Haardstraat 17
6015RB
NEERITTER
tel. 0475-565301

Vandaag stond er een uitwedstrijd tegen Veritas 2 op het programma. Vorige keer tegen Veritas werd er voorafgaand aan de wedstrijd een stukje teambuiling gedaan. Heel Helden 2 mocht bij Ola aantreden om hem met sexy lingerie te zien koken voor de rest van het team. Wat een tijden. Dat stukje teambuilding was vandaag ver te zoeken. Helden 2 werd weer als vanouds geplunderd. Moebel, Mo en Dollo moesten aantreden bij Helden 1. Daarnaast waren ook Rowan (geblesseerd), Ola (pornoweekendje), Spier (bungelt tussen H2 en H1 in, en ook geblesseerd) en Jacobs (ook geblesseerd) niet van de partij.  Dit zorgt er al met al voor dat er gezorgd moest worden voor vervanging van deze heren. Tim Pilon ook wel ‘Pipe’ genoemd heeft Helden 5 toch maar laten schieten voor een wedstrijdje in Neerritter, en Breuk (die heeft ondertussen wel een polo verdiend, of niet heren van het bestuur?) maken de basis 11 compleet. Daarnaast zaten Mini Knapen en Niels Absil ook op de bank.

Helden 3, die op het nippertje de 3 punten mee naar huis namen vanuit hetzelfde Neerritter lieten ook nog good old Burb voor ons achter. Aangezien Helden 2 ondertussen meer bezig is met het uitlenen van spelers aan Helden 1, zou het misschien fijn zijn om dan ook van Helden 3 eens een van die geweldige buitenspelers te krijgen. Vooral als hun wedstrijd al gespeeld is natuurlijk. Waar de wisselwerking tussen het Eerste en het Tweede vaak goed uitpakt voor het eerste team, pakt het tussen het Tweede en Derde minder vaak goed uit voor het hogere team. Je wordt dus aan 2 kanten in het ootje genomen, een soort van dubbele penetratie. Enfin, we gaan door naar de wedstrijd.

Voor de wedstrijd wees trainer Mat er al op dat Veritas een erg groot veld heeft. Het was zaak om er dus voor te zorgen dat de ruimtes zo klein mogelijk bleven. De warming up was eigenlijk al een voorbode op de rest van de wedstrijd, deze was namelijk afschuwelijk en niet om aan te zien. Geen beleving, weinig inzet maar bovenal heel slecht voetbal.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Veritas ze creëerden een paar kleine kansjes maar Helden hield goed stand. Rond de 20e minuut begon Helden beter in de wedstrijd te komen. Een goede actie van ‘Pipe’ zorgde ervoor dat hij Verstegen de diepte in kon sturen. Hij leek lange tijd alleen op doel af te gaan, echter kreeg hij de bal uiteindelijk richting de goal niet goed mee, waardoor hij niet echt fatsoenlijk uit kon halen. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant bijna in. Een ingooi in de hoek komt heel makkelijk voor, en bij de 2e paal staat een speler van Veritas kogelvrij. Deze schiet echter gelukkig over. Vervolgens een uniek moment, een goede voorzet van de Witte lijkt perfect bij Breuk in de loop te komen, deze kan hier echter net niet bij, een teenlengte verwijderd van de 0-1. Ook kort hierna weer een dikke kans voor Veritas die gemist wordt. In de 41e minuut is het dan toch raak. De verdediging van Helden laat zich verassen bij een vrije trap die net tussen de verdediging en Knip valt. 1-0. Net voor rust van dan ook nog de 2-0 door een counter vanuit een corner van ons. Zonde.

Het was nog zeker niet gespeeld dacht Helden in de rust. Echter bleek de 2e helft anders. Er gebeurde vrij weinig voor het doel van Veritas. Lenders had wel nog een kansje na een goede pass van de voor Jesper ingevallen Niels. Ook Mini Knapen en Burb vielen nog in voor respectievelijk Breuk en Lenders. Hier had ook wel een echte ‘winger’ kunnen staan Boutuh en consorten!!!

De wedstrijd bloedt dood tot de laatste minuut, waar Helden nog een overduidelijke pingel had verdiend via Burb. De scheids ‘zag het niet’. Was waarschijnlijk al aan het dromen van die goudgelen met de mannen in het oranje na de wedstrijd. Echter ligt deze verliespartij volledig aan Helden 2 zelf. Het was niet goed genoeg vandaag.

Helden 1 won later op de middag met 2-0 van een concurrent, waar onze Moebel nog een doelpuntje prikte. Ook viel het de verslaggever op dat Mo als een soort box-to-box middenvelders speelde, die man was overal! Verstegen ook nog lekker een minuutje of 5 mee mogen doen, toch lekker.

Komende dinsdag staat voor de 8e keer de wedstrijd tegen Heer ingepland. Of deze dit keer wel doorgaat is nog maar de vraag. Mocht dit doorgaan kunnen we ze direct even bedanken voor het gelijkspelen tegen onze directe concurrent voor plek 2. Fijne avond.