De Dörpse Nettenvlechter - vv Helden

De Dörpse Nettenvlechter

De Dörpse Nettenvlechter

vv Helden 7 (zon)

2 - 2

EMS 3 (zon)

Competitie

6e klasse 18

Datum

12 februari 2023 11:30

Scheidsrechter

G.R. van der Steur

Accommodatie

Sportpark Kerkeböske
Kloosterstraat 14 A
5988CK
HELDEN
tel. 077-3074041

VV Helden 7 - EMS 3
12-2-2023, 11.30


Mien Leefste Kuuskes en Kuus! Het is weer maandag, en na een weekend van zuipgeweld hoop ik dat jullie nog wat energie over hebben om eens aan te horen wat een blamage het gister was, manman. Om nog even terug te komen op het weekend zelf; buiten de recepties en carnavalsactiviteiten was er weinig te beleven in ons mooie Helje Dörp. Nog even een shoutout naar de heren die het snelwegbord hadden beplakt langs de A67, sjiek. Het verslag van deze week wordt gesponsord door Adex (met dank aan Gibbie Gibster en Jelle Silky Smooth Sillekens), door Adex heb ik weer een nieuw boekje om in te schrijven. Genoeg gezegd, tijd voor de wedstrijd. Kwart voor 11 stipt stond iedereen netjes in de kantine klaar om te gaan ballen tegen EMS, behalve onze verse vader Sjongelong. Ook verzorger BSD was aan de late kant met zijn afmelding. Voor de rest was de selectie compleet en "fit". In de Hozy was de avond ervoor al besproken welke sterkste 11 het veld mochten gaan betreden de dag erna, wat er nou van terecht is gekomen weet ik ook niet, achja. De mannen in het blauw hebben wel nog wat goed te maken, want vorige keer moesten we onterecht met 0 punten naar huis rijden toen de scheids een penalty gaf voor hands. Herm was dit nog niet vergeten, en je zag het vuur in zijn ogen toen hij het veld op liep. Tijdens de warming-up was het weer ouderwets sjravelen, kwats vertellen en een bietje HØken. Alle ingredienten voor een goede pot voetbal zou je zeggen.

De wedstrijd begon direct fel en beide partijen waren uit op actie. Die actie kwam al vrij snel na het fluitsignaal toen EMS een goal scoorde, gelukkig werd deze ook direct afgekeurd omdat Biggie de bal al klem had. Met een gezonde portie schrik en motivatie ging Helden op oorlogspad. Voor de wedstrijd kwam de scheids (Gerry) wel nog even vertellen dat hij haast had met onze wedstrijd, waarom dit belangrijk is hoort u dadelijk. Na een minuut of 20 kwam ook Helden met een goal van Ijzeren Thijs, maar ook die werd helaas afgekeurd. De Dörpse Nettenvlechter Creem moest wel even klusjesman spelen door de gaten in de goal vast te knopen. Helaas kwam de eerste goedgekeurde goal vanuit de mannen uit Remunj, namelijk in de 27ste minuut, 0-1. De ploegen gingen er hard op en de sfeer op het veld werd steeds grimmiger. De kaarten begonnen al te trillen in de zak van Gerry. Joey had ook nog een klein incidentje waarbij de EMS'ser een snoekduik maakte naar de grond (schwalbe). Tot overmaat van ramp scoren de groenwitten in de 30ste minuut ook nog de 0-2. Een stand waarbij sommige al de kop zouden laten hangen, maar niet de mannen van Helje 7! 4 minuten na de 0-2 gaf Jilles een prachtige bal op het hoofd van Luuk Wagner! 1-2, hoppaa!! Alles kan nog dachten we! Totdat het noodlot toesloeg en het begon te regenen. En dan bedoel ik een regen van onnodige kaarten. Ramona beet het spits af en kreeg de eerste gele prent van de pot, wat er nu precies geel aan was weet niemand, hij vertikte het eerst ook om uit het veld te gaan, een echte rebel. Bij Joey was de laatste druppel allang gevallen, en ook hij mocht even gaan afkoelen na het zien van een geel rechthoekje uit de zak van Gerry. De eerste helft eindigde dan ook in 1-2, 2 gele kaarten en een hoop gefrustreerde spelers.

In de rust hebben de mannen van EMS en Helden het onderling wel al goedgemaakt, #fairplay, dus met een verse portie wilskracht kwamen de mannen weer naar buiten. Ik weet niet wat de keeper van EMS zaterdagavond gedaan had, maar ik had redelijk medelijden met hem. Na 10 minuten in de 2de helft moest hij ook gewisseld worden, en kotste hij zijn ontbijt en avondeten netjes langs de dugout. Beterschap kerel. Boney is in de 2de helft erin gekomen voor Georgie Josten, dit bleek direct een gouden wissel te zijn, want in de 50ste minuut lobte Boney de bal met zijn hoofd over de keeper voor de 2-2, de comeback was in zicht! We stonden toen weer eventjes met 11 man te voetballen (een aantal dat zeldzaam was de 2de helft) en het ging ook nog best goed, het was een leuke pot om naar te kijken, 2 fanatieke teams die echt wilde winnen. Zelfs MR7 Senior en Ramona Senior waren van de partij om hun zonen een duwtje in de rug te geven. Bij MR7 werkte dit goed want de goede passes en acties werden vaak beloond met een doelpoging. Bij Ramona werkte dit iets minder, want in minuut 65 maakte hij een tackle waarvoor hij zijn 2de gele prent van de wedstrijd ontving, tot groot ongenoegen van de Blauwwitten natuurlijk. We moesten de wedstrijd dus af gaan maken met 10 man, scheisse. Dit ging ook nog best goed, want EMS wist de rest van de helft niet meer te scoren. Helden had wel nog een paar kansjes, maar het lukte steeds maar niet. Tot overmaat van ramp kreeg Thijs in de 82ste minuut (plusminus) ook nog eens een gele kaart, dus we moesten het nog maar met 9 man doen. Gelukkig waren het nog maar 8 minuten ongeveer, dachten we. Helden hield zich sterk door goed te verdedigen en parkeer de bus te spelen. Met in ons achterhoofd dat Gerry op tijd moest gaan dachten we in minuut 90 dat het eindsignaal wel zou komen, maar nee hoor. Onze mannen hebben na die 90 minuten nog bijna 9 minuten extra tijd moeten voetballen om dat ene puntje mee te nemen richting de kantine. Dit is gelukkig wel gelukt. Al met al een fanatieke pot waarbij Helden toch wel een beetje genaaid is om het zo maar te zeggen.

Gelukkig is de tap vaak niet ver weg, dus gingen we maar eens wat gouden milkshakes naar achteren werken. LereLoek (nu nog te koud voor lere jas) had thuis nog een teampakket liggen van de ad-wedstrijd van Thijs, dus die konden we mooi oppeuzelen. Na wat gedronken te hebben in de kantine gingen we toch nog maar even naar binnen bij de Zoes, om Prins Geert en Adjudanten Rondbuikige Reporter en Bas te feliciteren! Je zou het niet verwachten, maar het was erg warm en druk binnen in de Zoes. Na nog 40 cent per penning bij te betalen zijn we toch maar aan het buffet gaan staan om te genieten van de mensen om ons heen. Namens Helden 7 nogmaals proficiat heren en maak er een sjoene vasteloavend van, alaaf! Toen de RR genoeg had gezien en gedronken voor zijn verslag, ging hij nog even langs Fam Zang (waar het erg druk was) en toen lekker naar bed. Volgende week hebben we vrij, maar we zien jullie graag de week erna tegen FCV Venlo!

- De Romige Reporter
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!