HAPPY BIRTHDAY DON!!

HAPPY BIRTHDAY DON!!

MMC Weert 3 (zon)

3 - 4

vv Helden 4 (zon)

Competitie

5e klasse 08

Datum

2 oktober 2022 10:00

Scheidsrechter

J. Wolfs

Accommodatie

Sportpark Graswinkel
Fuutstraat 4
6005JZ
WEERT
tel. 0495-520657

Silky Smooth en Toptrainer zitten met de handen in het haar…de ziekenboog puilt steeds verder uit. Mini Andy regelt nog een paar halve kwakzalvers op de vrijdagavond en het ledenboekje uit 1945 van John Sillekens wordt door Silky onder zijn bed uit gehaald. Al bladerend ziet hij hier nog een wat “jongere” verschijning tussen staan. Met potlood staat zowel het vaste nummer alsook het 06-nummer van van Good Old Tijink geschreven. Hij liet zien uit het juiste hout gesneden te zijn en wilde graag meedoen. Kunstgras en 08:45 vertrekken? Allemaal geen probleem voor deze gelouterde professional.

Eerst even terug naar de zaterdagavond; waar voorheen iedereen te vinden was in de kroeg slaat de inflatie, en de bizarre energieprijzen, ook toe in de portemonnee bij enkele H4-strijders. DataGerrit, die tot overmaat van ramp zelfs werkt bij deze boeven, en Kotsie breken hun harsens over de 1%-quizvraag en daarom voor onze trouwe lezers c.q. volgers c.q. fanboys DE 1% quizvraag; maak de reeks af:

1 2 3 4 5 8 7 16 9 ?? Weet jij het goede antwoord; dan mag je volgende week de gelederen van H4 “versterken”. Ik daag vooral Daan van Leeuwen en Beuckie uit om eens goed na te denken.  

Enfin; Om 08:43, waat unne sjoene tiedh, mogen we bij onze wannabee sponsor Café de Pool bij elkaar komen. Inmiddels ben ik al overladen met foto’s voor het fotoverslag. Ivo B besluit even uit te druppelen in bed en zien we pas om half 2 smiddags ergens. Vol goede moede vertrekken we richting Wieërt, via een aftanse route komen we eerder dan verwacht op het voetbalveld aan. We kunnen het heerlijk gemaaide kunstgras bij aankomst al ruiken. Jammie Jammie…dat voetbal anno 2022 nog steeds op deze ondergrond gespeeld wordt zou verboden moeten worden. Al geef ik eerlijk toe; dit kunstgras was zo slecht nog niet…Op naar de opstelling (zie foto); Tijink dwingt met zijn ouderlijk gezag direct een basisplaats af en weet zelfs Sheno op de bank te houden. De eerste helft is armoedig te noemen. Helden straalt uit alsof het 20kg beton aan de schoenen heeft plakken. Er zit weinig ritme in het spel, laat staan dat we een lijn kunnen bespeuren. Na een dekkingsfout van onze ietwat te corpulente aanvoerder weet spitsie behendig af te werken. 1-0 achter….Vervolgens gaat het rap; immer baby face Nick Verstegen mist 2 meer dan 100% kansen. Zelfs voor een lege goal binnen de 5 meter krijgt deze man het voor elkaar om de bal voorlangs te schieten. Gladiator maakt onfortuinlijk hands…en scheidse heeft gelijk en wijst naar de stip. Overigens vonden wij scheidsie prima fluiten; daar dacht gespleten persoonlijkheid Niek wezenlijk anders over; wij zullen zijn woorden niet herhalen voor onze jeugdige lezerinnetjes maar de afkorting KK-idioot moet voldoende zijn. Een gele prent was het gevolg en hij mocht even 10 minuten afkoelen. Deze komiek was vervolgens de hele wedstrijd bezig om weet ik veel wat te doen, veel effect had het op een begeven moment niet meer toen de spreekwoordelijke pijp van maarten leeg was. Toen DataGerrit en Mikey ook nog een optima forma stukje kelderklasseproza ten tonele brachten was de kolderieke vertoning tot een dieptepunt gekomen en konden we met een 3-0 achterstand de rust in met het schaamrood op de kaken. Dhr. Suntjens stond meerdere keren met zijn handen voor zijn ogen…zo slecht.

In de rust blijft het even angstvallig stil; wat volgt is een “rechtstreeks-uit-het-hart-speech” van Captain Andy. Iets met een hobbelige k*t en dan blijf ik liever bij Mats in bed liggen doen voldoende om de juiste snaar bij zijn pupillen te raken. Op de vraag van Tijink waarom Anouk niet benoemd werd en alleen Mats snappen onze lezers natuurlijk ook wel Anouk nogal haren op de tanden heeft. Silky Smooth heeft de kleenex inmiddels klaarstaan voor alle geëmotioneerde mannen. “Het blijft toch je Captain he”…snikt hij. Verder heeft Foptrainer een tactische wissel in petto; Good Old Tijink wordt vervanger door Denza aka de Fanboy van Tegel aka de Witte van t twidde oftewel SeksmanSheno!

MMC scheen ook vorige week met een ruime voorsprong de rust behaald te hebben. In het lokaal spraken zij juist af om niet nogmaals een comeback toe te laten. Wat er in de tweede helft gebeurde doet verslaggever heel heel heel veel deugd.

Helden 4 alleen maar bier (en een shotje) schiet als een komeet de startblokken uit. Binnen 10 minuten staat het 3-2…Doelpunten van Koen en Bicep Pinda; de spirit, het geloof…het lijkt allemaal terug bij H4. Gedecideerd wordt de aanval gezocht en de mannen van MMC weten niet meer waar ze het zoeken moeten. De ene na de andere combinatie wordt opgezet. Er ontspant zich een heroïsche gevecht waarbij iedereen voor elkaar vecht. Zelfs vlagger Tottie, die normaal de laksheid zelve is, schreeuwt zich de longen uit het lijf en coacht wat er te coachen valt. (Dat hij daarmee af en toe compleet verkeerd vlagt boeit niemand iets). Langs de kant vallen mannen als Sunt, Slaopie en Silky elkaar in de armen van vreugde. Helden weet 20 minuten voor tijd namelijk de 3-3 binnen te prikken. HOE BESTAAT HET!!??? En dan in de DYING van DYDING seconds…Delano wordt diepgestuurd door Zonwering, Delano zet prima voor (hij kan het dus echt) en immer babyface verstegen hoeft alleen maar tegen de bal aan te lopen. 3-4!!! Het sportpark van de Moesel Megaclas Combinatie is te klein en verdient een decor met 53.000 mensen als toeschouwer en zo liebe liebe leute pakt Helden 4 haar eerste 3 punter van het seizoen.

Nadat de adrenaline gedaald is en bij onze wannabee sponsor een heerlijk gerstenatje gepakt te hebben, blijkt Delano op dit moment de MVP te zijn; oftewel de Most Value Pinda. Ivo B, die helaas bovenstaande heeft moeten missen, mag 3x draaien en boete betalen voor zijn nachtelijke escapades. 1x Ontbijtje voor wedstrijd, 1x verkleed voor en na de wedstrijd en 1x atje pitcher. (omdat de taak gister niet volbracht is). Don strooide nog met bier alsof het pepernoten waren en rond de klok van 6 uur (na 5,5 uur effectief buisgeweld) vond verslaggever zijn weg naar huis. Moe maar voldaan plof ik op de bank neer; dat ik dit nog mag meemaken op mijn oude dag zeg ik tegen Anouk en vertel haar het verhaal over de rust inclusief het “grapje” over haar. “Pinkt traantje weg”...

Bis nachtste mahl...

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!