3e klasse C

16 oktober 2022 14:30

A. Pennings

Beste Supporters van Helden 1,

Afgelopen zondag speelden ons eerste 11-tal haar 2e thuiswedstrijd van de nieuwe competitie. Tegenstander van vandaag is SC Irene oftewel de Tricolores van Tegelen. Wat weten we van Irene. Een ambitieuze vereniging met een grote jeugdafdeling die ook altijd op het hoogste regionale niveau meedraaien. Een club die altijd verzorgd voerbal aflevert en dus voor ons Helden een uitdagende tegenstander.

En vanaf de aftrap zijn de intenties van de Tricolores ook wel duidelijk. Zij nemen meteen het initiatief in de wedstrijd en het is Helden dat wat achteruit moet, maar tot hele gevaarlijke situaties leidt het nog niet. Sterker nog het is Helden dat gevaarlijker is in met name de omschakeling. In de 12e minuut veert alles wat Helden heet/is op, want Jim Hendrix wordt gevloerd.......in het 16 meter gebied. Toch? Of toch niet? De arbiter heeft blijkbaar een adelaarsoog, want van de plek van waar hij staat (laten we zeggen net over de middenlijn) ziet hij toch echt dat het erbuiten was. En dus rest ons slechts een vrije trap op randje 16. Deze belandt uiteindelijk in de muur. De rebound belandt in het zijnet.

DSC_1147.JPG
Een corner die bij Koen Maessen op het hoofd belandt. De bal gaat over de goal

3 Minuten later is er toch gerechtigheid. Jim komt vrij op links en speelt zijn directe tegenstander op slimme wijze uit. De weg naar de goal is nog lang, maar Jim weet hier wel raad mee en laat de keeper in de verre hoek kansloos. Helden komt (voor het eerst dit seizoen) op een 1-0 voorsprong. SC Irene is niet van slag. Er is nog genoeg tijd. De ploeg blijft voetballend de weg richting Nick Bouten aan het zoeken, maar het eerst half uur slagen zij niet in hun missie. Helden blijft er gevaarlijk uitkomen, met onder andere de snelle Rens Janssen. Zijn voorzetten van recht bereiken helaas niet de juiste mensen. De grootste kans is er in de 34e minuut voor Ruud Wilms. In de één op één situatie moest wel heel snel gehandeld worden. De bal schiet net te ver van zijn voeten, waardoor de keeper kan redden op de inzet.
2 Minuten later is er dan eindelijk de eerste echte kans voor de bezoekers. Ook deze bal gaat via een punterje net naast, tot opluchting van de toeschouwers achter de goal bij Nick. Irene krijgt nog één 2e kans, maar Nick staat op zijn post en weet de kans te keren.

In de tweede helft komt Helden als een duvel uit een doosje uit de startblokken. Het is weer Rens van links dit keer met een bal op maat voor Jim. Die staat niet buitenspel, maar heeft net teveel tijd nodig. De keeper is gezien, maar er staat nog een speler van Irene op de doellijn. Het wordt dus geen 2-0 in de eerste minuut van de 2e helft. Irene gaat door met druk zetten en voert deze nog meer op. Echt grote kansen blijven echter uit. Ook de vele corners leveren niets op voor de bezoekers. De tijd tik onderussen gewoon door. Maar omdat Helden ook verzuimt om de voorsprong te verdubbelen, blijft het ongemeen spannend. En dan breken er 10 minuten aan in de wedstrijd die we het liefst uit dit verslag zouden willen knippen:  de 1-1 in minuut 70 en de 1-2 in minuut 81.

De eerste goal is echter cruciaal, met (helaas) de scheidsrechter in een hoofdrol. Het is een hoge bal die in het 5 meter gebied van Nick komt en voor de keeper lijkt te zijn. Het is ook Nick, die de bal lijkt te vangen, maar in het contact met de aanvaller in driekleur moet hij deze echter weer loslaten. Met een smak vallen bieden op de grond. Iedereen verwacht een fluitje, maar die blijft uit, tot verbazing van zo'n beetje iedereen. Irene is in het vervolg slimmer dan wij en in de consternatie is het scoren van de gelijkmaker dan een koud kunstje.
Je hebt er niets aan, maar in helden hebben we onze eigen VAR. Op de beelden lijkt het toch op een 100% overtreding. Helaas voor Helden dacht de man in het geel er toch anders over.

Irene gaat nu op zoek naar de 3 punten, die ze op basis van het vertoonde spel op zich wel verdienen, maar op basis van gecreëerde kansen is het eigenlijk Helden aan wie je de 3 punten had kunnen toeschrijven. Toch gaan de 3 punten naar Irene, want in de 81e minuut wordt Nick in de korte hoek verrast door een vlammend schot van de rechtsbuiten. En dus verliezen we voor de 3e keer met het minimale verschil van 1 doelpunt. En dat is toch wat zuur.

Leuk om te noemen was het spelen van de jonge Ties van Breukelen. Voor de 2e keer speelde hij met Helden 1 tegen deze tegenstander. De eerste keer was echter ruim 8  jaar geleden, toen wist hij nog wel te scoren als pupil van de week. Helaas voor Ties geen goal vandaag.
ties_2014.JPG
19 april 2014; de toen 9-jarige Ties van Breukelen op weg naar de goal.

DSC_1178.JPG
16 oktober 2022; de nu 18-jarige (2e jaar junior) Ties van Breukelen aan de bal tegen wederom Irene.

Volgende week even rust voor de mannen van Helden 1. Dan wacht op 30 oktober een pittige uitwedstrijd in Weert tegen de kampioenskandiaat nr. 1 Laar.

Wedstrijd gemist, of wil je de hoogtepunten nog eens zien? Klik dan op de link.