De wedstrijd waarvan we hoopte dat hij niet zou gaan komen..

De wedstrijd waarvan we hoopte dat hij niet zou gaan komen..

EMS 3 (zon)

4 - 2

vv Helden 7 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

2 oktober 2022 10:45

Scheidsrechter

H. Marell

Accommodatie

Sportpark Kitskensberg
Oude Keulsebaan 1
6045GB
ROERMOND
tel. 0475-326169

EMS 3 - VV Helden 7
2-10-2022, 10.45


Gutenmorgen dames, heren en de rest! Het is weer maandag, dat betekent dat ik jullie middagpauze hopelijk een beetje leuker kan maken door wat gezever te schrijven over de wedstrijd van gister. We mochten namelijk afreizen naar het o-zo-mooie Roermond, voor een potje tegen het gevreesde EMS. Waar sommige mannen nog niet ontbeten hadden, kreeg ik om 8.30 al snapchats van onze Harm dat hij de pizza van gister nog aan het opsmikkelen was, ieder z'n ding zeggen we dan maar. De Romige Reporter had de luxe om met Big Stick Dave mee te reizen naar de Pool, de auto startte precies om 9.26, mooi op tijd dus. Sommige spelers namen de voorbereiding erg serieus en waren zaterdag al afgereisd naar Roermond om daar al een soort warming up te doen, bij Café de Viever, dat noem ik nou hart voor het spel hebben.
Na een verfrissend ritje naar Roermond kwamen we aan op het complex, waar we netjes werden begroet door de zus van Agnes van de Viever. Er kan wel gesteld worden dat de club nog een beetje achterligt op het vernieuwen van het complex (zie foto), de kantine moest worden afgesloten met hekken, de sponsorborden waren van bedrijven die de oorlog niet hadden overleefd, en langs het trainingsveld stond een hokje van het OLS van 22 jaar geleden. Maar er mag ook gezegd worden dat we gastvrij zijn ontvangen door de mensen in Roermond. De sleutel van het lokaal paste tevens ook op alle andere lokalen, erg handig! Genoeg over het complex, we gaan nu verder naar de trainingsbroek van Creem. In het vorige verslag is er al aandacht gegeven aan het brocante trainingspak van Creem, maar de hint is deze week helaas niet doorgekomen, want tijdens de warming up liep hij weer in dat stuk antiek rond. Voor de rest was de warming up niet heel spannend, wel zette Hille het goede voorbeeld door tijdens de warming up al kort op de man te zitten... 

De eerste helft: Rop had deze week niet de beroemde speech gegeven over de eerste goal tegen, dus hopelijk zou dat werken in ons voordeel. Wel hadden we deze week een speciale gast mee naar Roermond genomen: Ola, deze manke 2voeter had zo weinig te doen op zondag dat hij om 9 uur al uit zijn bed kwam om ons potje schravele aan te zien, dank daarvoor Ola! Ook wil ik trouwens de trouwe supporters bedanken die elke week komen kijken, jullie worden ook gewaardeerd. Maar genoeg geluld, tijd voor de wedstrijd. De eerste 20 minuten ging het redelijk gelijk op en gebeurde er niet heel veel spannends, buiten dat Biggie zijn innerlijke oermens even liet zien door bij een uittrap/worp (weet het even niet meer) even te kreunen. Maar na 25 minuten kwamen de mannen uit Helden op voorsprong (voor het eerst!!!!) door een assist van Vlier die de bal bij Luuk kreeg en met een ware flipperkastactie de bal in het net trapte, 0-1 hoppa. Frans had deze week inspiratie opgedaan bij Creem toen hij zijn trainingspak ging uitkiezen, brocanter kreeg je hem bijna niet. In de 40ste minuut moesten we helaas onze voorsprong afstaan en scoorde EMS door een goed schot de 1-1, jammer. Voetballend was het de eerste helft niet heel slecht, maar we hebben zeker betere weken gehad. Achja, het was rust dus gingen we naar de kantine voor wat scheidsrechter wijsheden. Ik kende de beste man niet, maar mijn ogen zijn opnieuw geopend door het stukje scheidsrechterpoëzie dat hij eruit gooide aan de bar. "Je bent pas een goede scheids, als je eigenlijk de hele wedstrijd niet opvalt in het spel", deze quote hangt sinds vandaag boven mijn bed. Nadat de pinautomaat het eindelijk deed in de kantine, konden we met een drankje in de hand gaan kijken naar de 2de helft.

De donderspeech van de trainers heeft niet heel veel impact gemaakt bij de heren volgensmij, want 2 minuten na het fluitsignaal voor de 2de helft was het al zover, EMS kon vrij doorlopen en kwam 1 op 1 tegen biggie. De spits van EMS lopte de bal vervolgens netjes in het net, 2-1...
Ook nog even het vermelden waard: Hille en Brutus moesten door blessures de 2de helft missen, erg jammer. Na 60 minuten wisten de heren van EMS weer door te breken en de 3-1 te maken, kon het nog erger? Tuurlijk. Na wat goede constateringen langs het veld en van Rop, mocht onder andere Ijzeren Thijs weer naar voren voor de aanval. Sharon was gelukkig niet voor niks komen kijken, want in de 80ste minuut liep onze Thijs weer iedereen voorbij en schoof de bal met zijn linkervoet netjes in de goal! 3-2, het kon nog dachten we allemaal. Maar toen kwam de blamage van de dag, in de 86ste minuut kwam de bal in de 16 meter tegen herm aan die op de grond lag, niks aan de hand zou je zeggen, maar door het gemekker van Roermond kreeg de scheids het geweldige idee om voor een penalty te fluiten! Dat is natuurlijk de allergrootste onzin, want Herm lag met de rug naar de scheids, + de scheids stond zelf met zijn bourgondische kogel nog op de middenlijn te koekeloere, dus hij kon het nooit gezien hebben. EMS schiet de bal netjes in en laat Biggie kansloos, 4-2. Met nog een paar minuten op de klok probeert helden nog een slotoffensief te forceren, maar dat mocht niet baten, we hebben voor het eerst dit seizoen verloren. 

Max van Lier maakt nog een terechte opmerking naar de scheids om toch misschien een vroeg pensioen te overwegen, maar het mocht allemaal niks baten, Helden 7 is niet meer ongeslagen (nooit gedacht dit te hoeven typen). Met tranen in mijn ogen zoek ik woorden op het toetsenbord om dit gevoel te omschrijven, maar die zijn er niet. Met frisse tegenzin zijn sommige spelers voordat ze naar de pool gingen nog even langs het retailpark gereden om uhm.. een nieuw bankstel te halen of iets dergelijks. Daarna hebben we het toch maar weer op een drinken gezet en hebben we de rest van de middag en avond gerstenshakes gedronken om de pijn te verzachten.

Hopelijk zien we jullie volgende week weer tegen Irene op Kerkeböske!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!