EVV Echt 2 (zon)

1e klasse A

22 mei 2022 11:00

G.R. van der Steur

Op deze zonnige zondag op 22 Mei 2022 staat een vooraf ontzettend belangrijke wedstrijd op het programma tegen EVV 2. H2 bezet voor de wedstrijd de 3e plek, waar EVV kort hierachter zit. Win je deze wedstrijd, loop je uit op EVV en is nacompetitie bijna niet meer te missen. Verlies je deze wedstrijd hoeft er eigenlijk ook nog niets aan de hand te zijn. Dit blijkt na de wedstrijd dan ook wel, later meer hierover.

We beginnen zoals altijd met de opbouw naar de wedstrijddag toe. Deze begon voor Dubbel D eigenlijk afgelopen weekend. Hij heeft zich zo van het padje afgezopen dat zijn familieleden mee mogen genieten hoe hij met zichzelf het gesprek aan gaat. Hulde hiervoor natuurlijk, want dit betekend indirect dat hij een goede derde helft heeft gespeeld. Verder was de aanloop naar de wedstrijd ook weer enerverend. Verloren zoon Jimbo keert deze week terug uit Curaçao, en sluit eigenlijk per direct weer aan bij de selectie. Hij zal op de zondag ook direct bij beide teams uithelpen. Hieraan valt toch te zien dat onze Jim erg fit is gebleven in zijn half jaar vakantie. Als deze verslaggever een weekje op vakantie gaat vliegt er al zomaar 5 kilo aan, laat staan 5 maanden. Helaas verliezen we in deze week wel Klaproos Jesper, jaja hij heeft weer een nieuw onderdak gevonden. Dit viel op zondag morgen ook wel te zien. Die jongen heeft zo’n goddelijk lichaam, maar toch wordt ie in zijn nek gezogen. Rare gang van zaken als je het mij vraagt. Voor beeldmateriaal van deze geile nacht verwijs ik u door naar het fotoverslag. Rowan en Hicham B konden beide niet trainen door opgezwollen voeten, maar zaten zondag wel gewoon op de bank.

Op zaterdag avond was dan ook nog de Vrienden van VV Helden feestavond. Hier was een groot gedeelte van H2 te vinden. De uitblinker deze avond was overduidelijk Clippers, onze goedlachse vlagger was om 18:30 al bezopen. Het feest begon pas om 18:00, toch vreemd. Patrick pilot heeft hier even een record aantal zugabes laten horen, heerlijk. Een aantal heren (waaronder dus Klaproos Jesper) ging hierna nog even naar Ultra. Mocht u deze afgrijselijke tent nog een keer willen bezoeken, wees snel want de tent is al verkocht. Bram Ekkel ging deze zaterdag niet bij de Vrienden van doorbrengen. Hij had een lekker festivalletje waar hij naar verluid weer een nieuw vrouwtje voor in het Excel Sheet heeft gevonden. Er is nog niks gebeurd, maar wanneer hij een nummer krijgt dan wordt er gesaust ook zo zei onze casanova.

Door naar de zondagochtend. Festival boy Ekkel komt zoals altijd net 1 minuutje van te voren aankakken, en dat was in de warmingup en de openingsfase wel te merken. Verder vergat onze Hicham B zijn schoenen wat weer op een heerlijk rondje kwam te staan. Stan van Bierlo maakt vandaag overigens opnieuw onze basis 11 compleet, dit keer op het middenveld langs Tegel. Hij zal wel alleen de eerste helft spelen aangezien hij nog op het bankje plaats mag nemen bij H1. Geen probleem natuurlijk, we hebben vandaag namelijk 4 spelers van onszelf op de bank zitten. Jacobus zit namelijk ook weer met zijn voetbalkleren op de bank. Hierdoor kan hij wel geen aantekeningen maken, maar deze eervolle rol neemt Klaproos Jesper deze week even over.

Dan naar de wedstrijd.  De wedstrijd is eigenlijk nog maar net bezig, maar in de 5e minuut scoort EVV al de 0-1. Te traag uitverdedigen zorgt voor balbezit voor EVV hoog op onze helft. De bal wordt voor gegeven, waar de aanvaller van EVV eigenlijk vrij mag inschieten. Dit doet hij dan wel naar behoren, de bal wordt vol in de rechter bovenhoek geschoten. Hierna volgen snel 2 vrije trappen op kansrijke posities, de een (van de Witte) is een rollertje, en de ander van Tegel land op de kruising. Kort hierna nog een grote kans uit een dood spelmoment. Een corner blijft eigenlijk hangen voor de goal, waarna van Bierlo in kopt. Deze bal was natuurlijk dik over de lijn, maar de scheids kon het niet goed beoordelen. Iets met conditie oid. Rond de 30e minuut dan een flits van onze normaal gesproken meest dreigende speler Mo. Hij noemde dit ook wel zijn enige goede actie van vandaag. Hij speelt zijn tegenstander uit en komt naar binnen, hierna schiet hij heel precies met rechts in de lange hoek 1-1. Ook meer dan verdiend op dat moment. Kort hierna geeft Lenders een lekker balletje op Verstegen, die de bal net over wipt. Maar nog geen 4 minuten later ligt de bal er alweer aan de andere kant in. een vrije trap vanaf een meter of 20 wordt heel strak in de lange hoek geschoten. Eigenlijk normaal de hoek van de keeper, maar de bal zat er wel echt perfect in. 1-2. Net voor rust frommelt Ekkel de bal dan nog binnen voor de 2-2, maar hij maakte kort hiervoor overduidelijk hands. Geen doelpunt.

In de rust wordt dan aangegeven dat er eigenlijk nog niets aan de hand is. Het staat dan wel 1-2 voor EVV, maar de thuisploeg is degene met het betere van het spel. Dit zien we ook eigenlijk vanaf het eerste moment in de tweede helft. Het is VV Helden met het overwicht en het meeste balbezit, en EVV dat een soort van afbraakvoetbal speelt. Veel overtredingen, ‘blessure’ gevallen en getreuzel. De keeper van de gasten is hier overigens wel erg gespecialiseerd in. Die heeft naar alle waarschijnlijkheid op de Toneelschool in Amsterdam gestudeerd. Dan krijg ik even de allerbeste notitie ooit van Klaproos Jesper door: ‘Minuut 63 gebeurt niks’ hulde voor dit scherpe inzicht. Denk dat deze jongeman al zijn scherpte op de Klaproos heeft achter gelaten zaterdag nacht. Kort na dit bijzondere moment krijgt H2 opnieuw twee kansen uit een dood spelmoment. Eerst kopt Knapen op de lat, waarna Lenders een volley geblokt ziet worden. Hierna gaat de keeper voor de 5e keer naar de grond en wil Clippers graag Eric Meijers achterna, en geeft hij zijn mening over de goalie. Dit zijn eigenlijk de laatste échte kansen voor H2. Hierna is het veel gefrommel en gekloot, maar echt uitgespeelde kansen zijn er niet meer geweest. Rowan valt nog in voor Dubbel, Jimbo voor Tegel en Jacobs voor de geblesseerde Ola. Het wil in de slotfase allemaal niet meer lukken, maar de strijd was er wel. De heren van H2 hebben er alles aan gedaan, maar het zat er in de eindfase gewoon niet meer in.

Na de wedstrijd kwam het betere nieuws ter oren. Veritas verloor en Bekkerveld won hun wedstrijd, hierdoor is ondanks onze nederlaag, nacompetitie alsnog binnen handbereik.

In de derde helft liet Ekkel even zien dat hij toch wel degelijk aan het klussen is in zijn bouwval. Na een paar potjes ‘Neagele’ konden we wel concluderen dat onze spierbundel ook wel kan timmeren. Dubbel D kan maar beter niks aan zijn toekomstige huis doen en alles uitbesteden. De derde helft werd nog wel goed bezocht, maar de sfeer in de kantine is wel eens beter geweest. Of dit nu met de nederlaag te maken heeft, of dat onze aanvoerder gewoon niet meer met het team gaat zuipen, dat laat ik aan de lezer. Ook Ola ging op tijd naar huis om zich eens even lekker te laten verwennen door Jacky. Ik neem aan dat dat wel goed is gekomen. Een update over deze misschien wel lange blessure zal ik in het volgende verslag geven.

Komende zondag de return tegen Heer 2, dit keer hoeven we gelukkig geen 10 keer te proberen om de wedstrijd door te laten gaan. Deze verslaggever gaat genieten van een lekker vriendenweekend, dus zal onze oude verslaggever Moebel deze dienst overnemen. Tipje van de sluier, misschien is dit wel niet zijn enige taak bij H2 komende zondag.