5962NV
MELDERSLO
tel. 077-3982202

Beste Supporters van Helden 1,

Afgelopen zondag is het Helden wederom niet gelukt om punten buitenshuis te halen. Net als in Sevenum stond het scorebord op 2-1 voor de thuisploeg na 90 minuten en een beetje spelen. En wederom had er meer in gezeten gezien het spelbeeld.

Het is prachtig weer sportpark De Merel in Melderslo als om 14:30 uur het eerste fluitsignaal klinkt. Het is Helden dat goed uit de startblokken komt en in het eerste kwarier meer balbezit heeft en af en toe wat dreigend is. Na 3 minuten is er een kans voor Koen Maessen, die met het hoofd net te hoog mikt. Het is duidelijk dat de thuisploeg in dat eerste kwartier weinig vat krijgt op het aanvallende spel van Helden. Wanneer de 'Heldens storm' wat gaat liggen komt ook de thuisploeg met een eerste schot op doel. Er zijn dan 17 minuten gespeeld. Nick weet de bal overigens makkelijk te parreren. In het half uur dat de eerste helft nog rest gebeurt er niet heel veel meer. Het niveau is gelijkwaardig. Melderslo krijgt na 30 minuten spelen nog wel een hele grote kans, maar de bal wordt van dichtbij naast de goal geschoten, tot opluchting van het vele Heldense publiek dat vandaag aanwezig was. Goed om te zien dat voetbal leeft in Helden.

In het laatste kwartier is het voetbal niet heel geweldig en geniet het publiek vooral van het mooie weer.

Mike van Lier aan de bal. Rens Janssen en Tim Pilon kijken toe.

In de 2e helft is het weer Helden dat fel uit de startblokken komt en nu nog aanvallender voetbal laat zien. Dit leidt direct tot goede kansen, maar Helden blijft een goed keepende Dick van de Lisdonk op haar weg vinden. Maar zoals we allen weten geldt de aloude voetbalwet: Als jij de bal niet weet te maken, dan komt er een moment dat de tegenstander dat wel doet. En zo is het maar net.
Bij balverlies van Helden is het Melderslo dat er in de omschakeling snel uitkomt over recht. Het schot van Gijs Coenders lijkt houdbaar, maar Nick weet de bal toch onvoldoende te controleren en deze schiet onder zijn lichaam door. Staan we toch weer op achterstand. Melderslo heeft haar voorsprong te pakken en kan verder met het spelletje dat ze al even speelde; rustig wachten op een foutje van de tegenstander.
En de 2-0 valt ook na een goed omschakelmoment van de tegenstander. Teun Peters prik de bal er van dichtbij in.

Net als vorige week kijken we tegen een 2-0 achterstand aan. Alleen nu hebben we nog maar 30 minuten om de schade te repareren. Toch gaat Helden er voor en toont veerkracht, fel aangemoedigd door de meegekomen aanhang. De aansluitingstreffer komt er ook, maar komt helaas wat laat. Het is Freek die in de 85e minuut Rens wegstuurt op rechts. En het is Rens die op zijn buurt zijn directe tegenstander het bos in stuurt. Met een mooi diagonaal schot laat hij de keeper kansloos. Helaas weet Helden in de laatste 10 minuten die resteren (inclusief de 5 minuten blessuretijd) de gelijkmaker niet meer te scoren, waardoor Melderslo langszij komt op de ranglijst.

Zondag staat de de thuiswedstrijd tegen SC Irene (de Tricolores van Tegelen) op het programma. Ook Irene heeft 3 punten, maar nog een wedstdrijd tegoed.

We zien u graag op Sporpark Kerkeböske op zondag 16 oktober om 14:30 uur.