Frederikstraat 50
6433GL
HOENSBROEK
tel. 045-5216785

Er staan voor Helden 2 nog 4 ontzettend belangrijke wedstrijden op het programma. Op deze erg zonnige zondagochtend staat de uitwedstrijd tegen Hoensbroek op de planning. Deze tegenstander bezet momenteel de 8e plek, waar de heren van H2 de 3e plek van EVV kan overnemen. Een belangrijke pot in de strijd voor nacompetitie.

Voor we beginnen met de wedstrijd gaan we even terug naar afgelopen vrijdag. De trainingen worden tegenwoordig op veld 2/3 gespeeld, dit zorgt binnen H2 voor meer zin in het trainen vernomen we van Verstegen. Wat ook voor meer zin in het trainen zorgt zijn de welbekende optredens. Dit keer was het de beurt aan onze Marokkaanse pennenhandelaar Hicham B. Hij kwam voor de Ramadan een keertje te laat, maar wilde het optreden over het Suikerfeest heen tillen. Helemaal prima natuurlijk, wel wordt deze verslaggever dan ook graag een keer uitgenodigd voor dit Suikerfeest. Ik ben namelijk niet vies van wat lekker vet eten. Het optreden van Hicham B viel erg in de smaak bij de heren van H2, en gaf Hicham B ook een goede boost. Daarover later meer. Het was een optreden in de geest van de Marokkaanse cultuur, met een Marokkaans liedje en ook een Marokkaanse jurk en dansjes. Chapeau Hicham B.

Na de training van vrijdag gingen er een aantal dorstige hanen van H2 nog even naar de kantine en later ook nog even naar de Pool. Bij de Pool werd hevig gediscussieerd over de opstelling en dergelijke. Ook Vinger G, die overigens voor het eerst weer eens meetrainde, was zo dorstig dat hij nog even naar de Pool ging. Zijn voetbaltas, die hij dus voor het eerst weer eens bij had, werd rijkelijk onder gekotst door ‘unne Kepelse’. Kots misselijk wirse van det volk. Voor de beelden van de waterval die er uit deze jongeman zijn mond kwam kun je me even appen.

Zaterdag ging dezelfde Vinger G even spienzen bij Ultra of hij hier misschien zijn bijnaam eer aan kon doen. Dit lukte naar mijn informatie helaas niet, maar deze avond kreeg nog een andere wending. Mini Knapen, die ondertussen toch al heel wat wedstrijdjes heeft meegedaan bij H2, was degene die Jacobs zijn bijnaam eer aan deed. Hij wisselde de in een eerder verslag benoemd mevrouw puf in, en ging over op zijn volgende slachtoffer. Dit verliep niet helemaal vlekkeloos, want mini Knapen had een paar pilsjes te veel op. Hierdoor werd hij iets te handtastelijk en werd hij in eerste instantie afgewezen. Maar jullie weten het, de aanhouder wint en uiteindelijk werd er weer een slachtoffer bijgeschreven op Mini Knapen zijn waslijst.

Over naar de wedstrijd van vandaag. Hoensbroek is de tegenstander van vandaag. In de vorige wedstrijd tegen Hoensbroek werd het een spannende pot die uiteindelijk in 3-3 eindigde. Dit had volgens toenmalig verslagen schrijver Moebel omschreven als een gestolen punt voor Hoensbroek. Diezelfde Moebel kreeg het in die wedstrijd namelijk voor elkaar om kans op kans te missen (blij dat we daar vanaf zijn). De wedstrijd begon om 11:00, waardoor de geweldige tijd van 9:15 gepland stond om te vertrekken. Rowan haalde dit, nadat hij zijn polo was vergeten, op de minuut te halen. Het leek vandaag de eerste wedstrijd van het seizoen te worden waar Matje 2 fitte spelers van H2 zelf op de bank moest zetten. Dit werd echter op vrijdag nog net voorkomen, u raad het al: de Witte raakt weer geblesseerd. Op de heenweg is Ola nog mensen aan het appen of onze sterspeler Mo wel mee doet vandaag. Er zitten daar dus gewoon 3/4 man in de auto die allemaal zo veel hebben gezopen de avond van te voren dat ze Mo niet hebben gezien in de kantine. De vraag was niet helemaal onterecht overigens, Mo moest in de middag wel weer lekker plaatsnemen op het bankje bij H1. Dit is overigens onbegrijpelijk, aangezien H1 nergens meer voor speelt en Mo al 90 minuten in de benen heeft. Zie het fotoverslag voor onze ongekend gemotiveerde parel.

Bram Ekkel die tegenwoordig de vrijdagstrainingen liever aan zich voorbij laat gaan, zat samen met Mini Knapen op de bank. Ola mocht vandaag plaatsnemen op de nummer 10 positie, en verder waren er eigenlijk geen verassingen. Van Bierlo, die terug komt van een blessure, stond op de plek van Ekkel. De wedstrijd begint een aantal minuten later omdat de scheids, en Hoensbroek om onverklaarbare redenen 5 minuten later het veld op komt lopen.

Het begin van de wedstrijd is vrij onrustig, beide teams houden niet lang balbezit en er gebeurd dan ook weinig voor de goals. Na ongeveer een kwartier komen de eerste kansjes voor H2. De grootste was voor Mo, die na een lekkere panna van Lenders op de achterlijn zichzelf vrij kapt, en met links rakelings langs schiet. Kort hierna wordt de tweede goal van Mo dit jaar helaas afgekeurd. De vlagger die overigens wel een stijve arm moet hebben op maandag, gooit voor het eerst maar zeker niet voor het laatst vandaag zijn vlag omhoog. In de 17e minuut had ik 112 al bijna aan de lijn toen Jesper als een wilde hond in kwam vliegen met gestrekt been en zijn noppen vooruit. Hij raakte gelukkig wel de bal, dus viel het allemaal wel mee. Zelf beoordeelde hij, en Clippers overigens ook, het als een prima tackle.

Na zo’n 27 minuten maakt H2 opnieuw een doelpunt, Lenders rond een steekpass van Verstegen keurig af. Echter staat onze vrolijke vriend weer met zijn vlag te zwaaien, dus opnieuw afgekeurd. De kansen volgen elkaar op voor H2, want een aantal minuten later staat Lenders door een goede 1-2 met Tegel oog in oog met de keeper. Hij schiet echter met links niet goed in, waardoor de bal naast gaat. In de 41e minuut is het dan toch raak, een aanval uit het boekje komt via Verstegen bij Lenders die de bal tegen het netje aan knalt. De grens heeft lang de 0 gehouden, maar kon nu toch ook echt niets meer voor Hoensbroek doen. 0-1. Lekker zo net voor rust. Na rust begint Helden een beetje te verslappen en komt Hoensbroek iets beter in de wedstrijd. Het lijkt vanaf de zijkant allemaal wat onrustiger te worden. Nummertje 10 schiet ook nog eens uit zijn slof tegen Tegel, die hem probeerde op te helpen. Een gele prent voor beide volgt, Tegeltje kon wel eens bijna geschorst zijn. In de rust werd besloten dat we iets hoger druk gingen zetten in de 2e helft, een gouden greep van trainer Schijfje. Door dit hogere druk zetten onderschept Mo in de 57e minuut de bal in de 16 van de tegenstander. Hij schiet nog op de keeper, maar de rebound is voor onze Marokkaanse danser Hicham B. Hij prikt hiermee zijn eerste doelpunt voor H2 binnen. Het dansje doet hij daarna op aandringen van de Witte nog even een keer voor.

Hierna moet H2 eigenlijk de wedstrijd op slot gooien. Mo krijgt een aantal kansen, Verstegen en Joepie hebben ook beide nog een mogelijkheid om te scoren, maar de 3-0 valt maar niet. En dan kan het aan de andere kant zomaar een keer goed vallen voor Hoensbroek. En zo geschieden. Een aanval over rechts wordt voorgegeven, en de aanvaller van Hoensbroek kan in de 16 zomaar de bal aannemen, en binnenschieten. Knip zat er nog bij maar het schot was helaas net te hard. 1-2. Hierna volgt nog maar eens een kansenregen voor de mannen van H2. In minuut 87 wordt dan toch eindelijk de wedstrijd beslist. Verstegen wint voor de verandering eens een duel om de bal. Die vervolgens bij Ola komt. Hij opent op Mo, die vervolgens zoals zo vaak deze wedstrijd zijn mannetje dolt, en vervolgens met links hard binnen schiet. Zijn doelpunten productie dit seizoen zomaar ineens verdubbelt. 1-3. In de laatste minuut wordt is er nog een toetje van Rowan, die door Ekkel diep wordt gestuurd en vervolgens een aantal mannetjes uitspeelt en zelf ook nog binnen schiet. Lekker goaltje. Kort hiervoor kopte Ekkel, die is ingevallen voor Van Bierlo, nog een keertje op de lat.

Een belangrijke overwinning voor de heren van H2. Die vervolgens gevierd wordt voor de kantine in het zonnetje. Hier mogen we nog naar een enerverende wedstrijd kijken tussen H1 en Irene. Volgens mij heeft H1 deze wedstrijd nog gewonnen ook. Dit zorgt voor een goede sfeer in de kantine en een mooi feestje. Het is dat ik helaas geen polletjes kan zetten in deze verslagen. Anders hadden jullie kunnen stemmen op waar het sletje van de selectie Knapen volgende week zich bij mengt. Het valt namelijk op dat meneer eigenlijk altijd gaat kijken bij het team waar hij op dat moment zin in had. Deze zondag had hij namelijk dorst, dus ging hij ook nog later dan de rest van H2 mee naar Hoensbroek. Ik ben benieuwd naar volgende week, stay tuned. De derde helft werd ook weer goed bezocht door H2. Een paar lekkere potjes ‘neagele’ werden met verve verloren door veteraan Knip. Mo probeerde nog even uit te leggen aan de trainer dat hij volgende keer toch liever niet op de bank zit en zo zit de zondag er eigenlijk wel weer op. Verder verwijs ik jullie graag naar het fotoverslag.

Volgende week een rechtstreeks duel voor plek 3 tegen EVV Echt. Dat gaat een kraker worden. Tot dan.