5991ED
BAARLO LB
tel. 077-4772603

Beste Supporters van Helden 1,

Hij moest nog gespeeld worden, de wedstrijd tegen Baarlo, maar de gedachten gingen uit naar Egchel, daar waar het verdriet zo onzettend groot is na het plotselinge overlijden van Pien Verheijen, ons lid van Dames 1. En hoe belangrijk is voetbal dan helemaal.... ? Nou in ieder geval zo belangrijk dat er gespeeld moest worden, er stond immers (voor Helden) nog wel iets op het spel.

En dus werd de wedstrijd gespeeld met Pien in de harten van de jongens, die de strijd zouden aangaan, maar niet voordat er massaal 1 minuut stilte werd gehouden, met het shirt van Pien "NR 17" te midden van de spelersgroep. Langs de lijn Dames 1 en MO20 en staf van Helden.

1 minuut stil voor Pien, onze NR. 17; kampioene voor altijd.

En dan moet die knop dus om. Kan dat? Tja dat is lastig te zeggen. Het moest wel.

De wedstrijd is er eentje waarbij beide ploegen in verschillende fases van de wedstrijd het overwicht hebben. Helden begint iets beter Het is Gilian die een goede kopkans krijgt na een prima voorzet van Sef. Zijn kopbal belandt echter in de handen van de doelman. Niet veel later staat de kansenverhouding weer op 1-1. Baarlo mist een grote kans, de spits staat vrij voor de goal, maar weet de bal niet goed te controleren en hij schiet ver naast.
Dat is wel het seintje voor de thuispoeg om Helden meer en meer onder druk te zetten en die fase is dus voor Baarlo Er zijn enkele hachelijke momenten voor het doel van Nick (na een corner, na een vrije trap), maar geen van de die momenten leiden tot een doelpunt en zo blijft het dus 0-0. Inmiddels weten we dat Laar haar sportieve plicht aan het vervullen is, want zij staan inmiddels met 0-2 voor.

Helden hoort die stand natuurlijk ook in de rust en weet dat het weinig meer te verliezen heeft. Ze kunnen nog een plekje naar boven kijken, maar dan moet er wel gewonnen worden met minimaal 1-0.  Dat wordt dan ook de doelstelling. In de eerste fase van de tweede helft komt dit er nog niet echt uit. Het spel gaat over en weer, maar grote kansen zien we niet. In de laatste 10 minuten is het Helden dat nog eens aanzet en de 0-1 nu echt wil gaan forceren. Er wordt meer druk gezet en dit leidt tot meer balbezit in en rond de 16 meter. Schotkansen zijn er ook, voor Freek, Sef. Maar de ballen willen er niet in. Het is of de keeper die in de weg staat, of een bal die net voorlangs gaat. In de 82e minuut krijgt Helden een vrije trap op randje 16 meter. Mike raakt de bal niet goed genoeg en deze gaat ver over.  Weer 5 minuten later is het Freek met de kans van de wedstrijd misschien wel. Maar het schot mist kracht en bovendien staat ook de keeper weer goed op zijn plek.

Door de druk die Helden uitoefent wordt er achterin meer risico genomen. Een gelijkspel, daar heeft Helden niets aan en Baarlo weet handig gebruik te maken van de ruimte die ze krijgen bij een omschakelmoment. De voorzet is op maat, de kopbal dodelijk.  De 1-0 staat op het bord.
De 2-0 volgt 2 minuten later. Het is voor de statistieken, meer niet.

Heren, gezien de situatie toch petje af voor de vechtlust die jullie op de mat hebben weten te leggen vandaag al was het resultaat er uiteindelijk niet naar. Maar zoals jullie ook weten: Het is maar voetbal; er zijn veel belangrijkere dingen op deze wereld...

Heel veel sterkte voor iedereen deze week.