Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 08

6164AP
GELEEN
tel. 046-4741628

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de JO15-1,

Daar was ie dan, de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen. Na de lekkere opwarmer tegen Nuenen (JO14-1) volgde er een vrije zaterdag. Stad en land was afgezocht naar een oefentegenstander, maar helaas zonder resultaat. Misschien maar goed ook, want naar het zich verluidt was het die zaterdag niet heel fijn weer. Dus maar goed trainen deze week en geduldig wachten op de dag van vandaag.
Helaas kregen de trainers in de vroege ochtenduren een eerste dompertje te verwerken. Onze centrumspits Ali Ishan moest zich wegens ziekte afmelden. We wensen hem van harte beterschap. Dat betekende dat we met 13 spelers en 3 leiders (en uiteraard onze chauffeurs/supporters) de A2 konden afglijden richting Geleen.

Na een goede warming up, een ferme speech van de coach in de kleedkamer konden we dan aan de slag op de kunstvezels van Geleen, waar zoveel rubber op lag dat het veld er zwart van zag in plaats van groen. Handen waren geschud en het fluitsignaal had geklonken. Het is de thuisploeg die duidelijk beter uit de startblokken komt, feller in de duels is en Helden meer en meer terug duwt op de eigen helft. Echte grote kansen hebben ze echter niet. Het staat achterin goed, met uiteraad onze Raf op goal, Daan en Damian centraal, Jurre en Toon zijn de backs. Geleen krijgt enkele corners, die ook niets opleveren. En ondanks Geleen dus wat sterker oogt (ook fysiek trouwens), blijft het de eerste 20 minuten gelijk. Helden weet de bal nog lastig in de voorste linie te krijgen, maar als het dan ineens gebeurt zijn we ook meteen gevaarlijk met Dirk die er vandoor is en een goede schietkans krijgt. Het schot wordt door de (vrouwelijke) keeper van de tegenstander gekeerd.
De corner die daarop volgt is ook meteen de tweede goede kans voor Helden. Daan is mee naar voren geslopen, krijgt de kopkans, maar raakt de bal verkeerd waardoor deze hoog over gaat. Vervolgens is het toch weer Geleen Zuid dat trouwens nog een 2e dame in haar gelederen heeft op de rechts buiten positie. Toon zal vannacht nog wel een paar keer wakker worden, vrees ik. Maar hij vocht prima duels met haar uit, die vaak ook in zijn voordeel uitvielen. Het is in minuut 27 dan toch Geleen dat via een schot vanuit de 2e lijn (het lijkt een soort van puntertje, dat heel precies in de rechterhoek verdwijnt. De 1-0 is op basis van spelverhouding niet onverdiend, dat moet gezegd worden.

In de rust is het even bijkomen. De jongens hebben allemaal dorst, maar de thee/ranja ontbreekt hier in Geleen. Misschien na de wedstrijd. Dus maar even zelf de bidons gevuld en op naar de 2e helft. Helden komt beter uit de kleedkamer en voetbalt bij vlagen goed, waardoor het ook vaker op de helft van de tegenstander kan voetballen. Maar toch leidt het niet echt tot grote kansen, wat Tun, Dirk, Koen, Lennard en gelegenheids spits Siem ook proberen. Ali wordt toch wel een beetje gemist. Op het midden werken Mees, Sem en Ties erg hard, maar die gelijkmaker blijft helaas uit en dus blijft het spannend.
Trainer Sam op het zwart/groene veld tijdens de regenbui.

Ook de regenbui die de jongens (en de grensrechter) gedurende 5-10 minuten teistert kan geen verschil maken helaas.
Het slotakkoord is dan helaas nog zelfs voor Geleen Zuid, dat in de tweede helft niet veel kansen meer gehad had. Helden moet natuurlijk wat meer risico's nemen en dat leidt tot een 2-0. Raf is kansloos wanneer de spits zich goed vrijspeelt. Ook de 3-0 die door de dame in de voorhoede wordt gemaakt is voor Raf onhoudbaar. Het schot van rechts (diagonaal in de linker bovenhoek) is bovendien erg mooi. De uitslag wordt daardoor wat groter dan het spelbeeld liet zien. Het laatste fluisignaal klonk, de eerste wedstrijd zit er dan echt op. Verloren, maar kop omhoog, de tweede helft werd er goed gevoetbald. Op naar de kleedkamer waar..........  helaas, geen drinken klaar stond.  Puntje van aandacht misschien voor onze gastheer.

Jongens, alles gegeven, vooral ook de tweede helft goed jullie best gedaan. Meer zat er vandaag niet in. Op naar een fijne trainingsweek en naar de volgende wedstrijd te weten die tegen Groen Ster op 24 september a.s. op ons eigen Sporpark Kerkeböske.