3e klasse C

27 november 2022 14:30

Anoniem

Beste Supporters van Helden 1,

Helden heeft een punt overgehouden aan haar thuiswedstrijd tegen het RKSVO uit Ospel. En daarmee kon de thuisploeg tevreden zijn want over 90 minuten genomen hadden de gasten uit Ospel het betere van het spel.

Trainer Rob Geenen begon vandaag met Tom Peeters in de basis. De eerste basisplaats voor hem na ruim 4,5 jaar blessure was toch een klein feestje waard. En er komen meerdere geblesseerden terug. Ook Tren Giesen, die al minuten gemaakt had bij Helden 2 vandaag, kon plaatsnemen op de bank. 3 Punten zouden vandaag heel welkom zijn om enigszins afstand te kunnen nemen van de onderste regionen. Maar vanaf minuut 1 was het duidelijk dat de Gasten uit Ospel hier niet aan mee wenste te werken.

Zij waren in die eerste 20 minuten veruit de beste op de soppige en lastig te bespelen grasmat in Helden. En dus waren zij het ook die na 24 minuten spelen verdiend op voorsprong kwamen. Al hadden ze daar wel een flinke fout van Helden in de verdediging voor nodig. De bal werd slordig weggetrapt en direct weet RKSVO te profiteren. De schuiver in de uiterste hoek is niet hard, en Nick raakt de bal nog met de vingertoppen. Maar het is niet genoeg. De stand is 0-1. Helden lijkt dan eindelijk wakker geschud, want komt binnen een minuut weer langszij. Rens Janssen wordt weggestuurd over rechts en weet feilloos de vrijstaande Koen Maessen te bereiken, die de bal in het lege doel schiet. Na de gelijkmaker lijkt ook Ospel wat gas terug te nemen en kabbelt de wedtsrijd voort tot aan de rust.

In de tweede helft komt Helden beter uit de kleedkamer. Dit leidt tot kansen voor Sef Arts en Rens Janssen, maar geen doelpunt. Toch wordt het harde werken van Helden beloond. Het is Koen Maessen die de bal net binnenhoudt en voor weet te zetten. De bal komt voor de voeten van de altijd op de juist plek opduikende Freek Kessels, die onberispelijk raak schiet. De 2-1 voor Helden is op dat moment dan weer verdiend. Niet veel later lijkt ook de 3-1 te vallen, maar een uitstekende verdedigende actie voorkomt dat Rens Janssen de bal vrij in kan schieten.

In de resterende tijd is het toch weer Ospel dat het beste voetbal laat zien en op zoek gaat naar de gelijkmaker. Helden komt meer en meer onder druk te staan en komt zelf nauwelijks nog tot kansen. 10 Minuten voor tijd gaat het dan mis voor Helden. De snelle en handige rechtsbuiten weet na goed doorzetten de bal bij de tweede paal te krijgen, waar zijn teamgenoot, volledig vrijgelaten, de bal binnen kan koppen. RKSVO gaat nog voor het maximale resultaat en krijgt nog enkele kansen, maar de 2-2 blijft ook de eindstand op het scorebord.

Wedstrijd gemist?  De hoogtepunten zijn te zien door deze link aan te klikken.  https://youtu.be/GfxvCGRcqtU