5941CZ
VELDEN
tel. 06-22978044

Beste Supporters van vv Helden,

Na de 0-1 nederlaag vorige week zondag tegen toekomstig kampioen Laar, is deze week de week van de waarheid aangebroken, met achtereenvolgens de 3 uitwedstrijden tegen IVO, SC Irene (30 maart) en SV Blerick (2 april).

Vandaag de eerste finale en wel die in Velden bij IVO. Van tevoren waren we er zeker van dat de wedstrijd door zou gaan. Want de club waar de wedstrijden als eerste afgelast worden als gevolg van de regeval beschikt sinds kort over een heus kunstgrasveld en dus ging de wedstrijd door.

Op dat spiksplinter nieuwe kunstgras moesten beide ploegen erg wennen, wat het voetbal niet ten goede kwamt, om over de weersomstandigheden (wind, regen) nog maar te zwijgen. IVO dat stijf onderaan staat moest vandaag winnen om de aansluiting weer te krijgen. Helden dat daar maar 4 punten boven staat, heeft eigenlijk ook maar 1 doel: 3 punten. Na 90 minuten en een beetje zijn beide ploegen niet geslaagd in hun doel. Met 1 punt zal Helden uiteindelijk nog het meest tevreden zijn.

Wederom is de ploeg van Rob Geenen gehavend voor aanvang van de wedstijd. Vandaag zijn de afwezigen Nick Bouten, Freek Kessels, Steef van Berlo, Bas Wijnands enTom Peeters. Ook Jim Hendrix is niet fit en kan in ieder geval niet starten aan de wedstrijd. Hij zit op de bank, net als Rick Vervoort en junioren NIels Absil, Weslie Knapen.

In de eerste heflt beginnen beide ploegen afwachtend op het veld waar wind en regen vrij spel hebben.
Na het aftasten over en weer is het Helden met de grootste kansen in de 1e helf. Het zijn er 3 waarvan er toch minimaal 1-tje in had gemogen. Maar van dichtbij lukte het Koen Maessen niet om de bal achter de doelman te krijgen.  En zo gaan beide ploegen met een 0-0 rusten.

In de tweede heflt is het de thuisploeg die meer en meer begint aan te dringen en de overwinning lijkt uiteindelijk ook binnen handbereik als IVO een penalty krijgt. Maar het is de prima keepende Rick Knippenbergh die hier toch een stokje voor steekt en de pingel tegenhoudt. Niet veel later heeft hij nog een prima redding, wanneer hij een bal uit de bovenhoek weet te plukken. Al met al kan wel gezegd worden dat hij uiteindelijk een punt weet te redden in de tweede helft.

Kortom een dubbel gevoel voor Rob en zijn mannen; op basis van de 1e helft moet je daar het verschil maken. Maar kijkend naar de tweede helft mag je je gelukkig prijzen met 1 punt en zo blijft het verschil met de nummer laatst 4 punten.

Op naar Tegelen op donderdag 30 maart. Dan zal er nog weer een schepje bovenop moeten om de punten mee naar Helden te kunnen nemen.