal binnen schuift. 2 minuten later ligt aan de andere kant alweer de bal op de stip. Een vermeende overtreding van Dubbel D wordt bestraft met een penalty. Knip zit er nog aan, maar kan de 2-3 niet stoppen. Kort hierna nog de mooiste goal van de wedstrijd. Mini Knapen komt vanuit links naar binnen en geeft de bal goed op Pipe. Die komt vanuit rechts naar binnen, en schiet met zijn linker mooi raak in de verre hoek. Wedstrijd afgelopen, 2-4.

3 belangrijke punten in de strijd voor nacompetitie. Dit mag gevierd worden in de kantine van VV Helden. Waar er door een winnend Helden 6 een mooi feestje is georganiseerd. Patrick Pilot komt langs om een goed feestje te bouwen. Ola, die het in de eerste 2 helften voortreffelijk deed, kan dit niveau in de 3e helft helaas niet doortrekken. Hij loopt vanaf minuut 90 steeds achter de feiten aan helaas. Mo is ook snel genoeg vertrokken in de 3e helft. Na zijn olie domme rode kaart van vorige week zou je zeggen dat een van de rijkste mensen van Helden wel mee zou betalen voor de A jeugd, niets is minder waar helaas. Een leuke aangelegenheid in de 3e helft is het wisselen van Polo door Moebel. Hij heeft zich nu echt volledig laten inburgeren bij Helden 1 en heeft de mooie polo van het tweede ingeruild voor die van het eerste. Afgetrainde jongen wel hoor. Lelijke Knapen, die overigens dit weekend nog heeft moeten krikken (ik zal maar geen namen meer noemen) wil de polo van Helden 2 nog niet inruilen.

Zondag de kraker tegen koploper Susteren 2. Helden 2 staat momenteel op een mooie 3e plek. Nog een goede laatste paar wedstrijden, en de na competitie voor promotie naar de hoofdklasse kan zomaar bereikt worden. Tot zondag!