Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

1 oktober 2022 13:00

M.J.G. Rutten

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de JO15-1,

Verwarring al om bij de tegenstander van vandaag. Het Schaersberg uit zuiderlijk Landgraaf (beter bekend als gemeente waar ieder jaar rond pinksteren een leuk feestje gevierd wordt) zou vandaag te gast zijn op sporpark Kerkeböske. Maar dat was nog bijna mis gegaan. Afgelopen donderdag ontving onze wedstrijdsecretaris nog een telefoontje vanuit Zuid Limburg, waarin met verbazing gevraagd werd: "moeten wij naar Helden afreizen??"....   Onze wedstrijdsecretaris, die zijn zaakjes zoals altijd prima op orde had, verwees naar een e-mail van de KNVB van augustus.... Even niet opgeslagen daar in Zuid-Limburg. Blijkbaar is het ICT-technisch dan niet mogelijk om de wedstrijd ook om te zetten in het systeem van de KNVB; Sportlink. En dus lijkt het alsof wij uit speelden terwijl dat toch echt niet het geval was.

De regen van de vrijdagnacht had veld 1 zodanig geteisterd dat het niet mogelijk was om op dit veld te kunnen acteren vandaag. En dus werd er uitgeweken naar veld 4. Ook een prima veld, maar.....  geen dug outs of andere plek om te schuilen. Maar hé, het zou na al die regen van de afgelopen nacht gewoon droog blijven. En dus konden we starten. Met Toon, Daan en Tun op de bank. Toon was er gelukkig wel bij na zijn griep van deze week, waardoor hij niet had kunnen trainen. Daan, die nog moet leren om de wekker 5 minuten eerder te zetten, dan komt ie vast op tijd. Tun was gewoon aan de beurt zullen we maar zeggen.

Wat weten we van de tegenstander. Niet veel, alleen dat ze tot nu toe alles gewonnen hadden met (redelijk) dikke cijfers. En dus konden we onze borst natmaken. In de eerste fase van de wedstrijd is ook meteen te merken dat de gasten wel iets sterker waren. Dit kwam wellicht niet alleen door de voetbalkwaliteiten, maar ook omdat er bij sommigen de slaapkorrels nog uit de ogen gewreven moest worden. Veel duels verloren we om dat we steeds een stap te laat waren en de ploeg uit Schaersberg ook lieten voetballen. Dit leidde gelukkig niet tot tegendoelpunten. Langzaamaan kwamen we ook beter in het spel en na 20 minuten komen we zelfs op voorsprong. Nu is het Schaersberg dat even niet oplet en na supersnelle inworp van Siem, staat Lennard vogeltje vrij. Hij kan zo doorlopen tot 20 meter voor de goal en schiet de bal over de (veel te) ver uitgekomen keeper. Het staat zomaar 1-0, wel iets tegen de verhouding in. Schaersberg pakt de draad weer op, waar het gebleven was en maakt al snel de verdiende gelijkmaker. Het is een schot dat als voorzet bedoelt lijkt van links. Raf komt net lengte te kort om de bal over de lat te tikken.
Ali Ishan in één van de vele duels, die hij uitvocht in de voorhoede en (hier) rond het middenveld.

De wedstrijd lijkt inmiddels meer in balans en Helden komt weer op voorsprong door werkelijk een wonderschoon doelpunt waarbij Dirk vrij gespeeld wordt na een mooie combinatie. De keeper probeert de goal nog te verkleinen, maar Dirk is niet onder de indruk. Met linksbuiten tikt hij de bal in de lege goal. We staan gewoon weer voor en het moet gezegd worden: effectief zijn we wel. Helaas lukt het niet om met de 2-1 voorsprong de rust te halen, want het is toch weer Schaersberg dat langszij komt, net voor rust.

Dan de tweede helft. Deze is nog geen minuut oud, of het is Raf die met een reflex de bal weet te redden. De corner die erop volgt, levert niets op. En met het weer dat steeds slechter wordt (hadden we nou maar dug-outs...) wordt het voetbal van onze jongens helaas ook niet beter... Maar steeds weer maakt Schaersberg geen gebruik van sommige cadeautjes die we geven en zij vergeten deze toch 'uit te pakken'.

De regenboog 'de weg naar de pot met goud'

En dus lijkt de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, een stand waar Helden op dat moment het meest gelukkig mee mag zijn. Het blijft echter Schaersberg die tot het einde toe druk blijft uitoefenen op de goal van Raf. En dan dan...... dan......   valt ie toch.
Alle kopjes kijken naar 'de parel uit de Heibloem'...   Doet ie 't of doet ie 't niet..............   hij doet 't niet...
Nog geen minuut later fluit de scheidsrechter voor het laatst. Balen, maar het is niet anders.

In de kantine wordt de wedstrijd nog heel even geanaliseerd door de jongens onder het genot van een verdiende AA (oranje of wit), die Breuk Sr. moest uitdelen, omdat hij (net als Daan) ook zijn wekker 5 minuten eerder moet zetten voortaan.

Al snel is de leiding weer afgeleid door een ander spelletje, waarbij ze van elkaar proberen te winnen.

het technisch hart van de JO15-1 die de wedstrijd nog eens digitaal na speelt.

Volgende week alweer de laatste wedsrijd van deze eerste bekerronde. Dan is het de uitwedstrijd in Herten.