Beste Supporters van vv Helden,

Helden deed vandaag wat het moest doen: winnen om zo de aansluiting te houden met de teams die boven hen staan. Zo gaan we naar een zeer spannend slot van de competitie die nog alle kanten op kan.

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Hegelsom op het programma. Voor Helden was er maar één opdracht en dat was winnen vandaag. Het maakt niet uit hoe, maar die 3 punten moesten in Helden blijven om de strijd tegen degradatie aan te kunnen blijven gaan.

Het moge duidelijk zijn dat het roerige tijden zijn voor de jongens en de staf. Het is nooit leuk om tijdens de competitie al vroegtijdig afscheid te moeten nemen van je hoofdtrainer. Maar alle partijen waren het erover eens dat dit nodig was om wellicht nog iets los te kunnen maken in het team en een (directe) degradatie te kunnen ontlopen. De vorige week werd er verloren van een directe concurent RKSVO (eigenlijk zijn er deze competitie alleen maar concurenten, zo dicht staan de ploegen bij elkaar).

Hegelsom, tegenstander van vandaag heeft de afgelopen weken goede resultaten geboekt, waardoor ze flink geklommen zijn in de stand en met 32 punten staan zij op een keurige 3e plaats en mogen zij zich al bijna veilig wanen. Helden daarentegen scoorde slechts 2 schamele puntjes uit de laatste 6 wedstrijden. Inmiddels is het echt 5 voor 12.

Nog 4 wedstrijden te gaan, waarvan we er 3 thuis mogen spelen. Vandaag dus tegen Hegelsom. In het eerste half uur is het een gelijkopgaande strijd waarin Helden 2 goede kansen krijgt, maar deze niet weet te verzilveren. Ook Hegelsom bijt van zich af en de gelijke stand is daarmee wel terecht. Toch is het Helden dat nog voor rust op voorsprong komt. Het is Guus Maessen met een uitstekende pass op Freek Kessels, die prima afrondt. 5 Minuten later is het rustsignaal daar.

In de 2e helft is het Hegelsom dat het initiatief lijkt te nemen, maar een prima eerste aanval van Helden leidt de 2-0 in. Over de rechterflank wordt Gilian de Bruijn aangespreeld, die op zijn beurt een prima voorzet heeft op Koen Maessen, die van dichbij de keeper verschalkt. En zo weet Helden de marge te vergroten naar 2 doelpunten. Dat zou meer rust kunnen geven, ware het niet dat het binnen 2 minuten alweer 2-1 staat na een prima uitgespeelde aanval van de gasten. En zo worden het nog een hele spannenende 30 minuten.

Toch lijkt Helden de marge weer naar 2 te brengen. Mike van Lier scoort, steekt de handen in de lucht, maar dat doet de grensrechter ook, (met de vlag dan wel te verstaan) tot ontzetting van het publiek langs de lijn, die ook op één lijn met deze goede man staan. Helaas voor de thuisploeg volgt de scheidsrechter het advies van zijn grensrechter op en wordt het doelpunt dus geannuleerd en blijft het ongemeen spannend en blijft Hegelsom de druk opvoeren. Maar weer scoort Helden en weer juicht alles wat blauw is, maar weer (de geschiedenis herhaalt zich) steekt de grensrechter de vlag in de lucht. Ditmaal moet hij de scheidsrechter mondeling overtuigen dat het toch echt weer buitenspel was en weer volgt de scheidsrechter dit advies op. En weer staat het dus nog altijd maar 2-1 en blijft het nog een minuut of 12 billenknijpen.

En dat billen knijpen is niet voor niets als er in minuut 80 meer dingen fout gaan achterin. Als ook Nick een fout maakt, wordt deze direct afgestraft (het nadeel als de keeper een fout maakt) en de 2-2 staat op het bord. Hegelsom ruikt nu bloed en lijkt door te pakken voor de volle buit. Helden lijkt even aangeschoten wild. Toch is het Helden met een klein slotoffensief in 'the dying seconds'. Dit leidt tot enkele hoekschoppen die niets opleveren en verre inworpen van Stan. Met nog 1 minuut te gaan wordt de bal opnieuw de 16 van Hegelsom ingebracht. Was dat hands? Nee zegt de scheidsrechter, het was de borst. Nog maar weer de bal de 16 in, weer tegen die verdediger, maar nu duidelijk tegen de arm. Maar is het ook hands? De scheidsrechter is gedesideerd en wijst naar de stip. Helden krijgt wat ze verdient; een eerlijke kans op de 3 punten. Mogelijk dat die eerdere afgekeurde doelpunten toch nog in het koppie van de leidsman hebben meegespeeld.

Mike van Lier, die dus al een keer scoorde deze wedstrijd, maar die dat (zuiverere) doelpunt afgekeurd zag worden, pakt de verantwoordelijkheid. Hij schiet de bal feilloos binnen en de 3-2 overwinning is een feit en de 3 punten blijven dus in Helden.

Zo weet Helden de laatste strohalm te pakken om (directe) degradatie te ontlopen. Het worden nog een paar heel spannende weken, zeker nu alle concurrenten (IVO, Irene, Blerick, Melderslo, RKSVO)ook allemaal de 3 punten pakten vandaag.

Op 14 mei speelt Helden de volgende thuiswedstrijd tegen (weer) een concurrent, te weten FCV uit Venlo.