2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 10

24 september 2022 15:00

J.J.M. Bongers

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de MO20-1,

Na een tijdje afwezig te zijn geweest, mocht de Razende toch weer even langs komen bij een wedstrijd van de MO20.
Had zijn voorganger het na één verslag dan al zo snel opgegeven? Nee, dat niet, maar zowel onze kersverse nieuwe verslaggever als het  trainers/begeleidersduo zat samen ergens in een Zuid-Limburgs gehucht een wat het heet "de beste vrienden weekend" te vieren. En dus werd de 'good old' RRRRRRRazende Reporter opgetrommeld om verslag te doen van de tweede (thuis) wedtrijd van onze MO20-1.

Voor de groep vandaag ook weer een vertrouwd gezicht. Ex hoofdcoach, Breuk Sr. was ook voor 1x opgetrommeld om de meiden samen met 'de bondscoach' (die was er wel) aan te sturen en te coachen. Ook dank aan Maik de Bruijn, die de vlag in de hand nam deze 2x 45 minuten, geleid door scheidsrechter Joyce, die zoals altijd weer een puike wedstrijd floot.

Dan naar de wedstrijd. De opstelling was al vastgesteld en we waren vandaag met een mooi aantal, dus voldoende wissels. Een spannend begin wel voor Mila van Breukelen, die na ruim 4 maanden blessureleed (gelukkig zat hier de zomerstop ook in) weer voor het eerst een wedstrijd speelde. Eens kijken hoe de knie het zou houden.

De wedstrijd begint en meteen zijn het beide teams die de aanval opzoeken. Het is Irene die dat het beste doet, want de eerste de best kans zit er meteen in. 0-1.  Helden is niet van slag en voetbalt van achteruit, met Kris centraal achterin en Lot op het middenveld. Als snel krijgt Helden ook een kans en 5 minuten na de 0-1 staat het weer gelijk. Het is Suus die een afgeslagen bal onberispelijk met met haar fluwele linkerbeen binnen schiet. En met wat voor een kracht...  De Razende knippert even met de ogen. Is dat dezelfde Suus als vorig jaar? Ja, maar dan weer een beetje sterker. Topgoal.

Toch zijn het de gasten die het betere van het spel hebben en onze meiden steeds verder onder druk weten te zetten. In 2 minuten tijd weten ze tot 2x toe het doel van Imke te vinden. Het eerste schot is eigenlijk een zondagsschot waarop Imke zich verkijkt. De bal verdwijnt in de verre hoek. De tweede goal valt heel snel daarna, na een scrimmage die in het voordeel van Irene uitpakt.  Maar Helden laat zich niet afschrikken door die tegenslag. Na de eerste wissels gaan we voor de aansluiting. En die komt uit een standaardsituatie. Eindelijk weten we dan eens te scoren uit een hoekschop. Het is Tess Heussen (kersvers binnen de lijnen) die de bal binnenkopt en de achterstand verkleint.
Een extra wissel is dan nodig. Bij Lisa gaat het licht namelijk wat eerder uit dan de bedoeling kan zijn... Die vrijdagavond was toch net iets té gezellig...... wellicht de volgende keer op de zaterdag een feestje bouwen.. Het is Ivy die voor Lisa het veld in komt.
En de 3-3 maken we nog in de eerste helft. Rinske zet goed door na een mooie aanval en rondt af. Het lijkt alsof we op dat moment door kunnen stoten, maar tot een doelpunt komt het niet meer in die eerste 45 minuten. Op naar de thee.

In de kleedkamer wordt breed gediscussieerd. Het gevoel is goed. We zijn terug gekomen van een 1-3 achterstand, net als vorige week. Echter nu hebben we nog een hele helft om erop en erover te gaan. Dus met die afspraak keren we terug het veld in. De bedoelingen zijn ongetwijfeld goed, in die eerste minuten, maar de uitvoering laat helaas te wensen over. Ballen springen van de voet en het spel is te onrustig om het de tegenstander echt lastig te maken. Ook de tegenstander lijkt tandenloos. En zo zijn de eerste 20 minuten niet zo best, wel spannend. En dan toch verliezen we de grip op de wedstrijd. Irene wordt sterker en komt ook terecht weer op voorsprong. De 3-4 en 3-5 volgen elkaar (net als de 1-2 en 1-3) in razendsnel tempo op.

Maar de veerkracht van onze meiden is wederom fenomenaal. Direct na de 3-5 is het in de eerstvolgende goede aanval van Helden weer raak. Na een combinatie van passes is het slotakkoord aan Lot, om de bal in de verre hoek te plaatsen. De keeper is kansloos. Het kan dus nog. Maar de minuten tikken verder en verder. Coach Breuk Sr. zit nog te broeden op een 2e houdini act. En dan heeft hij m gevonden. De bal is uitgespeeld. Mila pakt de bal, maar Breuk Sr. roept Isa. Achterin wordt haar positie overgenomen. Er zijn nog 4 minuten te spelen.  Isa maakt een aanloop en gooit de bal..... deze zeilt over alles en iedereen heen, valt in de 16, gaat langs een verdediger en daar staat onze 'kleine, grote' Vera. Die denkt niet na en schiet de bal binnen. Het staat weer gelijk. En weer lukt het de dames om een achterstand van 2 doelpunten goed te maken, door erin te blijven geloven en elkaar positief te blijven steunen. Daar zit ook de kracht van dit team.

Dolgelukkig vallen de meiden elkaar in de armen. De tricolores vallen gedesillusioneerd op de grond als het laatste fluitsignaal klinkt.
De 5-5 voelt (net als de 3-3 vorige week) als een overwinning, maar levert natuurlijk slechts  1 punt op. En daarmee staat we op 2 uit 2 en reizen we volgende week af naar Roggel, om tegen de MO20 van de plaatselijke club aldaar te spelen.

Dames heel veel succes. Jullie vertrouwde duo zal dan weer aanwezig zijn, als ook jullie nieuwe verslaggever.