Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

24 september 2022 13:00

J.J.M. Hilkens

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de JO15-1,

Na het verlies van vorige week, stond het scorebord weer 'gewoon' op 0-0 en waren de heren klaargestoomd voor een mooie pot in eigen huis tegen de 'Groene Ster' uit Heerlen. En we waren helemaal compleet, want Mees was -na een midweeks-  griepje weer net op tijd hersteld. Voor de zekerheid startte hij wel op de bank, net als Siem (die na donderdag toch wat klachten vertoonde aan de kuit) en Koen.

Waren we dan ook echt helemaal compleet, nou, nee want hoofdtrainer Sam B. had een heel lang vriendenweekend. Heel lang was voor hem onbekend waar de bestemming zou zijn. Dit bleek uiteinde het uiterste puntje in het zuiden van Nederland te zijn. Wel bekend was dat hij de technische leiding zou overdragen aan 'de jonkies', Björn en Sef. Van tevoren was we doorgenomen dat we vandaag in een ander systeem zouden gaan beginnen, om te kijken hoe dit zou bevallen. Uiteraard was ook Breuk Sr. aanwezig, om verder alles 'in goede banen' te leiden. Ook mocht hij weer een wedstrijdje vlaggen vandaag, zodat Björn en Sef volle aandacht voor de jongens konden hebben in de dug-out.

De wedstrijd begon klokslag 13:00 uur en al snel werd duidelijk dat Helden deze wedstrijd de bovenliggende partij was. Meteen werd er goed druk gezet en Groene Ster (GS) kwam er maar moeilijk uit. Achterin was het Dubbel D (Damain en Daan) die de boel op orde hadden, waardoor ook Raf een 'makkelijke' middag leek te krijgen. Uiteraard moest ie wel wakker blijven, want hij werd veelvuldig betrokken in het voetbalspel. Maar zoals gezegd speelde het spelletje zich vooral af op de helf van GS en dat leidde tot een schotkans voor Dirk. De bal zeilde en zeilde en zeilde... er zat behoordlijk effect aan de bal en via de binnenkant paal verdween ie in de goal. Na 8 minuten spelen was het de verdiende voorsprong, gezien het spelbeeld tot dan toe.  De 2-0 liet niet lang op zich wachten. In minuut 10 was er weer reden tot juichen na een prima aanval over rechts Lennard en Ali Ishan, die de bal terugtrok tot op rand 16. Deze kwam voor de voeten van Sem, nadat Tun mist. Sem schiet de bal uiterst beheerst in de rechter hoek. De 2-0 was een feit, tot frustratie van sommige jongens van GS (en supporters langs de lijn, die hun aanval inzette op de toch prima vlaggende grensrechter, Breuk Sr.) Maar iemand met zoveel ervaring langs de lijn krijg je natuurlijk niet zo snel zenuwachtig. Niet reageren is het motto (geen olie op het vuur, zullen we maar zeggen).

Het voetbal ging verder en duidelijk was dat Helden echt een stukje beter was dan haar tegenstander. Toch werd het spel gaandeweg de eerste helft wat rommeliger en verzuimde de thuisploeg, onder leiding van aanvoerder Ties de voorsprong uit te breiden, ondanks de vele kansen die ze kregen. De afwerking van onder andere Ali Ishan was nog wat ongelukkig. Ook moet gezegd worden dat de keeper van GS mooie reddingen had zo nu en dan.

In de 2e helft zouden de jongens proberen om definitief afstand te nemen van GS, zodat die niet het idee hadden dat er nog wat te halen zou zijn in Helden. Dat duurde zeggen en schrijven 12 minuten. Centrumspits Ali Ishan maakte dan ook zijn eerste echte doelpunt voor de JO15-1. Het werd goed gevierd door de jongens. Maar GS was toch ook met een plan uit de kleedkamer gekomen en direct na de 3-mans wissel bij Helden maakten zij handig en goed gebruik van een kleine verstoring in de organisatie achterin bij Helden. Toon kwam net niet lekker uit en moest achter zijn tegenstander aan die met een vlammend schot van rechts Raf kansloos liet. De 3-1 was daar en er moesten nog 20 minuten gespeeld worden. Even werd acherin de zaak goed omgezet, waarna het voetbalbeeld weer vertrouwd werd: Helden in de aanval en kansen kregen we ook nog genoeg. Hele grote zelfs. Maar steeds was het de keeper nu van GS, die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Echter stond het achterin bij Helden weer als een huis, met Damian die echt een dijk van een wedstrijd speelde. Sjappo.  Maar eigenlijk was het hele team vandaag prima in vorm met als resultaat een prima en dik verdiende overwinning, die wellicht iets groter uit had mogen vallen.

De enige die overigens de meeste punten pakte vandaag was Raf. HIj mocht na de wedstrijd direct door naar de JO17-1, waarmee hij 3-2 won en dus vandaag 6 punten voor hem.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dan tegen de grote favoriet Schaersberg, dat nog ongeslagen is deze bekerronde.
Heren, ik wens jullie weer een goede trainingsweek en we gaan ervoor aankomende zaterdag.

Supporters, bedankt voor juliie aanwezigheid, ik verwacht jullie weer te zien op zaterdag 1 oktober om 13:00 uur, Sportparke Kerkeböske.