30 oktober 2022 11:30

M.J.G. Rutten

VV Helden 7 - Belfeldia 3
30-10-2022, 11.30

Daag meadjes, het is weer maandag, aka de day after. Zoals jullie al aan de stand kunnen zien hebben we gister weer eens laten zien waarom wij het officieuze vaandelteam van VV Helden zijn. Gister stond namelijk de beladen pot tegen Belfeldia 3 op het programma. de nummer 6 tegen de hekkensluiter. Uit voorzorg had potlood niks speciaals gedaan zaterdag om extra fit te zijn zondag, en dat heeft zeker zijn vruchten afgeworpen tijdens de wedstrijd. De RR werd een uur eerder wakker omdat hij zijn wekker niet had verzet, dit betekende dus dat hij fris en fruitig op zijn 2wieler stapte om de heren bij te staan tijdens deze moeilijke pot. Snorbert dacht hier anders over en was dan ook als enige te laat. Voor de rest zijn er zaterdag weinig spannende dingen gebeurd die in het verslag aangehaald moeten worden. Na een uur omkleden kwamen de heren dan eindelijk naar buiten om een vorm van warming up te gaan doen, terwijl de technische staf al buiten in het lekkere weertje stond te wachten. Afgelopen week waren er wel een aantal leden van H7 naar het Oktoberfest in Sittard geweest, zoals Tinus het verwoordde: ff uit de sleur.. Tijdens de warming up keek Rop erg goed naar de fitheid van de spelers, dit resulteerde in een last minute change van opstelling: Friemelfrans moest zijn basisplaats namelijk afgeven aan Max van Lier. Jammer voor Frans, want deze week had hij helemaal geen kater. Tijdens het positiespel vond MR7 het wel nog even nodig om Herm een kopstoot te verkopen, waar dit goed voor was weet niemand. De warming up van ons was zeker niet van wereldklasse, maar als we dan kijken naar de warming up van Belfeldia... Manmanman die was dramatisch.

Laten we dan maar snel beginnen met de wedstrijd, zoals iedereen al heeft gezien hebben we redelijk wat goals te vermelden (vooral in de eerste helft) dus ga ik er snel doorheen. De RR was nog niet eens bij de dugout gearriveerd of de eerste goal was al een feit. Ijzeren Thijs was hongerig uit bed gekomen, en had in de eerste minuut gelijk een neusje voor de goal, 1-0 hoppa. 2 minuten later kwam dan ook Reijnen SR. kijken naar dit staaltje topvoetbal, MR7 pakte deze kans en maakte in de 5de minuut een mooie goal ter ere van Fer, 2-0 gass. Max van Lier wist 4 minuten later een penalty te versieren, die Dieter Koblenz er feilloos inschoot, 3-0. Het duurde welgeteld 6 minuten voordat Luuk Wagner zijn 2de goal van de wedstrijd maakte, 4-0. Om dit goalenfestijn even te onderbreken, wil ik het even hebben over een aantal collega reporters. In de wandelgangen hoor ik verschillende nieuwe namen: de rondbuikige reporter, de roterende reporter. Jammer dat originaliteit ver te zoeken is op onze voetbalclub. Ik wacht op de mening van de Razende Reporter over deze copycats. De 5-0 liet iets langer op zich wachten, namelijk minuut 28, Dieter gaf namelijk een super pass op onze boy from the south Yorbi, die hem netjes intikte. Jilles wilde natuurlijk ook zijn naam op het formulier hebben, dus probeerde hij het vanuit de 16 meter eens, en ja hoor, de keeper mocht voor de 6de keer grabbelen, 6-0. Onder de wedstrijd bespreken Fer en Harm nog even de status van het werk, die werkpaarden kennen ook geen rust he.. Luuk tekende in de 38ste minuut voor zijn hattrick met een prima goal weer, 7-0. Ijzeren Thijs ging in de slotminuten nog even zelf op avontuur, en ja hoor, de Belfeldianen wisten hem weer niet te stoppen en Thijs maakte de 8-0. Roestige Remco, die een compleet ander persoon wordt onder de wedstrijd naar eigen zeggen, speelde de laatste minuten van helft 1 op rechtsbuiten, dit kon trainer Rop niet waarderen. De vuile meters van werkpaard Hille worden niet gewaardeerd door luxepaard Rop. Dit was dan ook de eerste helft.

Na een kopje thee in de rust gingen we weer naar buiten voor nog 45 minuten aan plezier en vertier. Biggie werd direct op de proef gesteld toen Belfeldia vanuit de aftrap op goal schoot, Biggie die nog aan het slapen was had dit natuurlijk niet in de gaten en wist last moment nog te voorkomen dat die geelzwarten een goal maakte. Tot de 70ste minuut gebeurde er eigenlijk vrij weinig. In het lokaal van Belfeldia hebben ze natuurlijk de wonderlijke woorden: "in de 2de helft staat het gewoon weer 0-0" verteld, want het leek erop dat ze echt nog dachten dat er wat te halen viel in Dörp. Youri tekende in de 70ste minuut voor 9-0, en 3 minuten later ging MR7 op solopad voor de 10-0, hoppa gass gass. De keeper van Belfeldia (die met dat knotje ja) kon duidelijk niet tegen zijn verlies en besloot de bal maar gewoon achter de afrastering te trappen, beetje kinderachtig voor een man met een knotje. Rop kon hier al helemaal  niet tegen en begon een verbale strijd tegen de keeper die natuurlijk nergens goed voor was. Joey Noteeth vond het daarna ook nog even nodig om een tegenstander bij de nek te grijpen na een lelijke tackle van Belfeld. Dit schoot ook bij Brutus in het verkeerde keelgat en samen mochten ze even 10 minuten afkoelen langs de lijn. In de 86ste minuut wist Koblenz de wedstrijd op slot te gooien met een goede solo die in de 11-0 resulteerde, mooi. Om Belfeldia niet met lege handen naar huis te laten gaan, gaven we ze in de laatste minuut nog een goaltje als troost. Eindstand 11-1.

De derde helft zijn we begonnen in de kantine, waar Leny weer wat heerlijke biertjes voor ons heeft getapt. Tinus was in een woeste bui, en voelde de tommies vibe nogal, samen met nog een aantal andere mannen. Uiteindelijk was de vibe niet sterk genoeg om ook daadwerkelijk naar kepel te fietsen, dus hebben we lekker afgesloten bij onze Danny. Het zou natuurlijk geen zondag zijn als we niet bij de Tram zouden gaan eten, dus dat hebben we natuurlijk gewoon gedaan.

Volgende week hopen we jullie allemaal weer te zien, als we op bezoek gaan in Tegelen, waar TSC'04 op de planning staat.