Tun Peeters (kopbal)
66'

15 oktober 2022 12:30

Beste Lezers, Lezerinnen, Supporters van de JO15-1,

Het is allemaal nog een beetje wennen. De KNVB heeft het 3 fasen voetbal geïntroduceerd en dat betekent dat we de eerste ronde al half oktober achter de rug hebben. En dat betekent ook 3 weken rust op zaterdag. Dat zagen we eigenlijk niet zitten en dus werd er gezocht naar ploegen die het op willen nemen tegen ons blauwe leger. Brevendia was vandaag de tegenstander.

De wedstrijd begon vandaag niet om 13:00 uur maar om 12:30 uur, zodat we zeker van een scheidsrechter waren. Dit gooide wel de hele organisatie in de war, want Sef, die zijn laatste werkdag had zou al later komen, evenals Breuk Sr. die met Junior een open dag aan het bezoeken was. Ook de parel uit de Heibloem kon 12:30 uur niet redden en dus stond Hoofdcoach Sam er even alleen voor. En dan krijg je dat soort dingen als: bidons vergeten, waterzak niet daar. Ook de shirts bleken niet helemaal in orde, (want door een misterie niet gewassen), waardoor de shirts van de JO15-2 'geleend' moesten worden. Al met al geen ideaal begin.

En dat vertaalt zich dan meteen in een 'la la' begin van de wedstrijd, waarin de tegenstander ons meteen bij de ........ had. Duels gingen verloren, kansen volgden voor de tegenstander. En wij? Wij stonden erbij en keken ernaar. Inmiddels met een complete staf, zo rond de klok van 12:50 uur.  Maar het spel was zeer pover te noemen en het was wachten op de 0-1. Toch bleef een doelpunt wonder boven wonder uit, omdat de tegenstander in het groen één ding verzuimde:  te scoren. Heel af en toe kwamen wij ook over de helft, maar tot echte kansen kwam het niet. En dan toch:  in de 32e minuut is het Dirk van links met een afvallende bal van een corner die hij op maat voor weet te zetten. Dubbel D; Daan Delmee weet daar wel raad mee. Met het koppie zet hij ons blauwhemden toch op voorsprong een paar minuten voor de rust staan wij tot ontzetting bij de groenen met 1-0 voor.

Ondanks de voorsprong vindt er in de rust een goed gesprek plaats in de kleedkamer met de jongens, die zich ook realiseren dat er een tandje bovenop moet. En dat gebeurt ook direct in de tweede helft, wanneer er in de beginfase 2 gelijkwaardige teams op het veld staan. We zijn nu wel wat scherper in de duels en er zit meer rust in de opbouw. En dat leidt tot een 3-tal kansen voor onze Aliishan in 6 minuten tijd.  En als het spreekwoord ook zegt: 3x is scheepsrecht. De 3e kans (die hij volledig zelf creëert) zit er heel goed in. Met zijn sterke lijf en snelheid weet hij over rechts door te breken en de keeper heeft het nakijken. Eerlijk is braaf: de eerste kans (4 minuten daarvoor) had er ook wel in gemogen. Dirk had de bal op een presenteerblaadje gegeven, maar van dichtbij wist Aliishan de bal toch nog over te schieten.  Maar goed, de 3e kans zat er in en we stonden gewoon ineens met 2-0 voor.

Brevendia stroopt de mouwen nog maar eens op. Er is immers nog tijd genoeg. En dat die ploeg zo hoog is geëindigd in de 1e klasse is geen toeval. Deze ploeg kan echt wel voetballen, getuige ook hun eerste treffer, van grote schoonheid. Dwars door het midden van de defensie. Het is een prima aanval, met ditto goal. Het is weer spannend want 2-1.  En weer 5 minuten later staat het al gelijk. Deze goal is dan weer wat gelukkiger, maar wel resultaat van goed doorzetten.  En dus is de spanning weer helemaal terug. Het staat 2-2 met nog ruim een kwartier op de klok.

Zou er nog een winnaar volgen?  Brevendia gaat in ieder geval op zoek naar de winnende treffer, maar is daarbij ook slordig. Hiervan maken wij dan weer gebruik door in die laatste 10 minuten te blijven voetballen. Met Toon een keer op het middenveld en ook Sem die de plaats van de moegestreden Ties ingenomen heeft. Zo krijgen beide ploegen nog wel wat kansjes en er valt ook nog één doelpunt.
Het is een doelpunt dat weer met het koppie gemaakt wordt. Ditmaal door Tun Peeters, vanuit een prima genomen hoekschop van (weer) Drik.
Vogeltje vrij staat (de toch niet al te grote) Tun, maar hij weet de bal prima (met stuit) in het net te koppen.

de bal die weldra door Tun binnen gekopt zal worden wat Helden de winst oplevert.

Brenvendia probeert in de slotminuten nog aan te zetten, maar Raf komt niet meer de problemen en zo wint Helden met 3-2 en daarmee kopieren ze de uitslag van het grote Helden dat 2 weken geleden met dezelfde cijfers wist te winnen van de club uit Stramproy.

Of deze overwinning helemaal verdiend was?  Daar kan je natuurlijk over discussiëren, maar dat doen we niet. De jongens gaan met een lekker gevoel en met een heel lekker muziekje (mijn oren piepen nog wat na) de douche in. Ook de 3e helft in de kantine was het nog gezellig.

Dinsdag krijgen we even een rustdag. Donderdag maar weer aan de bak. Zaterdag dan weer even niets. We zijn bezig om voor zaterdag 29 oktober nog een leuke tegenstander te zoeken, die naar Helden wil komen.

Supporters weer bedankt voor jullie komst en aanmoedigingen.