5963AS
HEGELSOM
tel. 077-3983895

Bese Supporters van Helden 1,

Eens moest het er van komen. 3 Punten mee naar huis nemen in een uitwedtrijd. Afgelopen zondag was het zover. In Hegelsom werd met 1-2 gewonnen. Wederom een overwinning met het kleinst mogelijk verschil. En zo ontstaat er een razend spannende competitie waar veel ploegen aan elkaar zijn gewaagd.

En zo was het ook afgelopen zondag. De uitslag had ook zomaar andersom kunnen zijn. Gelukkig voor ons Heldenaren was dat dus niet het geval. Maar voordat de wedstrijd kon beginnen was er een indrukwekkende minuut stilte voor 'chef-kok'Twan Kluskens, die op 27 november plotseling overleed. Voor Helden een deja-vu met vorig jaar, toen 'onze' Jan Bouten op 25 november zo plotseling overleed.

Eerbetoon aan Twan Kluskens voorafgaand aan de wedstrijd.

Ook de spelers van Helden waren onder de indruk, maar de focus was helemaal terug bij het begin van de wedsrijd. Voor Hegelsom was dit wellicht wat anders, want de wedstrijd kon niet beter beginnen voor Helden. Binnen het kwartier stonden de blauwhemden al met 0-2 voor.
Het is een voorzet van Rens, die door de eigen speler van Hegelsom, Bart Spreeuwenberg wordt binngengewerkt. Was hij het niet geweest die zijn eigen keeper verschalkte, dan was het ongetwijfeld Koen geweest om de bal binnen te werken. 3 Minuten later is het Freek met een mooie individuele actie de score verdubbelt. Wat een weelde, dat hadden we deze competitie nog niet eerder meegemaakt. Zou het dan een keer 'zo'n dag' worden? , om met de woorden van Jack van Gelder.

Maar nee, niets is minder waar. Helden is de vroege voorsprong niet gewend en weet niet door te drukken. Het is de thuisploeg die vol aanzet op de aansluitingstreffer en die komt er ook al heel snel. Want in de 17e minuut wordt de bal achter Nick tegen de touwen gekopt door Guido Kauffeld en de spanning is weer helemaal terug.

De wedstrijd duurt nog lang, maar het wordt ook een lange 'zit' voor het meegekomen publiek. Het is koud langs de lijn en in de eerste heflt en ook het begin van de 2e helft gebeurt er niet zo heel veel meer. Even veert het thuispubliek op als er in de 2e helft een penalty wordt geclaimd door de thuisploeg. Misschien had de man in black hem kunnen geven, maar hij liet doorspelen tot opluchting van alles dat voor blauw juicht.

In de laatste minuten voor het einde doet Hegelsom er nog alles aan om de 2-2 te forceren, zelfs de doelman gaat mee naar voren. Het helpt hen echter niet. De stand die na 17 minuten spelen op het scorebord stond, staat daar nog steeds naar ruim 90 minuten spelen en dus zijn de 3 punten voor Dörp.  Daarmee klimt Helden ineens naar plek nummer 5 op de ranglijkst, slechts 3 punten verwijderd van te top 3. Dat lijkt helemaal mooi, maar zoals dit verslag al begon liggen de verhoudingen erg dicht bijeen (Laar niet meerekenend, die lijken een klasse appart).

Zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop,  tegen FCV, een ploeg die net zoveel punten heeft als wij. En dus een strijd om die 5e of misschien wel meer. Echter bij verlies duikelen we zomaar een paar plekken naar beneden.
LET OP:  deze wedstrijd is omgeruild. Helden speelt zondag een uitwedstrijd in en tegen FCV Venlo.

Rob en mannen: veel succes en hopelijk een mooie afsluiting van deze eerste helft.