De kans is groëter de Huubke stopt met drinken, dan det Stan er 3 maakt - vv Helden

De kans is groëter de Huubke stopt met drinken, dan det Stan er 3 maakt

De kans is groëter de Huubke stopt met drinken, dan det Stan er 3 maakt

vv Helden 7 (zon)

10 - 0

Sportclub Irene 9 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

9 oktober 2022 11:30

Scheidsrechter

F.M. Peeters

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

VV Helden 7 - Sportclub Irene 9
9-10-2022, 11.30Goodmorning Helje! Nee, u heeft geen bril nodig, we hebben gister met dubbele cijfers gewonnen! Wie had dat gedacht op de zondag? Wij in ieder geval niet. Voordat ik aan de wedstrijd begin, moeten we nog een aantal zaken bespreken. Het was een grimmige zondagochtend met heerlijk weer, de mannen hadden al hun moed weer verzameld om op hun fiets te stappen richting stadion Kerkeböske. We hadden op de planning staan dat Frankie Bouten van het 3de mee zou doen deze week, maar helaas troffen we geen Frankie aan om 10.45, iets met opruimen bij Tinus? Gelukkig hadden we deze week weer het geluk om NoTeeth Peijnenburg weer te kunnen opstellen. Wel moesten we onze vedette Black Mamba Beeks missen deze week, omdat hij achter de Duitste vroulie aanzat in Stuttgart, dus helaas geen foto's van Beeks deze week. Of toch wel! Een inside mannetje heeft mij wat foto's van Beeks zijn vakantie toegestuurd die u hierboven kunt bekijken (op eigen risico). Bij de meeste heren waren de Malle Kriebels al aanwezig, want dat is het enige waar ze het in de warming up over hadden. Het oude H6 gaat volgende week namelijk op een verdiend weekendje naar Malle, bofkonten. LereLoek was al aan het fantaseren over zijn befaamde Der Loekie kruk in de Bierköning. Om nog even terug te komen op de zaterdagavond, het halve team was aanwezig bij het Oktoberfest van Hozy Cozy (vittige kroeg van Sjers). Freek Frans Briene had die avond namelijk al trainer uitgehangen, en al zijn tactische bevindingen aan de technische staf doorgegeven. Hier is helaas niks mee gedaan zondag. Ook had Vlier het in zijn bol gekregen dat hij 3x zou scoren zondag (vraag me niet waarom), Hiermee wist Hille wel raad, en durfde daar wel 19 vaten bier op te leggen dat dat niet zou gebeuren, trainer Rop kwam met de kers op de taart nog met 1 extra vaat. In de warming up werd deze weddenschap wederom besproken, en Hille kwam met het beste antwoord van de dag: de kans is groëter det Huubke stopt met drinken, dan det Stan 3x scoort. Rop, zo slim dat hij is, begon natuurlijk met Stan op de bank, om het nog moeilijker te maken. Met een frisse portie tegenzin gingen we het lokaal in voor de opstelling en speech van Rop. Hij had namelijk gehoord van de trainers van Irene dat ze onze warming-up erg fanatiek vonden, nooit gedacht dat iemand dat zou zeggen. Met geen verassingen in de opstelling ploeterde de vedettes van H7 richting veld 4, met vandaag als scheids: Frenske (btw nog proficiat Frans en Rop met de dag van de scheids, zie foto). Het weer was goed, de frituur was op temperatuur, het bier was koud en de kater was groot: alle elementen voor een prima zondag.

De wedstrijd begon gelijk goed, met de eerste goal al in de 6de minuut van Max van Lier, op aangeven van Boney, 1-0. De Romige Reporter kon wel eens het boekje vol gaan schrijven, want 3 minuten later vond de keeper de bitterbal toch nog te heet, en liet hem los recht voor de voeten van Boney, 2-0 hoppa. In de 10 minuten daarna gebeurde er vrij weinig, Helden was stukken beter en Irene kwam eigenlijk niet echt aan voetballen toe. Dat bleek maar weer eens toen in de 20ste minuut Youri van een afstandje ging schieten, en de 3-0 maakte! De keeper vondt het wel welletjes en vertikte om uberhaupt te bewegen. 2 minuten later mocht dan ook onze Bloemkolensjeik Luuk de 4-0 maken door een assist van onze Max. In de volksmond wordt een wedstrijd als deze ook wel eens "een mekkelijk spelke" genoemd. De rapen waren helemaal gaar toen Boney (lees: Rop (met zijn tactische handeling)) een terechte penalty versierde, die hij helaas wel moest bezegelen met een Carrière-beëindigende blessure (zie foto, lees: wondje). Luuk schoot hem netjes binnen en het stond binnen 25 minuten 5-0. Toen kwam het keerpunt in de wedstrijd, Irene had de bal en Youri wilde een tackle op de bal maken. Op de bal tackelen mislukte en dit resulteerde in een pijnlijke val voor de speler van Irene. Het spel werd stilgelegd op minuut 32 en heeft een lange tijd niet door kunnen gaan. De jongen was verkeerd geland en had erg veel pijn in zijn nek. Hier kon Youri verder niks aan doen, maar hij week niet van de zijde van de jongen totdat de ambulance ter plaatse was. De ambulance arriveerde vrij snel en moest met 3 man sterk komen om de jongen in de wagen te hijsen. Wij van Helden 7 wensen de jongen een spoedig herstel toe. Achteraf hoorde we van bronnen dat het ging om een hersenschudding, gelukkig viel het dus mee. Nu we ook in aanmerking komen voor de Fairplay prijs (mede mogelijk gemaakt door: "doorvoetballen""niks aan de hand""schwalbe"' Loek) kunnen we verder met de wedstrijd. De jongens van Irene zat het helaas niet lekker, wat ook wel te begrijpen is als je vriend naar het ziekenhuis moet. Maarja, volgens de KNVB moet de wedstrijd afgevoetbald worden, anders moet je inhalen, en dat wouden beide partijen niet.

Ik zal de 2de helft kort houden, want het was eigenlijk gewoon een weerspiegeling van de eerste helft. Het begon in de 48ste minuut bij een (wat leek) normale uittrap van Biggie na een bal op de paal van Irene, Hij zette al zijn kracht erachter en maaide de bal vanuit zijn eigen helft in de kruising bij Irene, 6-0! Ik weet niet wat hij had ontbeten, maar ik wil het ook hebben. De lijn van goals werd doorgezet toen in de 59ste minuut Hille meeging voor een corner, niet ongebruikelijk voor onze captain, maar de actie was wel ongebruikelijk. Luuk gaf met een voorzet achter het standbeen de bal perfect voor Hille zijn hoofd, maar in plaats van te koppen maakte hij een omhaal die achter in het net belandde, 7-0 fappe. Kon het nog beter? Ja het kon nog beter. LereLoek had in de tussentijd zijn Adidasjes weer aangedaan om zijn rentree in het amateurvoetbal te maken, toen hij gewisseld werd voor Joey moest hij zijn stempel wel op de wedstrijd gaan drukken, en dat deed hij. Maradonna keek vanuit boven mee toen Loek 4 man voorbij dribbelde met trucjes die zelfs Sharon nog nooit had gezien, om het af te maken schoot hij de bal met een hakje in de kruising en liet de keeper kansloos, 8-0. De 9-0 was weer een goal voor in de boeken, want het was niemand minder dan Black Mamba Beeks die snel terug was gefietst vanuit Stuttgart, die in de laatste minuten nog inviel en zijn eerste goal van het seizoen maakte! De 10-0 was een saaie intikker van Vlier die de bal voor open goal mocht intikken. Hij heeft de hattrick helaas niet gehaald. Jammer. 

De 2de overwinning van dit seizoen was een feit en we konden snel aan het buffet gaan zitten voor wat goudgele rakkers! Wat wel jammer is, is dat Hans ons niet alle punten voor de Zoefie wil geven, daarom doe ik hier in het verslag een oproep aan Hans om dit aan te passen! Alvast bedankt. De middag hebben we weer gevuld met onnodig veel pils drinken en sjeale wazel te verkoupen. Toen de kantine dicht ging, zijn we nog even naar Sjers geweest voor wat afsluitende biertjes. Daar kregen we eerst een rondje van de sponsor Loek, die zich al rijk had gerekend met het poten van bloemkolen op zijn rotondes, bedankt daarvoor! Daarna kregen we nog een concert van Luuk Wagner, die de sterren van de hemel zong. Om de dag af te sluiten gingen we met de overgebleven garde naar onze vrienden van de Snackpoint. Daar kwamen we nog wat mensen tegen die naar Tommies geweest waren, bah. Wel hoorde ik dat de vibe in Tommies heel leuk is, dus misschien moeten wij die vibe eens gaan testen daar bij die greune. Al met al prima zondag, Volgende week helaas geen wedstrijd omdat de heren naar Malle zijn. Als er genoeg foto's zijn, maakt de RR wel een fotoverslag om jullie toch nog op de hoogte te houden!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!