5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

ames en Heren, wat een geweldige zondag was dit voor het tweede team van Helden. Na de blamage van vorige week weet H2 weer de 3 punten te pakken, en dat ging niet van het leien dakje kan ik u vertellen.

De training op dinsdag werd al door trainer Matje gebruikt om de gelederen op scherp te stellen. Een bemoedigende maar harde speech leek door te dringen tot de spelers. Echter was hier op donderdag weer weinig van te zien. Een draak van een training werd opnieuw overschaduwd door enkele preken die maar al te nodig waren. Voor het eerst in de historie van H2 won een team met 10 doelpunten verschil van een ander team met partijtjes. Wat een blamage. De training werd vrijdag in de Pool flink geanalyseerd onder het genot van de 2 gratis vaten bier voor de selectie. Helaas speelde het Nederlands elftal net zo slecht als H2 op de training op de dag hiervoor.

Het was verder wel een gezellige avond met een groot gedeelte van de selectie samen. Een aantal heren brachten ook nog de vrouw mee, Knip verloor helaas in verloop van de wedstrijd de vrouw (zie fotoverslag), maar hij was niet de enige die zijn metgezel niet aan banden kon krijgen. Bram Ekkel nam namelijk ook een ‘goede bekende’ mee, en deze hield wel van een spelletje (niet alleen in de kroeg btw) en ‘atte’ verschillende heren van H2 eruit op deze avond. Ze bracht ‘Vinger G’ zo in het gedrang met al dit At geweld dat deze jongeheer alles er opeens uit liet komen en voor Danny van de Pool een mooi cadeautje verstopte onder de tafel. Niet heel goed verstopt Guus.

Zoals Matje zondag in de bespreking al aangaf, zouden we denk ik ongeslagen bovenaan staan als zulke vrijdagen meetelde in plaats van de wedstrijden die we op zondag voetballen. Helaas is dit echter niet het geval. Wanneer dat wel het geval was geweest, hadden we Tegeltje ondertussen wel van zijn armband mogen beroven.

Ola liet aan de week voor deze wedstrijd nog weten dat hij (zoals zo vaak) weer geluk heeft gehad, hij heeft hetgeen voor elkaar gekregen wat Tegel maar niet lijkt te lukken, hij heeft een jongetje (dit kan & gaat in de loop der jaren mogelijk veranderen) gemaakt. Het lijkt wel een aflossing van de wacht. Ola (Jorrit) stopt hoogstwaarschijnlijk met voetballen, Ola Toivonen kapt er ook mee in december, en Ola (mini Ola) staat alweer klaar om deze twee heren op te volgen. Overigens nog het vriendelijke verzoek aan Jacky om Ola niet te straffen wanneer hij als naam Ola heeft doorgegeven bij de gemeente (dit gaat namelijk gebeuren).

Door naar de wedstrijd van deze week. Onze tegenstander Volkel 2 stond een paar puntjes boven H2 aan het begin van deze wedstrijd, wat het dus een zeer belangrijke wedstrijd maakt voor de heren van H2. De warming up was scherper dan de afgelopen weken en iedereen leek zich volledig in te zetten om vandaag een goede partij op de mat te leggen (ofja iedereen…). De opstelling wijzigde weer flink ten opzichte van de vorige week, Pipe en Knapen keren terug in de basis, Verstegen die weer eens op vakantie ging neemt plaats op het bankje.

In de 2e minuut is er al de eerste extreem grote kans voor H2. Mo dolt zijn tegenstander, waarna hij de bal voorgeeft. De keeper duwt de bal in de voeten van Pipe die probeert op doel te schieten. De keeper heeft alle moeite met de inzet van Pipe en duwt de bal tegen de paal. Hierna komt de bal voor de voeten bij Jacobs die eigenlijk alleen zijn voet tegen de bal hoeft te zetten om te scoren, maar dit helaas niet doet. Het blijft 0-0.

Kort hierna volgen 2 speldenprikjes van Volkel, 2 keer wordt er niet genoeg druk op de bal gezet en kan de tegenstander van afstand uithalen. Gelukkig zijn deze schoten niet van dusdanige kwaliteit dat Knip echt in actie hoeft te komen.

Na 20 minuten heeft Matje genoeg gezien van de nog dronken Jacobs. Deze wordt na minder dan een kwart wedstrijd gewisseld, en dat is allesbehalve onterecht. Jacobs leek wel in een andere wereld en kan plaatsnemen op het bankje. Met zo een instelling wordt het lastig om een plek in de selectie te behouden, helaas.

Kort hierna pakt de Witte een donkergele kaart door een sliding op de enkel van zijn tegenstander. De Witte schrok er zelf van en verontschuldigde zich bij zijn tegenstander, deze had hier logischer wijs niet heel veel zin in. Achja, Helden verloor een beetje grip op de wedstrijd en dan mag er wel eens (wel wat minder zwaar) een overtreding gemaakt worden. Overigens is deze kaart bij Tegeltje opgeschreven, heerlijk om te zien. In de 32e minuut een vrije trap op zo’n 30 meter van het doel voor Helden, de Witte bedenkt een variant en speelt Verstegen vrij naast de muur. Deze kan vrij voorgeven, maar zijn strakke voorzet wordt gepakt door de doelman. Kort hierna nog een kans voor Pipe dit keer, Mo speelt hem goed vrije, waarna Pipe zijn volley op de lat beland. De kansen volgen mekaar in vlot tempo op, dit keer een dikke kans voor Volkel, Knapen krijgt niet genoeg druk op de bal waarna de spits van Volkel voor kan geven, een schot vanaf 11 meter wordt nog aangeraakt door Jesper en gaat maar net over.

In de 38e minuut valt dan eindelijk de 1-0. Een goed aangesneden vrije trap van Tegel wordt binnengelopen door onze torjager Lenders. Dit doelpunt is de druppel die de emmer laat overlopen bij de gewisselde en bezopen Jacobs; hij laat zet volgens Ola (griffier van dienst) namelijk zijn mond open en laat de drank van de dag/nacht ervoor namelijk lekker lopen. Hiermee onderstreept hij nog maar eens de juiste keuze van trainer Mat en daarbij het feit dat hij zelf een sukkel is.

Hierna volgen net voor rust nog 2 speldenprikjes van H2, maar we gaan met een 1-0 stand de rust in. Door de vroege wissel heeft Matje nog maar 2 momenten over om te wisselen; de Witte komt met het top idee om gewoon te wachten tot de tegenstander wisselt en dan lekker hun moment te gebruiken, helaas gaat die niet oppert Boutuh. Wat weet hij nou hoor ik jullie denken…

Het begin van de tweede helft is voor Volkel. Ze hebben wat omgezet en komen hierdoor tot enkele (grote) kansen. Knip houdt echter zijn doel schoon in deze fase. Pipe geeft nog even aan zich enkel op zijn eigen spel te focussen wanneer de scheids vraagt waar hij mee bezig is. En dan het moment van de wedstrijd: Tegel mag in de 64e minuut aanleggen van 30 meter en schiet de bal met een prachtige streep vol in de kruising! 2-0, wat een prachtig doelpunt.

Kort hierna volgt de aansluitingstreffer van Volkel. Een duidelijke frommelgoal die na een onterechte vrije trap (blauw brilletje ik weet het) bij de 2e paal wordt binnen gewerkt. In de 67e minuut worden Jesper en Rowan gewisseld voor Rick en Tren die beide terugkomen van een blessure. Tren krijgt kort hierna een 1 op 1 kans met de keeper na een goede pass van Pipe, hij weet echter niet af te ronden. In de 81e minuut gaat de wedstrijd in het slot door een knullig eigen doelpunt van een van de middenvelders van Volkel. In de slotfase komt Koen er nog in voor Lenders, maar er veranderd niets meer aan de stand. Een 3-1 overwinning van H2!!!

De derde helft is dan ook goed bezocht en de heren van H2 blijven nog lang in de kantine hangen.

Knapen probeert nog wat op te schrijven en H3 schuift maar aan bij H2 aangezien H3 alweer huiswaarts was..

Overigens wil ik mijn collega van H3 oproepen om volgende wedstrijd gewoon weer een verslag te schrijven en de kritiek te pareren.

Long live freedom of speech.

Voor de rest van de 3e helft (en nog wat andere leuke kiekjes) verwijs ik u graag door naar het fotoverslag.