5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

Beste Supporters van Helden 1,

Na het knappe gelijkspel van vorig week in Weert tegen koploper Laar, voegde Helden daar dit weekend een mooie thuisoverwinning aan toe tegen het IVO uit Velden. Een bijzondere wedstrijd toch wel, want de tegenstander uit Velden, wordt dit jaar gecoacht door Rob Jacobs, die het toch niet laten kon en het trainersvak na 1 jaar sabbatical weer heeft opgepakt. Rob stond 6 jaar lang onder de dug out van Helden, zoals de trouwe supporter weet.

De wedstrijd begon nog wat afwachtend. Helden, dat al 3x met 2-1 verloren had, wist dat het -gezien de stand op de ranglijst- een resultaat moest behalen, tegen dit IVO dat de compentie juist heel goed begonnen was en al 8 punten had. Helden heeft in de eerste 15 minuten wel het meeste balbezit, maar tot grote kansen leidt het niet. Na zo'n 15 tot 20 minuten spelen lijkt de wedstrijd zich te kantelen en nemen de gasten het initiatief over. En waar Helden er niet in slaagde om te scoren, lukt het IVO vrij snel. In minuut 30 komen ze door over de linkerflank waar de bal volgens het boekje wordt teruggelegd op rand 16, waar Mick van Ameron klaar staat om de bal achter doelman Nick Bouten te schieten. En zo staan 'we' toch weer achter, als beide ploegen na 45 minuten de thee opzoeken.

In de tweede helft tapt Helden uit een ander vaatje en gaat de ploeg vol voor de gelijkmaker. Met het harde werken wordt ook het voetbal beter. Binnen 10 minuten wordt het goede spel van Helden ook beloond met een doelpunt. Een scherpe vrije trap van Mike van Lier wordt binnen gekopt door aanvoerder Freek Kessels. Eenmaal het net gevonden te hebben, gaat Helden door met aanvallen, op zoek naar de voorsprong. En ook die wordt zo'n 10 minuten na de gelijkmaker bereikt. Het is een prima combinatie door het midden en weer is het Mike van Lier die Sef Arts weet te bereiken. Die laatste weet nog net zijn schoen tegen de bal zetten, voordat de verdediger eraan kan komen, waardoor de keeper van Ivo voor de 2e maal wordt gepasseerd. De 2-1 is daar.

De honger van Helden lijkt nog altijd niet gestild en Helden blijft gaan voor de 3-1. Toch blijft deze uit, ondanks kansen die onder andere Jim Hendrix en Rens Janssen wel krijgen. En omdat Helden de wedstrijd niet in het slot weet te gooien met een 3e doelpunt blijft het spannend tot aan het eind. En dat eind bleef nog even weg na 90  minuten. De arbiter vond het nodig om maar liefst 8(!) minuten bij te tellen.
Gelukkig voor Helden en haar supporters die tot het eind bleven kijken en het natte weer trotseerden veranderde er niets meer aan de stand en bleven de punten dus in Helden.

Wederom een 2-1 eindstand dus, maar nu staat Helden aan de goede kant van de score en 3 hele belangrijke punten.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd tegen Blerick, een ploeg met een vergelijkbare start in de competitie als Helden en met 6 punten net onder Helden te vinden op de ranglijst. Bij winst zou het een mooie stap zijn naar de subtop.

Supporters, we zien jullie weer graag, zondag 13 november. 14:30 Uur; Sportpark Kerkeböske.