Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 13

1 oktober 2022 15:30

Anoniem

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de JO19-1.

Niet op veld 1 vandaag. Dat was geteisterd door de slagregens van de vrijdagnacht op zaterdagmorgen en moest rust krijgen voor de wedstrijd van de zondag. Dus werd het veld 4. Een veld waar de JO19 goede herinneringen heeft, denkend aan vorig seizoen.
Een veld dat er prima bijligt ondanks de regen die gevallen is de afgelopen uren.

De wedstrijd brandt vanaf minuut 1 los. En meteen is weer duidelijk dat we tegen een ploeg spelen uit 'de stad' . De leidsman heeft het vanaf het begin af aan erg druk met de 'mondige' jongens uit het Zuiden, maar hij lost het prima op. Uiteindelijk zijn er 3 heren uit Geleen die een gele prent rijker zijn na 90 minuten spelen en dat valt nog allerzinds mee.

Het wordt een heerlijk potje en de verslaggever van Sudio Sport zou zeggen: 'de neutrale kijker is de grote winnaar'.
Helaas was er langs de lijn geen neutrale kijker vandaag. Of je was voor blauw (en dat waren de meesten) of je was voor Rood vandaag.

De roden konden als eerste juichen. Na een foutje achterin zijn het de gasten die hiervan profiteren. De 0-1 staat al na 7 minuten op het scoreboard. Helden voetbalt niet slecht en kansen komen weldra. Het is Breuk die de bal goed onderschept, maar de bal lijkt te ver door te rollen. Ook de verdediging van Geleen maakt fouten vandaag, want mist de bal volledig, waardoor Breuk alleen door kan op de goal, de keeper voorbij gaat en met rechts in het lege goal afwerkt. We staan weer op gelijke hoogte. Nog geen 5 minuten later komen we op voorsprong. Knaap zet goed door op rechts en geeft een perfecte voorzet op Breuk, die zijn 2e van de dag maakt. Met links schuift hij de bal binnen. Voor het eerst deze competitie staat helden op voorsprong. Dat lijken ze de resterende minuten in de eerste helft vol te houden. Lijkt, want het is weer een persoonlijke fout die leidt tot de 2-2 kort voor rust. Zo Jammer...

De tweede helft doen wij waarmee we de eerste helft eindigde; we maken een fout achterin en weer is het Geleen dat hiervan profiteert. Na de voorsprong staan we ineens weer achter met 2-3. Kansen krijgt Geleen op de 2-4, maar dit gebeurt maar niet. Ook helden blijft vechten voor de gelijkmaker. En die komt er ook weer. Jort lijkt neer te gaan in de 16, de scheidsrechter wil al blazen, maar wacht nog heel even. Jort blijft wonder boven wonder op de been en geeft een perfecte voorzet op maat; voor de goed meegelopen Keano een koud kunstje om af te werken: 3-3.  Helden wil nu meer en voert de druk op. Een vrije trap nog. Met Wes achter de bal. Een voorzet bij de 2e paal moet het worden. Daar staan de lange mannen. Maar de bal zeilt, zeilt, ketst via binnenkant kruising zo binnen. Een pracht van een doelpunt met een toefje geluk, zullen we maar zeggen.

En nu uitvoetballen die laatste minuten. Maar het moet gezegd worden; ook Geleen zet weer aan en wil hoe dan ook die gelijkmaker forceren. Dat leidt nog tot een vrije trap op een meter of 20 van de goal. De muur wordt neergezet door keeper Lars, maar het gat wordt toch gevonden... snoeihard, laag over de grond in de hoek. Lars is kansloos.  Het staat weer 4-4.  Nog geen minuut later is het gedaan.