Rouken huurt bij verbouwen en Mandarijnenvachten - vv Helden

Rouken huurt bij verbouwen en Mandarijnenvachten

Rouken huurt bij verbouwen en Mandarijnenvachten

vv Helden 7 (zon)

4 - 3

RKSVN 6 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

14 mei 2023 10:00

Scheidsrechter

R.S.W. van Breukelen

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

VV Helden 7 - RKSVN 6
14-05-2023, 10.00


Goedemorgen Lezers en Lezerinnen, het is niet de eerste keer dit seizoen dat ik het goede wel weg kan laten, want volgensmij bin ik nog zaat. Desalniettemin ga ik jullie weer meenemen in de dag van gister, want het was me weer een dagje. Ten eerste wil ik Collega Reporter Andy aka RondbuikigeReporter bedanken voor zijn jaren van inzet als speler en reporter, als reporter keek ik wel een beetje naar je op. Genoeg feelgoodbagger, er is gister gevoetbald tegen Neaar. Doa komen we neet gear zeggen ze dan normaliter. De RR moest op de vroege ochtend uit Tilburg komen dus had ik donderdag al een tactisch appje naar Rop gestuurd om te zeggen dat ik de warming up helaas moet missen. Ik kwam net voor aanvang van de wedstrijd aan op ons mooie en zonnige kerkeböske om de heren een hart onder de riem te steken. BSD en Opa Beeks hadden ook moeite met klokkijken en waren dan ook niet op tijd. Onze Opa Beeks had zelfs het lef om helemaal niet meer te komen. Ik denk dat de speklappen van zaterdag (van slagerij Rutten) hem de nek om hebben gedraaid. Bij aanvang van de wedstrijd was daar (zoals elke week) onze vaste supporter GibbieGibster, dit maal had hij weer een cadeautje mee voor de RR, namelijk een vlam nieje Adex Jacket. Verdomme wat un sjiek dink. Daarom komt nu even kort een reclamespotje voor Adex: zit u nu ook op de bank en denkt u: ik heb echt een aluminium extrusie matrijs nodig? Dan bent u bij Adex aan het goede adres! Met een team van gespecialiseerde computeraars (SilkySmoothSil en GibbieGibster) kunnen zijn u helpen aan een nieuwe extrusie matrijs voor in uw tuin of woonkamer! 

Door met de orde van de dag, de wedstrijd. Helden begon sterk aan de wedstrijd en ging op zoek naar revenge, want de vorige keer werd het maarliefst 0-0 in Neaar. Het prima spel van de Heldenaren zorgde dan ook voor de eerste goal van de pot, JoeyNoTeeth wist de bal vakkundig in de goal te werken in de 10de minuut, 1-0 hoppa gaas. Helden bleef goed voetballen en Joey werd ambitieus, dus de 2-0 lag er al na 20 minuten in, via het hoofd van Joey en de assist van de Haelense Slager. Leuk feitje tussendoor: het was gister precies 1 jaar geleden dat het Tanden incident van Beeks is gebeurd, ik was er zelf niet bij maar ik moest het wel met jullie delen van Tinus. Youri had gister helaas niet zijn dag, want net toen Thijs met de hond kwam langslopen, wist George de bal voor open goal tegen de paal de schieten, manman. Thijs moest het maar goedmaken voor George en schoot in de 34ste minuut de 3-0 binnen. Je zou denken, die pot is binnen, maar Helden 7 zou Helden 7 niet zijn als ze het nog even spannend gaan maken. In de laatste 10 minuten van de eerste helft wist Near 2x op goal te schieten, en ook 2x te scoren, wie zijn fouten het waren weten we nog steeds niet, maar de goals waren onnodig. De Razende Reporter kwam in de rust ook naar me toe om te melden dat we nog even gaas moeten geven, en als collegas onder elkaar gaan we dat natuurlijk regelen.

Maar om vooruit te kunnen, moet je soms nog even wat dieper de shit ingaan (zag ik laatst op een bord langs de snelweg). In de 65ste minuut wist Neaar dan ook de 3-3 te maken met een geweldig schot van een meterke of 20. De Nearenaren kwamen dan ook met de opmerking: en noe beleaving drin mannen. Wat het moet betekenen weet niemand, maar het klonk inspirerend. 2 minuten later viel dan toch de 4-3 voor Helden door een eigen goal (!) van de oranjese, hoppa! Nu alleen nog 20 minuten deze stand vast houden en dan kunnen we aan de pils. Dit hebben we dan ook gedaan, dus over de laatste 20 minuten heb ik alleen sjeamele qoutes van de heren op de bank. We beginnen met de quote van de dag van niemand minder dan LereLoek: Rouken huurt beij verbouwen. Daarom stopt Loek ook pas na de verbouwing met roken. Het woord van de dag kwam van niemand minder dan George: Sjeng heet un mandarijnenvacht. Hij bedoelde hiermee natuurlijk een sinasappelhuid. Nadat we nog even hadden bedacht hoe we het degradatiespook in het leven kunnen roepen op deze supersunday vond de scheids het genoeg geweest en konden we eens lekker gaan doorzakken met een slordige 30 pils. 

De RR is na de wedstrijd even weggeweest voor een verjaardag, maar toen ik terugkwam lag er al 500 piek op de tafel om het Degradatiespook tot leven te brengen. Helaas (of gelukkig, ligt eraan) kwam H1 net met 2-0 voor en was het niet logisch en grappig geweest om door te gaan met deze actie. Na de eerste 20 pils ging de BBQ aan en konden we even schranzen samen met alle andere alcoholliefhebbers. FriemelFrans kwam er al snel achter dat het vlees van 1 bbq toch iets zwarter was dan al het andere vlees, daarom in de Fotogallerij (XXL!) kunt u de reviews van FF terugvinden. Na 2 bordjes vlees en brood zat ik vol en ging ik verder met de andere 20 pils die ik nog moest drinken. Luuk daarentegen had tegen die tijd al 9 stukken vlees op die gek. Het weer was goed dus de pils vloeide. DJ Sjers was weer lekkere platen aan het draaien en zelfs Wagner heeft nog even gezongen. Alsof het nog niet laat zat was ging de RR nog even kijken op de kermis in maasbree, maar daar was ook niks meer te doen om 23.00. Rond een uur of 1 was het dan ook tijd om te gaan pitten. Dinsdag mogen we nog even een inhaalpot spelen tegen Ruiver, dus komt dat zien!

Ik wens iedereen veel beterschap en een fijne maandag!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!