De Koningstraat 26
5984NJ
KONINGSLUST
tel. 077-4653226

Goijedaag allemoal, vandaag de wedstrijd tegen Keuteleut 2 (K2). In de eerste wedstrijd een potje van gesjravel vanuit hun kant, in de tweede wedstrijd speelde H5 soms het mooiste voetbal van dit jaar, maar kreeg het de bal er maar niet in. Uiteindelijk raakt de 4e plek uit zicht, en eindigt H5 onder Panningen 3, wat daar een heikel puntje scheelt op de jaarvergadering.

Vandaag werd H5 uitgeholpen door Pinda, die stiekem onder een H5 dekbed slaapt, en Max van H4. Deze wisten zich aardig te vermaken met bespreken van ons voetballend vermogen, en verder heeft de verslaggever nog geleerd dat Kots helemaal niet zijn carrière wilde afsluiten bij H5, maar gewoon het kortste strootje had getrokken. In de Randstad wordt tegenwoordig met de kennis van vandaag nog aan de schandpaal gehangen voor daden in de 17e eeuw, maar in H5 kunnen wij dit soort dingen wel vergeven na 4 dagen. Trainer Silky, toekomstig winnaar van de Rinus Michels award, was overigens ook nog komen kijken naar H5, om zich alvast van een goeie startpositie te verzekeren in de zomeronderhandelingen. Alle andere reden die u zich hiervoor misschien kunt bedenken doen wij af als roddel en achterklap. H5 is voetballend beter, maar de lage voorzet van Tijl wordt door Boks gemist, waar hij deze wel gemaakt met schoenmaat 45. Verder was de scheids vandaag wel ’t menke van Keuteleut, heeft zich in de 2e helft wel iets meer herpakt. Maar als je hem dan na de wedstrijd met een blad bier richting de kleedlokalen ziet gaan, wil ik deze notitie graag nog schrappen.

K2 komt niet echt tot voetballen, en weet twee schoten op Gé af te voeren. Deze tweede valt erin, lastige zwabberbal zullen we maar zeggen, 1-0. Via Munzir krijgen wij in de tussentijd nog een kansje, als hij goed weg draait en de keeper mag testen. Maar hierna krijgt K2 een corner, en deze kan makkelijk ingekopt worden, 2-0 na 25 minuten. H5 blijft de betere kansen krijgen, maar Tijl wordt gestopt door de keeper na een mooie dieptepass van Maen, en Boks blijkt nog steeds te kleine schoenen aan te hebben. Fish kopt een corner nog over het vangnet, en dan is het tijd voor de rust. Verslaggever zocht de kantine op, waar de koffie net op was en na 15 minuten wachten tikte hij nog €2,- af voor een lekker bakje filterkoffie. Bij het begin van de 2e helft was o.a. Sam gewisseld, en deze wist mij te vertellen dat waarzegster Glenn weer in zijn glazen bol had gekeken, en hier al had zien staan dat hij niet de 90 minuten ging halen. Het werden er dan ook maar 70, wetende dat Glenn ook beweert dat de enige vertrekkende speler bij Feyenoord Kökcu gaat zijn, twijfel ik toch aan zijn vaardigheden als waarzegster.

Genog stomme proat, H5 staat nog steeds met 2-0 achter. Dus gaan we dat nog omdraaien. Maar dan moeten we wel de tegenstander niet compleet vrij laten bij een corner, 3-0 in de 52e minuut. Kansjes volgen, op een voorzet van Glenn komt Munzir net te kort, Boks gaat nog als een stervende zwaan naar de grond, en Tijl raakt de lat. Maen had hierna nog kritiek op t wisselbeleid van Sjers, en werd zodoende resoluut zelf gewisseld. Op het bankje blijkt hij groot fan te zijn van klagen over geluidsoverlast, en gaat binnenkort dan ook een B&B beginnen in het centrum van Kessel.

Met nog 30 minuten te gaan lijkt het alsof de bal er niet in wilt, steeds mist het laatst zetje, of de scherpte. Maar dan met nog 20 minuten te gaan weet Pinda Tijl voor de keeper te zetten, en is het eindelijk raak. 2 minuten hierna direct de kans op de 2e, maar Fish zijn kopbal mist richting. Bij de volgende corner gaat de bal er op bizarre wijze niet in, en mazzelt K2 nu wel erg veel. Met nog 5 minuten op de klok schiet een voorzet van Boks door, die Tijl bij de 2e paal kan aannemen, en binnenschieten, 3-2. Gelijkspelen kunnen we niet, dus gaan we dan nog 2x scoren? Het antwoord is nee, scherpte ontbrak vandaag op belangrijke momenten voor de goal, aan beide kanten. H5 heeft vaker dit seizoen geluk gehad tegen de beter voetballende ploeg, helaas was dit vandaag eens andersom.

Verder kunt u natuurlijk al raden wie er de gehele wedstrijd was om ons te supporten, en daarmee ons ook de overwinning door de neus heeft geboord. Verschillende omkooppogingen om hem van het terrein te krijgen, of richting het hoofdveld te laten gaan mochten niet baten. Verder is Eggy’s vloek, “we winne altied zonger hum”, ook opgeheven. Op veld 1 mocht het lokale damesteam nog in een indirect duel het kampioenschap beslissen, en de helft van H5 besloot hier nog naar te gaan kijken. Verder nog felicitaties aan ons eigen damesteam, met het behalen van het kampioenschap! Een delegatie van H5 is hierna nog richting de Pool gegaan, maar de verslaggever niet. Alsnog durf ik te gokken dat één van de volgende punten ter spraken is gekomen:

• Wilbert eerlijkste vlagger Noord-Limburg
  • Wat heet VOS gemaakt
  • Grapjes euver Glenn en 90 minuten
  • Feyenoord in pot 1
  • Det we wir bienoa geliek stoan in aantal gewonnen vs verloren wedstriede

En volgende week mag H5 voor de laatste competitiewedstrijd afreizen richting Balder, wat het einde betekent van enkele voetbalgrootheden binnen de voetbalclub. Ik hoop vooral dat Gé en Fish samen een keer de 0 kunnen houden, Iwan alleen maar aardig is tegen de scheidsrechter, Teun de 90 minuten maakt en Andy toch doorgaat met voetballen. Wat een prachtig afscheid zou dat zijn! Ik zal het zelf helaas moeten overslaan, daarom ook via deze weg bedankt voor ’t lezen allemaal! Jullie waren nog trouwer als een roedel labradors. Was het altijd goed, nee, was het altijd langdradig, ja! In de zomer ga ik mijn bespaarde kantinegeld investeren in een auto, en moet ik dus ook vaarwel zeggen tegen het verslag schrijven in de trein. Hopelijk maakt de dieselgeur mij net zo creatief als het wachten voor een rood sein terwijl je je overstap nog op 1 minuut kunt halen, wie weet. Het laatste verslag van dit seizoen zal waarschijnlijk geschreven worden door Boks, alhoewel ik via deze weg toch nog Yassin wilt vragen of hij zijn droom niet in vervulling wilt laten gaan. Deze luidt: “Het verslag schrijven in straattaal/Arabisch”. Ik hoor het wel!