Dea van Van Lier zit gewoën M&M's oet zien navel te vreate! - vv Helden

Dea van Van Lier zit gewoën M&M's oet zien navel te vreate!

Dea van Van Lier zit gewoën M&M's oet zien navel te vreate!

vv Helden 7 (zon)

1 - 2

TSC '04 5 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

28 april 2023 20:00

Scheidsrechter

P. Heijnen

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

VV Helden 7 - TSC'04 5
28-04-2023, 20.00Daag miensen, gister hoefde de mannen niet aan te treden gelukkig, maar vrijdag was er wel een inhaalwedstrijd. Deze keer moesten we weer aantreden voor een interland! Het was namelijk tijd voor de return tegen Polonia 2. Na de vorige blamage hadden we wat goed te maken tegen de oosterlingen. Tevens was het vrijdag ook de laatste wedstrijd van MR7, hij gaat er namelijk mee stoppen na dit seizoen. We wensen Max natuurlijk al het geluk in de toekomst en we zullen hem vast nog wel eens zien in de kantine (het liefst met een microfoon in de hand, dansend op de tisch). De mannen waren vrijdag netjes op tijd in de kantine, maar tot grote verbazing van de RR waren er bij aankomst al polen aan het warmlopen op veld 1. Dat ik dit nog mag meemaken in de kelderklasse. Als je de warming up van H7 vergelijkt met die van Polen, hebben we wel nog wat werk aan de winkel, maar dat is een taak voor de trainers. Dit keer was het mediateam van Polonia een stuk kleiner en had de vriendin van Loekie van de vorige keer de stoute kousen aangetrokken om foto's van ons te maken. Helaas hadden ze deze keer geen steiger meegenomen en werd de wedstrijd niet live uitgezonden op alle poolse kabel tv zenders. Ons mam heeft trouwens opgeruimd en ik ben de aantekeningen van de wedstrijd van vrijdag kwijt, excuses alvast voor het iets kortere verslag. 

De eerste helft begon in het voordeel van de mannen uit Helden, we creeërde kansen, schoten op doel en hadden daadwerkelijk goede loopacties. Je zou bijna beginnen te denken dat we wel eens op een voorsprong zouden kunnen komen. Maar je ziet het al aankomen, de mannen uit polen kwamen 1 keer bij de goal en ze scoorde, 0-1 verdommme. Maar de mannen uit Helden gaven niet op en gingen door op het tempo uit de eerste minuten. Er mag trouwens ook weer geklapt worden voor alle mensen langs de kant die weer niks te doen hadden op de vrijdagavond, jullie worden zeer gewaardeerd. Het ging de eerste helft best wel gelijk op en beide teams hadden kansen op goals. Maar zoals het bij ons al vaker is gegaan, komen we in de eerste helft ook nog eens met 0-2 achter bij het 2de schot op doel van de polen. Er moest wat veranderen, en terwijl Vlier nog m&m's uit zijn navel aan het peuteren was, waren de trainers bezig om een tactisch meesterplan neer te zetten om de wedstrijd om te draaien. Met nog een aantal minuten op de klok waren de heldenaren bezig om een goal te forceren, maar met de Polish Panter in de goal, werd het ons verdomd moeilijk gemaakt. Nadat Herm laatst in Polen is geweest, kon hij goed voor ons vertalen wat er allemaal geroepen werd door de tegenstander. Het kwam erop neer dat Kurwa, en Japier dolle niet zo'n aardige termen zijn. In de laatste 5 minuten kwam de eerste gele kaart op tafel van scheidsrechter Moijer. Gelukkig was deze kaart gericht aan iemand van Polonia, en hij kreeg dan ook flink wat commentaar van zijn fanatieke medespelers. Met 11 tegen 10 lukte het de mannen in blauw nog steeds niet om een aansluitende treffer te maken.

De 2de helft was een stuk saaier dan de eerste helft. Waar in de eerste helft Helden de bovenliggende partij was, werd het ons in de 2de helft een stuk moeilijker gemaakt. Met wat verse wissels moest het plan van Tinus, Sjers en Rop wel gaan werken om het kampioenschap voor de polen nog even uit te stellen. Tot en met de 80ste minuut was het eigenlijk een vrij saaie wedstrijd en heb ik nog wat m&m's uit stan zijn navel liggen te snoepen. Op de bank was Monteur Joey ook niet aanwezig, dus de monteursgrapjes op de bank bleven ook uit. Ik had vast nog wel wat sjeamele wazel opgeschreven in mijn handy boekje, maar die hebben jullie dan nog tegoed als ik mijn boekje heb teruggevonden. In de 80ste minuut kwam wel naar voren dat beide ploegen moe aan het raken waren, en het spel werd wat rustiger. Met nog een aantal minuten op de klok moest er wat veranderen om nog iets uit deze wedstrijd te halen. Gelukkig kwam er wel nog iets vanuit de blauwe, namelijk een goal van Boney die er 1-2 van maakte, hoppa! Helaas was de tijd op en kon er geen gelijkmaker gemaakt worden, maar er is hard gewerkt door de mannen en meer kunnen we niet doen. Na het eindsignaal ben ik snel naar binnen gerend zodat ik niet het vreugdedansje van die polen hoefde te aanschouwen. 

Verder was het een rustige avond en de RR is dan ook netjes op tijd naar bed gegaan. Het weekend voor de mannen van H7 was dan ook vrij rustig, buiten dat er een aantal spelers zondag al om HALF 9 aan het bbq'en waren, manmanman. Waar ze smiddags heen zijn gegaan kan ik me al niet meer herrineren, daar zullen we het dan ook bij laten. De volgende pot staat gepland op Dinsdag 9 mei, op het geliefde Kerkeböske.

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!